Hawaii

Aziatisch

Smaakvolle mix

De eetcultuur van Hawaii is een smaakvolle mix van verschillende invloeden, geworteld in de tradities van de inheemse Hawaïanen, verweven met gerechten uit Aziatische, Polynesische en Amerikaanse keukens. Deze diverse culinaire achtergronden hebben geleid tot een unieke en gevarieerde gastronomie die de smaakpapillen prikkelt en de ziel verwarmt.

Een populair gerecht dat de veelzijdigheid van de Hawaïaanse eetcultuur belichaamt, is Hawaiian fried rice. Dit gerecht combineert de heerlijke smaken van Aziatische gebakken rijst met de verse en exotische ingrediënten die kenmerkend zijn voor de Hawaïaanse keuken.

Kenmerkende balans en diepte

Hawaiian fried rice begint met een basis van gebakken rijst, die vervolgens wordt verrijkt met een kleurrijke selectie van ingrediënten. Deze kunnen onder meer stukjes ananas, gebakken ei, groene uien, paprika en stukjes ham bevatten. Deze combinatie van zoete, hartige en frisse smaken geeft het gerecht zijn kenmerkende balans en diepte.

KokenKoken
GezondheidGezondheid
Hawaiian-Fried-Rice

Hawaiian Fried Rice

Het resultaat van Hawaiian Fried Rice is een kleurrijk en smaakvol gerecht dat de diversiteit en creativiteit van de Hawaïaanse eetcultuur weerspiegelt. Of het nu wordt geserveerd als hoofdgerecht, bijgerecht of zelfs als vulling voor een kom met verse poke, Hawaiian fried rice is een favoriet onder zowel bewoners als bezoekers van de eilanden, en een heerlijke herinnering aan de unieke culinaire ervaring die Hawaii te bieden heeft.
No ratings yet
Cuisine Aziatisch, Hawaii
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blikje kokosmelk 400 gram
  • 1 pak kokoswater
  • 1 volle tl kippenbouillon
  • 300 gram rijst
  • zonnebloemolie
  • 3 bosuien
  • 1 rode paprika
  • 1 stukje gember ± 2 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ananas
  • 250 gram hamblokjes
  • 4 eieren
  • 1 flinke scheut light sojasaus
  • 1 scheutje sesamolie
  • crispy chiliolie
  • eetbare bloemen of anjers eventueel

Instructies
 

Hawaiian Fried Rice

  • Verhit een hapjespan en giet de in houd van 1 blikje kokosmelk erin. Vul het blikje met 1 pak kokoswater en giet dat er ook bij. Voeg 1 volle tl kippenbouillon toe. Breng het zachtjes aan de kook.
  • Voeg 300 gram rijst toe en roer erdoor. Zet de hittebron laag en laat het 30 minuten pruttelen. Laat de rijst na bereidingstijd iets afkoelen.
  • Snij het witte gedeelte van 3 bosuien in ringetjes. Bewaar het groene gedeelte voor garnering. Verhit in een andere pan een scheutje zonnebloemolie en bak de bosui hierin. Snij een 1 rode paprika in stukjes en voeg toe. Snij 1 stukje gember en 2 teentjes knoflook fijn en voeg toe.
  • Snij 1 ananas in kwarten en daarna 1 kwart ananas in stukjes. Voeg vervolgens de stukjes ananas toe + 250 gram hamblokjes.
  • Breek 4 eieren in een kom en klop ze met een garde luchtig. Maak een kluitje in het midden van de pan en giet er de eieren in. Laat de eieren een klein beetje stollen en roer het daarna tot roerei. Meng met de rest van de ingrediënten in de pan.
  • Schep de kokosrijst erbij en meng het goed met de ingrediënten. Roer er 1 flinke scheut light sojasaus en 1 scheutje sesamolie door.

Serveren

  • Snij het groene gedeelte van de bosuien in ringetjes. Schep de kokosrijst in een diep bord. Garneer met de bosuitjes en sprenkel er crispy chiliolie over. Garneer het gerecht optioneel met eetbare bloemen of anjers.

Video

Keyword Rijst
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Cambodjaanse Fish Amok

Fish Amok is een van de meest iconische gerechten uit de Cambodjaanse keuken en wordt vaak beschouwd als het nationale...
Read More

Aziatisch Krokant Buikspek | Sous Vide Gegaard

Sous vide gegaard buikspek met een Vietnamese marinade en daarna krokant gebakken in de oven of op de barbecue, is...
Read More

Bai Sach Chrouk. Ontbijten zoals in Cambodja.

Bai Sach Chrouk is een traditioneel Cambodjaans gerecht en wordt vaak geserveerd als ontbijt in Cambodja. Zowel in restaurants en...
Read More

Surinaamse Javaanse Nasi Goreng in de rijstkoker

Een van de beste voorbeelden van de veelzijdigheid van een rijstkoker is het maken van een complete maaltijd. Zo maak...
Read More

Laab Salad uit Laos

Het gerecht laab, soms ook geschreven als larb, is een traditioneel gerecht uit Laos dat wereldwijd bekend is geworden vanwege...
Read More

Rijst uit de rijstkoker & stomer

Ontdek een gezondere manier om je maaltijden te bereiden met tot 40% MINDER KOOLHYDRATEN en suiker - onze innovatieve CarbReduce-technologie...
Read More

Chicken Paprikash

Chicken Paprikash is een heerlijk gerecht dat bestaat uit sappige stukjes kip, gestoofd in een romige saus op basis van...
Read More

Zongedroogde tomaten maken in de voedseldroger

Read More

Pad Thai

Pad Thai is een iconisch gerecht uit de Thaise keuken dat wereldwijd geliefd is vanwege zijn heerlijke smaken en veelzijdige...
Read More

Breakfast Burritos

Read More

Tandoori Chicken Sous Vide gegaard

Door tandoori chicken sous vide te bereiden, wordt de kip eerst gemarineerd in de traditionele kruidenmengeling en vervolgens vacuüm verpakt...
Read More

3 Paasbrunch recepten

Pasen is dé uitgelezen gelegenheid om eens uit te pakken met een heerlijke brunch. Maar je wilt natuurlijk ook niet...
Read More

Indiase Thali

Indiase Thali. Een dienblad vol schaaltjes gevuld met curry's, chapati, kruidige rijst, samosas, raïta en groenten die op verschillende manieren...
Read More

Chinese Ginger Chicken

Chinese ginger chicken weerspiegelt de harmonie van smaken en texturen die typerend zijn voor de Chinese keuken. Het combineert de...
Read More

Tropische en romige Mahi Mahi fish. Hawaiian style.

Een van de meest geliefde visgerechten op Hawaii is de Hawaiian Mahi Mahi, ook bekend als de dorado of dolphinfish....
Read More

Hawaiian Fried Rice

Een kleurrijk en smaakvol gerecht dat de diversiteit van de Hawaïaanse eetcultuur weerspiegelt. Als hoofdgerecht, bijgerecht of als vulling voor...
Read More

Marokkaanse Tajine met Kip en Abrikoos

Dit recept voor tajine met kip, abrikozen en amandelen is een klassiek gerecht uit de Marokkaanse keuken dat een perfecte...
Read More

Romige Toscaanse kip met zongedroogde tomaat en spinazie

Een populair gerecht dat uit Toscane is "Pollo alla Toscana" oftewel Toscaanse kip. Dit recept van romige Toscaanse kip met...
Read More

Pilav met geroosterde pompoen

Vegetarische pilav met geroosterde pompoen en sjalot is een heerlijk en voedzaam gerecht dat de rijke smaken van geroosterde groenten...
Read More

Thaise Yellow Chicken Curry

Yellow Chicken Curry is een heerlijk en aromatisch gerecht uit Thailand. Deze curry staat bekend om zijn milde smaak in...
Read More
Hawaiian fried rice
Cambodjaanse Fish Amok
Cambodjaanse Fish Amok
Fish Amok is een van de meest iconische gerechten uit de Cambodjaanse keuken en wordt vaak beschouwd als het nationale gerecht van Cambodja. Het is een delicate en smaakvolle viscurry die op een unieke...
Lees meer
Aziatisch Krokant Buikspek | Sous Vide Gegaard
Aziatisch Krokant Buikspek | Sous Vide Gegaard
Sous vide gegaard buikspek met een Vietnamese marinade en daarna krokant gebakken in de oven of op de barbecue, is een culinair hoogstandje dat moderne kooktechnieken combineert met rijke, traditionele...
Lees meer
Bai Sach Chrouk. Ontbijten zoals in Cambodja.
Bai Sach Chrouk. Ontbijten zoals in Cambodja.
Bai Sach Chrouk is een traditioneel Cambodjaans gerecht en wordt vaak geserveerd als ontbijt in Cambodja. Zowel in restaurants en al streetfood kom je dit overal tegen.
Lees meer
Surinaamse Javaanse Nasi Goreng in de rijstkoker
Surinaamse Javaanse Nasi Goreng in de rijstkoker
Een van de beste voorbeelden van de veelzijdigheid van een rijstkoker is het maken van een complete maaltijd. Zo maak ik in dit recept nasi goreng met garnalen volledig in de rijstkoker. Alle ingrediënten...
Lees meer
Laab Salad uit Laos
Laab Salad uit Laos
Het gerecht laab, soms ook geschreven als larb, is een traditioneel gerecht uit Laos dat wereldwijd bekend is geworden vanwege zijn unieke smaak en textuur.
Lees meer
Rijst uit de rijstkoker & stomer
Rijst uit de rijstkoker & stomer
Ontdek een gezondere manier om je maaltijden te bereiden met tot 40% MINDER KOOLHYDRATEN en suiker - onze innovatieve CarbReduce-technologie verlaagt het koolhydraatgehalte zonder afbreuk te doen aan smaak...
Lees meer
Chicken Paprikash
Chicken Paprikash
Chicken Paprikash is een heerlijk gerecht dat bestaat uit sappige stukjes kip, gestoofd in een romige saus op basis van paprika, uien, tomaten en zure room. Het geheim van de smaak ligt in de kwaliteit...
Lees meer
Zongedroogde tomaten maken in de voedseldroger
Zongedroogde tomaten maken in de voedseldroger
Lees meer
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai is een iconisch gerecht uit de Thaise keuken dat wereldwijd geliefd is vanwege zijn heerlijke smaken en veelzijdige ingrediënten.
Lees meer
Breakfast Burritos
Breakfast Burritos
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp