Inmaken & Sauzen

Inmaken & Sauzen

'Hot as hell' zoetzure chilisaus
'Hot as hell' zoetzure chilisaus
In dit recept maak ik met de Madame Jeanette en de Habanero peper een ontzettend lekkere en behoorlijk pittige chilisaus. Zo blijkt maar weer. Zelfgemaakt...
Lees meer >
Appelmoes zonder suiker
Appelmoes zonder suiker
Om appelmoes te maken heb je niet veel nodig. Een paar kilo appels en je kunt aan de slag. Alle toevoegingen van fabrikanten kun je achterwege laten. Want...
Lees meer >
Atjar Tjampoer maken
Atjar Tjampoer maken
Atjar is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het is een bijgerecht bij de Indonesische...
Lees meer >
Bramenjam maken
Bramenjam maken
Bramen plukken en jam maken is een leuke zomeractiviteit. Deze donkerpaarse, sappige vruchten groeien aan struiken in bossen, velden en zelfs in sommige...
Lees meer >
Gedroogde banaan in de voedseldroger
Gedroogde banaan in de voedseldroger
Het drogen van bananen in een voedseldroger is niet alleen praktisch en duurzaam, maar ook een geweldige manier om te genieten van deze heerlijke vrucht...
Lees meer >
Gedroogde chilipepers maken in de voedseldroger
Gedroogde chilipepers maken in de voedseldroger
Het drogen van chilipepers in een voedseldroger is dus een effectieve manier om hun intense smaak en pittigheid te behouden, terwijl je profiteert van...
Lees meer >
Hollandse Stoofpeertjes
Hollandse Stoofpeertjes
Juist in de herfst en de winter hebben we zin in stoofpeertjes. Ze passen goed bij harde wind, snerpende regen en gevoelstemperaturen onder de 10 graden....
Lees meer >
Indonesische Pindasaus
Indonesische Pindasaus
Pindasaus ook wel bekend als "sambal kacang" in Indonesië, is een essentieel en geliefd onderdeel van de Indonesische keuken en lekker bij saté en gad...
Lees meer >
Lemon curd maken
Lemon curd maken
Lemon curd is een fris-zoete citroenmarmelade, oorspronkelijk uit Engeland. Het is heel eenvoudig om te maken en je hebt alleen een paar citroenen, een...
Lees meer >
Mayonaise maken in 4 seconden
Mayonaise maken in 4 seconden
Met deze Foodhack laat ik zien hoe je zelf in 4 seconden mayonaise kan maken en je alle overbodige zaken zoals houdbaarheidsmiddelen en suiker, die in...
Lees meer >
Rabarber compote
Rabarber compote
Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber...
Lees meer >
Surinaamse sambal
Surinaamse sambal
Deze zelfgemaakte Surinaamse sambal is zo'n lekkere smaakmaker. De madame jeanette of lemon drop pepers geven een lekkere tropische fruitige touch aan...
Lees meer >
Zo maak je de lekkerste Hummus
Zo maak je de lekkerste Hummus
Dit recept is de zijdezachte gladde hummus zoals je ‘m ook in een restaurant in het Midden-Oosten krijgt.
Lees meer >
Zongedroogde tomaten maken in de voedseldroger
Zongedroogde tomaten maken in de voedseldroger
Zongedroogde tomaten zijn een heerlijke toevoeging aan veel gerechten, en het maken ervan kan zowel een leuke activiteit als een handige manier zijn om...
Lees meer >