RECEPTEN

'Hot as hell' zoetzure chilisaus
'Hot as hell' zoetzure chilisaus
In dit recept maak ik met de Madame Jeanette en de Habanero peper een ontzettend lekkere en behoorlijk pittige chilisaus. Zo blijkt maar weer. Zelfgemaakt is altijd beter.
Lees meer
3 superlekkere brunch recepten voor zondagmorgen
3 superlekkere brunch recepten voor zondagmorgen
Deze drie brunch recepten zijn echt superlekker, gevarieerd en bovendien snel te maken. Ideaal voor een paasbrunch of een luie zondagmorgen waarbij je eens extra wilt uitpakken en je partner wilt verrassen...
Lees meer
Albondigas. Tapas gehaktballetjes.
Albondigas. Tapas gehaktballetjes.
Albondigas, ook wel bekend als Spaanse gehaktballetjes, zijn heerlijke en smaakvolle tapashapjes uit de Spaanse keuken. Deze kleine balletjes worden gemaakt van gemengd gehakt samen met verschillende kruiden...
Lees meer
American Buttermilk Pancakes
American Buttermilk Pancakes
In Amerika worden pannenkoeken vaak gegeten als ontbijt. En dan van die kleine luchtige pannenkoekjes die worden overgoten met een ruime hoeveelheid maple syrup. De pannenkoekjes worden meestal klaargemaakt...
Lees meer
American Corn Dogs
American Corn Dogs
Aan de westkust van Amerika kom je vaak corn dogs tegen. Een leuke variant op de bekende hotdog. Bij corn dogs wordt het worstje in een beslag van maismeel gedoopt en vervolgens gefrituurd.
Lees meer
Appelkruimeltaart zoals bij Dudok
Appelkruimeltaart zoals bij Dudok
Volg dit recept, maak zelf die beroemde en overheerlijke appeltaart van Dudok en verwen je gasten die zeer onder de indruk zullen zijn van je kookkunsten.
Lees meer
Appelmoes zonder suiker
Appelmoes zonder suiker
Om appelmoes te maken heb je niet veel nodig. Een paar kilo appels en je kunt aan de slag. Alle toevoegingen van fabrikanten kun je achterwege laten. Want waarom zou je suiker en conserveringsmiddelen...
Lees meer
Argentijnse Empanadas. Streetfood uit Buenos Aires.
Argentijnse Empanadas. Streetfood uit Buenos Aires.
Een empanada is gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De naam komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken of inwikkelen met brood betekent. Empanadas worden veel in Zuid-Amerika...
Lees meer
Asian Chicken Stoof voor bij versgebakken patat
Asian Chicken Stoof voor bij versgebakken patat
Ik ben een grote fan van een patatje stoofvlees. En dan vooral de Asian Chicken Stoof zoals je die bij Bram Ladage kan krijgen. Deze stoof bestaat uit malse Indonesisch gekruide kip, pindasaus, bosuitjes...
Lees meer
Asperges met hollandaisesaus
Asperges met hollandaisesaus
In dit recept laat ik je zien hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de ovengeroosterde krieltjes uit dit recept bij klaarmaakt...
Lees meer
Aspergesoep van schillen
Aspergesoep van schillen
Aspergesoep is een heerlijke en verfijnde soep die perfect past bij het aspergeseizoen. Maar wist je dat je van de schillen van asperges ook een smaakvolle soep kunt maken? In dit recept ga ik je laten...
Lees meer
Atjar Tjampoer maken
Atjar Tjampoer maken
Atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafel. En zelf Atjar maken is helemaal niet...
Lees meer
Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas
Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas
deze heerlijke lasagne zit bomvol met lekkere ingrediënten. Aubergine, ricotta, mozarrella, grana padano, walnoten en spinazie. Het is hartig, een beetje spicy en heeft een lekkere bite.
Lees meer
Authentieke Indonesische Nasi Goreng
Authentieke Indonesische Nasi Goreng
Nasi Goreng wordt vaak als ontbijt gegeten in Indonesië, waar men rijst als basisvoedingsmiddel kent. Per Indonesisch eiland verschilt de samenstelling en de Nasi Goreng in van dit recept is hetgene die...
Lees meer
Aziatische sticky spareribs
Aziatische sticky spareribs
Vind je het moeilijk om spareribs lekker klaar te maken? Of weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Niet als mijn recept volgt. Deze methode is zo kinderlijk eenvoudig. En het resultaat? Heerlijk sappige...
Lees meer
Beef Rendang extra snel en traditioneel
Beef Rendang extra snel en traditioneel
Beef rendang is een heerlijk en smaakvol Indonesisch gerecht dat traditioneel langzaam wordt gekookt om de smaken volledig te laten ontwikkelen. Maar als je weinig tijd hebt en toch wilt genieten van de...
Lees meer
Beef Wellington met rode wijnsaus
Beef Wellington met rode wijnsaus
Beef Wellington is al jaren hét klassieke kerstrecept. Maar veel mensen zijn huiverig om eraan te beginnen omdat het nog al eens kan mislukken. Maar niet als je mijn recept volgt. Dan lukt dit heerlijke...
Lees meer
Berner Grillwürstl. Gegrilde worstjes gevuld met kaas en bacon.
Berner Grillwürstl. Gegrilde worstjes gevuld met kaas en bacon.
Berner würstl is een Frankfurter worstje gevuld met Emmertaler kaas en omwikkeld met spek. Als je dat grillt dan wordt de spek krokant en smelt de kaas die ertussen zit. Fantastisch hoe zoiets eenvoudigs...
Lees meer
Boerenkoolstoof met witte bonen en gepocheerd ei
Boerenkoolstoof met witte bonen en gepocheerd ei
Superbudgetvriendelijk koken en toch een heerlijke maaltijd klaar maken. Dat lukt met deze heerlijke stoofpot van boerenkool, witte bonen, runderbraadworst en een gepocheerd eitje. Voor nog geen € 1,50...
Lees meer
Bramenjam maken
Bramenjam maken
Bramen plukken en jam maken is een leuke zomeractiviteit. Deze donkerpaarse, sappige vruchten groeien aan struiken in bossen, velden en zelfs in sommige achtertuinen. Het proces van bramen plukken en vervolgens...
Lees meer
Breakfast Burritos
Breakfast Burritos
Lees meer
Britse Fishpie
Britse Fishpie
Deze visstoofpot is een heerlijke variant op de klassieke Britse Fishpie. Makkelijk te maken en budgetvriendelijk. Want dit gerecht kost gemiddeld € 2,88 per persoon! En daarmee zet je echt iets bijzonders...
Lees meer
Buffalo Chicken Wings
Buffalo Chicken Wings
De lekkerste Amerikaanse snack ooit, de Buffalo Chicken Wings! Als je dit recept klaarmaakt dan waan je je weer in een diner in Amerika.
Lees meer
Butter Chicken Curry (Murgh Makhani)
Butter Chicken Curry (Murgh Makhani)
Butter Chicken curry, ook wel Murgh Makhani genoemd, is echt een van mijn favoriete curries. Het is een vrij milde curry in vergelijking met veel andere Indiase curries, en buiten India is het zowat ieders...
Lees meer
Captains Dinner
Captains Dinner
Vandaag de dag is captains dinner met kapucijners, prei, spek en worst nog steeds heerlijk. Geweldlg ouderwets Comfort Food noem ik het. En heel snel klaar, dus een ideaal gerecht als je 's avonds laat...
Lees meer
Chana Saag Masala
Chana Saag Masala
Chana Saag is een klassieke Indiase curry gemaakt met kikkererwten, spinazie, ui, tomaat, gember, knoflook en warme kruiden. Geserveerd met warme paratha of gestoomde basmatirijst is het een perfecte doordeweekse...
Lees meer
Char siu. Chinees geroosterd varkensvlees.
Char siu. Chinees geroosterd varkensvlees.
Char siu komt uit de Kantonese keuken uit het zuiden van China. Bijna ieder Chinees restaurant staat dit op de kaart. Ook in Surinaamse eethuisjes kun je dit varkensvlees op een broodje krijgen.
Lees meer
Chicken Madras Curry uit de Instant Pot
Chicken Madras Curry uit de Instant Pot
Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange stooftijd om alle smaken goed in te kunnen laten trekken, maar...
Lees meer
Chili con carne from hell
Chili con carne from hell
Een authentieke Mexicaanse chili con carne, maar dan gemaakt met de heetste peper ter wereld: de Carolina reaper! Deze chili is niet voor watjes en zet je vuur en vlam, maar natuurlijk kun je in plaats...
Lees meer
Chili Sin Carne
Chili Sin Carne
Een heerlijk pittige Mexicaanse chili zonder vlees? Kan dat? Jazeker, het doel van deze vega recepten is om op zoek te gaan naar gerechten, die zó lekker zijn, dat echte vleesliefhebbers het vlees niet...
Lees meer
Chinese Ginger Chicken
Chinese Ginger Chicken
Chinese ginger chicken weerspiegelt de harmonie van smaken en texturen die typerend zijn voor de Chinese keuken. Het combineert de scherpe, pittige smaak van gember met de hartige smaak van kip en de zoete,...
Lees meer
Chow Mein Noodles Hong Kong Style
Chow Mein Noodles Hong Kong Style
Wat is het toch heerlijk om in Azië zo'n dampende geurige kom noedels te bestellen en te eten als lunch. Dit gerecht is zo'n typische Chinatown favoriet en kun je bij elk eetstallletje als streetfood vinden.
Lees meer
Churros met chocoladesaus
Churros met chocoladesaus
Churros is een gefrituurde deegstengel snack, besprenkelend met kaneelsuiker. Het is een typisch traditioneel Spaans gerecht, wat vaak in Spanje als ontbijt wordt gegeten met koffie en een lekkere chocoladesaus....
Lees meer
Clam Chowder
Clam Chowder
Clam Chowder is een romige soep met vis, schelpdieren en groenten. In de VS zijn er verschillende versies van Clam Chowder. In deze versie uit New England worden zeevruchten én bacon gebruikt in combinatie...
Lees meer
Courgettepannenkoekjes met bacon en agavesiroop
Courgettepannenkoekjes met bacon en agavesiroop
Pannenkoeken met groenten? Is dat wel lekker? Jawel! Dat is heel erg lekker. Dat bleek wel toen ik ze maakte op de festivalcamping. Het is echt een smaakvol en voedzaam ontbijt of lunch. De courgette die...
Lees meer
Courgettes uit de oven
Courgettes uit de oven
Deze gevulde courgettes zijn een heerlijk en bevredigend gerecht dat de veelzijdigheid van courgettes benut. Het is een heerlijke en voedzame maaltijd op zichzelf, maar je kunt ze ook serveren met een...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
In dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd, net dat beetje extra, waardoor de soep bijzonder...
Lees meer
Creamy Cajun Chicken. Romige kip uit Louisiana.
Creamy Cajun Chicken. Romige kip uit Louisiana.
De creamy cajun chicken in dit recept is geïnspireerd door de cajunkeuken en is heerlijk romig en tegelijkertijd spicy van smaak. Die smaak komt met name tot stand door de cajun kruiden. Deze kruidenmix...
Lees meer
Dal Bhat Curry
Dal Bhat Curry
Dal Bhat is een vegetarische linzencurry uit India en Nepal. Het gerecht is een beetje spicy, hartig en geeft een voldaan gevoel door de peulvruchten.
Lees meer
De beste manier om reerugfilet te bereiden
De beste manier om reerugfilet te bereiden
De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals en heeft een zeer delicate smaak. Een heerlijk...
Lees meer
Detroit Pan Pizza
Detroit Pan Pizza
Deze pizza wordt ook wel de cast iron pan pizza genoemd. Het resultaat is een dikke luchtige pizza die heerlijk krokant aan de buitenkant is.
Lees meer
Draadjesvlees en rode kool met appeltjes
Draadjesvlees en rode kool met appeltjes
Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en smaakvol te zijn. Dit bereik je door lang te stoven...
Lees meer
Duitse Jäger Teller
Duitse Jäger Teller
Jäger teller. Een bord gevuld met een paar lekkere stukken varkenslende, in braadvocht gebakken champignons, röstirondjes en asperges.
Lees meer
Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes
Eiernestjes met spek en kaneelsoldaatjes
Met name met Pasen hou ik ervan om van een uitgebreide brunch te genieten. Daar zijn de lekkere hapjes in dit recept een prima aanvulling op.
Lees meer
Elzasser zuurkool met spek, worst en karbonade
Elzasser zuurkool met spek, worst en karbonade
'Eet je met nieuwjaar zuurkool met spek, dan heb je de rest van het jaar geen geldgebrek'. Het is een oud gezegde, en of het echt werkt betwijfel ik. Maar baat het niet, schaad het niet denk ik dan maar,...
Lees meer
Filet de sandre. Gepocheerde vis uit de Franse keuken.
Filet de sandre. Gepocheerde vis uit de Franse keuken.
De betere restaurants in Frankrijk en België zetten regelmatig filet de sandre op het menu. Oftewel: snoekbaarsfilet, een zeer kwalitatieve zoetwatervis. De meest klassieke bereiding is court bouillon...
Lees meer
Flammkuchen. De Duits Franse pizza.
Flammkuchen. De Duits Franse pizza.
Flammkuchen is een traditioneel en authentiek Duits gerecht. Zelf Flammkuchen maken is heel makkelijk. Met kant-en-klaar deeg kun je direct aan de slag om de Flammkuchen met je favoriete ingrediënten te...
Lees meer
Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang
Foe Yong Tjap Babi Hai Panggang
Met dit recept maak je een nieuw gerecht van alle overgebleven restjes Chinees eten. Want het is zonde om goed eten weg te gooien, dit is lekker én duurzaam.
Lees meer
Gambas al ajillo. Spaanse garnalen in knoflookolie.
Gambas al ajillo. Spaanse garnalen in knoflookolie.
Gambas al ajillo is een heerlijk en klassiek Spaans gerecht dat vooral geliefd is onder liefhebbers van zeevruchten. Het gerecht bestaat uit grote garnalen (gambas) die worden bereid met knoflook (ajillo)...
Lees meer
Ganzenborstfilet van wilde gans
Ganzenborstfilet van wilde gans
Ganzenborstfilet stazo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is fijndradig en stevig, echt vlees met een bite.
Lees meer
Gebakken spätzle met spek en kaas
Gebakken spätzle met spek en kaas
Een lekkere en simpele wintersportlunch van overgebleven Spätzle. Opgebakken met spek, ui, kaas en een ei maak je hier lekkere snelle lunch mee.
Lees meer
General Tso's Chicken
General Tso's Chicken
General Tso's Chicken is de perfecte balans tussen zoete en hartige smaken. De knapperige textuur van de gefrituurde kip contrasteert met de gladde en weelderige saus, wat resulteert in een smaakvolle...
Lees meer
Gevuld speculaas maken
Gevuld speculaas maken
Terwijl de temperaturen dalen en de avonden langer worden, zoeken mensen troost in huiselijke activiteiten, waaronder het bakken van traditionele lekkernijen. Een van die geliefde lekkernijen is gevuld...
Lees meer
Gevulde varkensrollade
Gevulde varkensrollade
Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie. Dat is echt heel smakelijk en ziet er feestelijk uit als je hem...
Lees meer
Gnocchi alla Sorrentina
Gnocchi alla Sorrentina
Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus met mozzarella, basilicum en parmezaanse kaas. Met...
Lees meer
Goulashsoep zoals op wintersport in Oostenrijk
Goulashsoep zoals op wintersport in Oostenrijk
Wie niet op wintersport gaat, kan net zo goed een pan vol met verwarmende goulashsoep thuis maken. Het is helemaal niet zo moeilijk en vele malen lekkerder dan uit een blik.
Lees meer
Griekse Moussaka
Griekse Moussaka
Moussaka is echt zo'n typisch Grieks gerecht wat bomvol staat van de Mediterrane smaken en gevuld met aardappel, aubergine en een kruidige tomaten-gehaktsaus.
Lees meer
Hachee
Hachee
Oma's hachee, weet je nog hoe lekker dat was vroeger? Met een hoop uien en rundvlees wat zo gaar is dat het uit elkaar valt. Maar hoe krijg je die smaak van vroeger op je bord? Het is helemaal geen moeilijk...
Lees meer
Hähnchen in Riesling. Kip in witte wijnsaus uit Duitsland.
Hähnchen in Riesling. Kip in witte wijnsaus uit Duitsland.
Kip in Riesling wijn. Het is de Duitse versie van het Franse Coq au Vin. Dus heb je trek in een zeer smakelijk gerecht met gevogelte? Probeer dan deze kip gestoofd met een groentenmix van ui, prei, wortel...
Lees meer
Hartige kliekjestaart
Hartige kliekjestaart
Na een diner blijft er vaak eten over. Eten wat in principe nog goed is. Hier is een perfect recept voor een hartige kliekjestaart die super smaakvol is. Na een half uurtje in de oven heb je een super...
Lees meer
Hawaiian Fried Rice
Hawaiian Fried Rice
Een kleurrijk en smaakvol gerecht dat de diversiteit van de Hawaïaanse eetcultuur weerspiegelt. Als hoofdgerecht, bijgerecht of als vulling voor een pokebowl.
Lees meer
Hazenpeper, de klassieke wildstoofpot
Hazenpeper, de klassieke wildstoofpot
Hazenpeper is voor velen een klassieker uit de Nederlandse keuken om te serveren tijdens feestdagen. Niet voor niks is het daarom een gerecht wat nog veelvuldig wordt gemaakt. Hazenpeper is perfect om...
Lees meer
Hollandse Erwtensoep. Makkelijk & Traditioneel recept.
Hollandse Erwtensoep. Makkelijk & Traditioneel recept.
Oud Hollandse erwtensoep maken is een vrij eenvoudig recept dat heerlijk smaakt. Snert maken doe je meestal een dag van tevoren omdat het moet indikken en weer opgewarmd moet worden om tot die volle prachtige...
Lees meer
Hollandse hutspot met een Spaanse twist
Hollandse hutspot met een Spaanse twist
Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders met deze hutspot met een Spaanse twist! De stamppot wordt lekker op smaak gebracht...
Lees meer
Hollandse Stoofpeertjes
Hollandse Stoofpeertjes
Juist in de herfst en de winter hebben we zin in stoofpeertjes. Ze passen goed bij harde wind, snerpende regen en gevoelstemperaturen onder de 10 graden. In dit recept worden de peertjes gestoofd in glühwein...
Lees meer
Huevos Ranchero
Huevos Ranchero
Huevos Rancheros kun je wel zien als hét nationale ontbijt van Mexico. Huevos betekent eieren in het Spaans en dit zijn dus eieren in ranch stijl. Zoals Mexicaanse cowboys het al jaren geleden aten.
Lees meer
Huevos Rancheros voor op de camping
Huevos Rancheros voor op de camping
Als je op zoek bent naar een heerlijk Mexicaans ontbij, dan is Huevos Rancheros de perfecte keuze. Dit traditionele Mexicaanse ontbijtgerecht is geliefd over de hele wereld vanwege de geweldige smaken...
Lees meer
Indiase aardappel-bloemkoolcurry met kip masala
Indiase aardappel-bloemkoolcurry met kip masala
Deze curry is heerlijk kruidig, simpel om te maken en zou ook een prima vegetarisch gerecht zijn, zoals het in India ook vaak gegeten wordt.
Lees meer
Indiase curry van spitskool en gehakt met aardappel kikkererwten curry
Indiase curry van spitskool en gehakt met aardappel kikkererwten curry
e spitskool wordt in hele fijne reepjes gesneden en gestoofd met rundergehakt en Hindoestaanse Masala totdat de kool lekker zacht is en heerlijk kruidig. De aardappel kikkererwten curry die met kurkuma...
Lees meer
Indiase Thali
Indiase Thali
Indiase Thali. Een dienblad vol schaaltjes gevuld met curry's, chapati, kruidige rijst, samosas, raïta en groenten die op verschillende manieren bereid zijn.
Lees meer
Indiase Traybake met Tandoori Bloemkool
Indiase Traybake met Tandoori Bloemkool
Traybakes zijn volledige maaltijden uit de oven. En in dit geval maak ik een volledige vega variant. Alle ingrediënten worden door elkaar gehusseld op een bakplaat en vervolgens in de oven geroosterd.
Lees meer
Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt
Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt
Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische verwarmende ingrediënten zoals kerrie, chili,...
Lees meer
Indonesische Ayam Blado
Indonesische Ayam Blado
De Ayam Blado in dit recept is geïnspireerd op de oorspronkelijke Dendeng Blado. Ayam betekent kip in het Indonesisch, Dendeng betekent rundvlees, en blado of balado betekent pittig. Dendeng Blado is dus...
Lees meer
Indonesische Pindasaus
Indonesische Pindasaus
Pindasaus ook wel bekend als "sambal kacang" in Indonesië, is een essentieel en geliefd onderdeel van de Indonesische keuken en lekker bij saté en gado-gado.
Lees meer
Instant noedelsoep met verse ingrediënten. Een supersnelle gezonde maaltijd.
Instant noedelsoep met verse ingrediënten. Een supersnelle gezonde maaltijd.
Met deze noedelsoep die bomvol zit met verse groenten kun je in 10 minuten ee kom met powerfood op tafel hebben staan. Snel naar binnen slurpen en dan ben je weer klaar om te gaan!
Lees meer
Italiaans gevulde aubergines uit de oven
Italiaans gevulde aubergines uit de oven
Deze aubergines uit de oven zijn gevuld met mozzarella en tomaat. Het gegratineerde laagje van peterselie, knoflook en parmezaanse kaas maakt er echt een delicatesse van.
Lees meer
Italiaanse mosterdkarbonades met ovengroente en appelsalade
Italiaanse mosterdkarbonades met ovengroente en appelsalade
Maak dit heerlijke Italiaanse zomermenu met kruidige mosterdkarbonades, parmaham en salie, ovengroentes met krieltjes en rozemarijn en een lekkere frisse appelsalade.
Lees meer
Jambalaya zoals in Lousiana
Jambalaya zoals in Lousiana
Om jambalaya te bereiden kookt men rijst in een pan samen met groente en vlees. Rijst is het hoofdingrediënt. Het gerecht wordt aangevuld met ui, paprika en bleekselderij. Het vlees bestaat vaak uit gerookte worst (zoals chorizo)
Lees meer
Japanse soufflé pancakes
Japanse soufflé pancakes
De fluffy pancakes veroveren langzaam de wereld en dat is te begrijpen. Ze zijn zo lekker licht en luchtig en nog makkelijk te maken ook. Ze worden gemaakt met opgeklopt eiwit waardoor een luchtig beslag...
Lees meer
Javaanse Gado Gado
Javaanse Gado Gado
Gado Gado is een kleurrijk vegetarisch Indonesisch gerecht dat geliefd is over de hele wereld. Het woord "gado gado" betekent eigenlijk "mix-mix" in het Indonesisch, en dat is precies wat dit gerecht zo...
Lees meer
Kaiserschmarrn. Heerlijke pannenkoek uit Oostenrijk.
Kaiserschmarrn. Heerlijke pannenkoek uit Oostenrijk.
Kaiserschmarrn, deze luchtige en krokante pannenkoekenstukjes zijn echt niet alleen voor kinderen. Zeker met de in rum gewelde rozijnen kunnen volwassenen er ook niet van af blijven.
Lees meer
Kari Ayam Kapitan
Kari Ayam Kapitan
Ayam kapitan, oftewel captain's curry: een behoorlijk pittig maar toch verfijnd Maleis gerecht, een toonbeeld van de complexe Maleise keuken! De Maleise keuken is een multi-culturele keuken. Dat betekent...
Lees meer
Kip Kiev met aardappel-broccoli puree
Kip Kiev met aardappel-broccoli puree
Kip Kiev is krokant gebakken kip, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter en knapperige bacon. Klinkt niet ingewikkeld, en dat is het ook niet, maar het smaakt zó lekker.
Lees meer
Kip Pilav met perzik en puntpaprika
Kip Pilav met perzik en puntpaprika
Kip pilav met perzik en puntpaprika. Een heerlijke, simpele maaltijd die je binnen 30 minuten al op tafel hebt staan. Ideaal voor de drukke doordeweekse avonden. Overigens kun je hem zelfs prima een avond...
Lees meer
Kip Shawarma met Hummus
Kip Shawarma met Hummus
Israëlische hummus met shawarma is een iconisch gerecht dat de smaken en culinaire tradities van het Midden-Oosten op een heerlijke manier combineert. Dit gerecht is geliefd in Israël en over de hele wereld...
Lees meer
Kippensoep: Joodse penicilline. Immuunversterkende soep die helpt bij griep en corona.
Kippensoep: Joodse penicilline. Immuunversterkende soep die helpt bij griep en corona.
In kippensoep zit een stofje dat ons immuunsysteem helpt om met verkoudheid en griep af te rekenen. Bovendien bevat deze Joodse penicilline veel geneeskrachtige specerijen en eiwitten.
Lees meer
Krokante gnocchi met kip, portobello en gorgonzola
Krokante gnocchi met kip, portobello en gorgonzola
Krokant gebakken gnocchi op een bedje van veldsla en balsamico crema met kip, portobello en gesmolten gorgonzola. Italiaans genot.
Lees meer
Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos
Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos
We maken kruidnoten gevuld met stukjes gesmolten chocoladetoffee en overgoten met pure chocolade en kokos. Als je hier niet de show mee steelt op pakjesavond weet ik het ook niet meer.
Lees meer
Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.
Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.
Serveer de kuku sabzi met een schep Griekse yoghurt en je hebt een heerlijk kruidig vegetarisch lunchgerecht. Of presenteer de kuku sabzi in stukjes op een tafel vol met meze of tapas. Wat je ook doet,...
Lees meer
Lemon curd maken
Lemon curd maken
Lemon curd is een fris-zoete citroenmarmelade, oorspronkelijk uit Engeland. Het is heel eenvoudig om te maken en je hebt alleen een paar citroenen, een beetje suiker, 2 eieren en roomboter nodig. Dus wat...
Lees meer
Limoncello maken
Limoncello maken
Limoncello, deze frisse citroenlikeur is niet moeilijk zelf te maken. Als je vandaag begint, drink je over een 20 dagen je eigengemaakte limoncello.
Lees meer
Luchtige kwark oliebollen
Luchtige kwark oliebollen
Oliebollen vind ik te vet, vaak melig en lust ik alleen als ze net gebakken zijn. Sinds een aantal jaar maak ik kwarkbollen, deze zijn helemaal niet vet maar juistsuperluchtig en je kunt ze gewoon warm...
Lees meer
Lunchidee. Superfood in een jampot. Lunch to go.
Lunchidee. Superfood in een jampot. Lunch to go.
Hier zijn 3 ideeën voor snel te preppen maaltijdpotten die makkelijk mee te nemen zijn naar je werk. Een supergezonde lunch to go!
Lees meer
Maak verse Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Maak verse Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Mais Tortillas
Mais Tortillas
Om Mexicaanse maistortillas te maken heb je maismeel nodig. Dit maismeel is gemaakt van voorgekookte witte mais en geeft andere tortillas dan de tarwetortillas die je kant en klaar kunt kopen.
Lees meer
Marokkaanse Tajine met Kip en Abrikoos
Marokkaanse Tajine met Kip en Abrikoos
Dit recept voor tajine met kip, abrikozen en amandelen is een klassiek gerecht uit de Marokkaanse keuken dat een perfecte balans vindt tussen zoet, hartig en aromatisch. Het combineert malse stukjes kip...
Lees meer
Marokkaanse vis tajine met kikkererwten en harissa
Marokkaanse vis tajine met kikkererwten en harissa
Dit recept voor Marokkaanse vis tajine is een heerlijk gerecht dat de overvloed aan verse vis in de Marokkaanse kuststreken weerspiegelt. Het is een populaire keuze in de Marokkaanse keuken, vooral in...
Lees meer
Mashed potato buns. Luchtige aardappelbroodjes.
Mashed potato buns. Luchtige aardappelbroodjes.
Een perfecte manier om overgebleven restjes aardappel te gebruiken, deze mashed potato buns. Je wordt met luchtige en een beetje zoete aardappelbroodjes beloond na het bakken.
Lees meer
Mayonaise maken in 4 seconden
Mayonaise maken in 4 seconden
Met deze Foodhack laat ik zien hoe je zelf in 4 seconden mayonaise kan maken en je alle overbodige zaken zoals houdbaarheidsmiddelen en suiker, die in mayonaise zitten uit de winkel, achterwege kunt laten.
Lees meer
Mexicaanse Carne Asada
Mexicaanse Carne Asada
Carne Asada is een geliefd gerecht in de Mexicaanse keuken en staat bekend om zijn sappige gegrilde vlees, vaak op smaak gebracht met een pittige marinade. Maar wat als we een interessante draai geven...
Lees meer