Europese recepten

Bowl-Europa

Europese recepten algemeen

Appelkruimeltaart zoals bij Dudok
Appelkruimeltaart zoals bij Dudok
Volg dit recept, maak zelf die beroemde en overheerlijke appeltaart van Dudok en verwen je gasten die zeer onder de indruk zullen zijn van je kookkunsten.
Lees meer >
Asian Chicken Stoof voor bij versgebakken patat
Asian Chicken Stoof voor bij versgebakken patat
Ik ben een grote fan van een patatje stoofvlees. En dan vooral de Asian Chicken Stoof zoals je die bij Bram Ladage kan krijgen. Deze stoof bestaat uit...
Lees meer >
Asperges met hollandaisesaus
Asperges met hollandaisesaus
In dit recept laat ik je zien hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de...
Lees meer >
Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas
Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas
deze heerlijke lasagne zit bomvol met lekkere ingrediënten. Aubergine, ricotta, mozarrella, grana padano, walnoten en spinazie. Het is hartig, een beetje...
Lees meer >
Beef Wellington met rode wijnsaus
Beef Wellington met rode wijnsaus
Beef Wellington is al jaren hét klassieke kerstrecept. Maar veel mensen zijn huiverig om eraan te beginnen omdat het nog al eens kan mislukken. Maar niet...
Lees meer >
Berner Grillwürstl. Gegrilde worstjes gevuld met kaas en bacon.
Berner Grillwürstl. Gegrilde worstjes gevuld met kaas en bacon.
Berner würstl is een Frankfurter worstje gevuld met Emmertaler kaas en omwikkeld met spek. Als je dat grillt dan wordt de spek krokant en smelt de kaas...
Lees meer >
Britse Fishpie
Britse Fishpie
Deze visstoofpot is een heerlijke variant op de klassieke Britse Fishpie. Makkelijk te maken en budgetvriendelijk. Want dit gerecht kost gemiddeld € 2,88...
Lees meer >
Captains Dinner
Captains Dinner
Vandaag de dag is captains dinner met kapucijners, prei, spek en worst nog steeds heerlijk. Geweldlg ouderwets Comfort Food noem ik het. En heel snel klaar,...
Lees meer >
Courgettes uit de oven
Courgettes uit de oven
Deze gevulde courgettes zijn een heerlijk en bevredigend gerecht dat de veelzijdigheid van courgettes benut. Het is een heerlijke en voedzame maaltijd...
Lees meer >
Draadjesvlees en rode kool met appeltjes
Draadjesvlees en rode kool met appeltjes
Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en...
Lees meer >
Duitse Jäger Teller
Duitse Jäger Teller
Jäger teller. Een bord gevuld met een paar lekkere stukken varkenslende, in braadvocht gebakken champignons, röstirondjes en asperges.
Lees meer >
Elzasser zuurkool met spek, worst en karbonade
Elzasser zuurkool met spek, worst en karbonade
'Eet je met nieuwjaar zuurkool met spek, dan heb je de rest van het jaar geen geldgebrek'. Het is een oud gezegde, en of het echt werkt betwijfel ik. Maar...
Lees meer >
Filet de sandre. Gepocheerde vis uit de Franse keuken.
Filet de sandre. Gepocheerde vis uit de Franse keuken.
De betere restaurants in Frankrijk en België zetten regelmatig filet de sandre op het menu. Oftewel: snoekbaarsfilet, een zeer kwalitatieve zoetwatervis....
Lees meer >
Flammkuchen. De Duits Franse pizza.
Flammkuchen. De Duits Franse pizza.
Flammkuchen is een traditioneel en authentiek Duits gerecht. Zelf Flammkuchen maken is heel makkelijk. Met kant-en-klaar deeg kun je direct aan de slag...
Lees meer >
Ganzenborstfilet van wilde gans
Ganzenborstfilet van wilde gans
Ganzenborstfilet stazo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is...
Lees meer >
Gebakken spätzle met spek en kaas
Gebakken spätzle met spek en kaas
Een lekkere en simpele wintersportlunch van overgebleven Spätzle. Opgebakken met spek, ui, kaas en een ei maak je hier lekkere snelle lunch mee.
Lees meer >
Gevulde varkensrollade
Gevulde varkensrollade
Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie. Dat is echt heel...
Lees meer >
Goulashsoep zoals op wintersport in Oostenrijk
Goulashsoep zoals op wintersport in Oostenrijk
Wie niet op wintersport gaat, kan net zo goed een pan vol met verwarmende goulashsoep thuis maken. Het is helemaal niet zo moeilijk en vele malen lekkerder...
Lees meer >
Hachee
Hachee
Oma's hachee, weet je nog hoe lekker dat was vroeger? Met een hoop uien en rundvlees wat zo gaar is dat het uit elkaar valt. Maar hoe krijg je die smaak...
Lees meer >
Hähnchen in Riesling. Kip in witte wijnsaus uit Duitsland.
Hähnchen in Riesling. Kip in witte wijnsaus uit Duitsland.
Kip in Riesling wijn. Het is de Duitse versie van het Franse Coq au Vin. Dus heb je trek in een zeer smakelijk gerecht met gevogelte? Probeer dan deze...
Lees meer >
Hollandse Erwtensoep. Makkelijk & Traditioneel recept.
Hollandse Erwtensoep. Makkelijk & Traditioneel recept.
Oud Hollandse erwtensoep maken is een vrij eenvoudig recept dat heerlijk smaakt. Snert maken doe je meestal een dag van tevoren omdat het moet indikken...
Lees meer >
Hollandse hutspot met een Spaanse twist
Hollandse hutspot met een Spaanse twist
Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders met deze hutspot met een Spaanse...
Lees meer >
Italiaans gevulde aubergines uit de oven
Italiaans gevulde aubergines uit de oven
Deze aubergines uit de oven zijn gevuld met mozzarella en tomaat. Het gegratineerde laagje van peterselie, knoflook en parmezaanse kaas maakt er echt een...
Lees meer >
Italiaanse mosterdkarbonades met ovengroente en appelsalade
Italiaanse mosterdkarbonades met ovengroente en appelsalade
Maak dit heerlijke Italiaanse zomermenu met kruidige mosterdkarbonades, parmaham en salie, ovengroentes met krieltjes en rozemarijn en een lekkere frisse...
Lees meer >
Kaiserschmarrn. Heerlijke pannenkoek uit Oostenrijk.
Kaiserschmarrn. Heerlijke pannenkoek uit Oostenrijk.
Kaiserschmarrn, deze luchtige en krokante pannenkoekenstukjes zijn echt niet alleen voor kinderen. Zeker met de in rum gewelde rozijnen kunnen volwassenen...
Lees meer >
Kip Kiev met aardappel-broccoli puree
Kip Kiev met aardappel-broccoli puree
Kip Kiev is krokant gebakken kip, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter en knapperige bacon. Klinkt niet ingewikkeld, en dat is het ook niet, maar het smaakt...
Lees meer >
Kippensoep: Joodse penicilline. Immuunversterkende soep die helpt bij griep en corona.
Kippensoep: Joodse penicilline. Immuunversterkende soep die helpt bij griep en corona.
In kippensoep zit een stofje dat ons immuunsysteem helpt om met verkoudheid en griep af te rekenen. Bovendien bevat deze Joodse penicilline veel geneeskrachtige...
Lees meer >
Lemon curd maken
Lemon curd maken
Lemon curd is een fris-zoete citroenmarmelade, oorspronkelijk uit Engeland. Het is heel eenvoudig om te maken en je hebt alleen een paar citroenen, een...
Lees meer >
Maak verse Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Maak verse Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen....
Lees meer >
Mayonaise maken in 4 seconden
Mayonaise maken in 4 seconden
Met deze Foodhack laat ik zien hoe je zelf in 4 seconden mayonaise kan maken en je alle overbodige zaken zoals houdbaarheidsmiddelen en suiker, die in...
Lees meer >
Mug cake. Maak een cake in 2 minuten.
Mug cake. Maak een cake in 2 minuten.
Hier is een recept om binnen een paar minuten een lekkere cake in een mok te maken. Normaal gesproken moet een cake een uur in de oven staan, maar met...
Lees meer >
Paella met chorizo, kip en gamba's
Paella met chorizo, kip en gamba's
Op deze manier klaargemaakt is paella zo lekker smeuïg en kruidig van de chorizo en specerijen. Het no. 1 gerecht van Spanje!
Lees meer >
Pannenkoekjes met kokos en havermout
Pannenkoekjes met kokos en havermout
Breng variatie in je ontbijtpatroon en maak deze gezonde pannenkoekjes met havermout, kokos en lijnzaad. De pannenkoekjes zijn lekker luchtig, voedzaam...
Lees meer >
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt....
Lees meer >
Patatas Bravas en andere Tapas
Patatas Bravas en andere Tapas
Patatas Bravas zijn knapperig gebakken aardappeltjes met een pittige tomaten/rode peper saus en ik vind het echt een lekker gerecht. Tijd om zelf te maken...
Lees meer >
Pesto alla Genovese
Pesto alla Genovese
Pesto alla genovese. Met verse basilicum, parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijflolie. Het is helemaal niet moeilijk om te maken en het is zo klaar....
Lees meer >
Pörkölt (Hongaarse Beef Stew) met Dödöle
Pörkölt (Hongaarse Beef Stew) met Dödöle
Als je het over Hongarije hebt denkt iedereen meteen aan Goulash. Maar er is nog zoveel meer te vinden. Zoals Pörkölt; een heerlijke Beef Stew in rode...
Lees meer >
Roergebakken Spruitjes met Kurkuma Aardappels
Roergebakken Spruitjes met Kurkuma Aardappels
Ik weet zeker dat je overstag bent als je dit het geproefd. En in combinatie met de kurkuma aardappels met Koreaanse chiliflakes heb je supersnel een lekkere...
Lees meer >
Sous-Vide gegaarde entrecote
Sous-Vide gegaarde entrecote
Het sous-vide bereiden van entrecote is een geweldige manier om een perfect gegaard stuk vlees te verkrijgen. Het sous-vide proces zorgt ervoor dat de...
Lees meer >
Spaanse boerenkoolsoep met paëllarijst en chorizo
Spaanse boerenkoolsoep met paëllarijst en chorizo
Een heerlijke fusion tussen de Spaanse en Nederlandse keuken, deze boerenkoolsoep. Veel lichter verteerbaar dan wanneer je er een stamppot van maakt. En...
Lees meer >
Spaanse ovenschotel met zeebaars
Spaanse ovenschotel met zeebaars
Een recept uit Spanje voor heerlijke vis uit de oven in een saus van ui, knoflook, tomaten, vermouth en saffraan met gebakken cherry tomaatjes en gekleurde...
Lees meer >
Spaanse pasta met chorizo en paddenstoelen
Spaanse pasta met chorizo en paddenstoelen
Dit door de Spaanse keuken geïnspireerde pastagerecht is kinderlijk eenvoudig om te maken. Lekker met die krokante stukjes chorizo en de paddenstoelen...
Lees meer >
Tagliatelle met gorgonzola en walnoten
Tagliatelle met gorgonzola en walnoten
Deze romige tagliatelle met gorgonzola, walnoten en rucola is een streling voor de tong. Het is een vegetarisch gerecht waarbij zelfs de meest fervente...
Lees meer >
Tiroler Grostl zoals op de piste in Oostenrijk
Tiroler Grostl zoals op de piste in Oostenrijk
Tiroler Grostl is een gerecht wat je overal in Tirol op de kaart ziet staan. Zeker tijdens wintersport is het lekkere voedzame maaltijd die weer extra...
Lees meer >
Tortilla met aardappel, chorizo en kaas
Tortilla met aardappel, chorizo en kaas
De Spaanse tortilla wordt vaak als Tapas gegeten. Het is een soort frittata op basis van ei, met aardappel en chorizo. Maar je kunt eindeloos variëren.
Lees meer >
Wiener Schnitzel met Kartoffelsalat
Wiener Schnitzel met Kartoffelsalat
Een Wiener schnitzel lijkt zo wel simpel, maar om het perfect te maken moet je wel zorgen dat alles goed gaat. Hoe krijg je bijvoorbeeld een perfect bruine...
Lees meer >
Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes
Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes
Hou jij van wildgerechten en van stoofpotjes? Zet dan deze wildzwijn stoofpot met bier eens op tafel. De wildzwijn poulet stoven duurt een paar uurtjes,...
Lees meer >
Zó maak je zelf een luxe feeststol
Zó maak je zelf een luxe feeststol
Een zelfgemaakte feeststol is het lekkerste. Het is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt alleen een beetje tijd nodig, omdat het deeg 2 keer een uur moet...
Lees meer >
Zwiebel Rostbraten. Maak zelf deze Oostenrijkse klassieker.
Zwiebel Rostbraten. Maak zelf deze Oostenrijkse klassieker.
Van deze absolute Oostenrijkse klassieker kunnen we nooit genoeg krijgen. Zwiebel Rostbraten, even simpel als onweerstaanbaar. Een heerlijk stukje malse...
Lees meer >
Italie

Zuid Europese recepten

Albondigas. Tapas gehaktballetjes.
Albondigas. Tapas gehaktballetjes.
Albondigas, ook wel bekend als Spaanse gehaktballetjes, zijn heerlijke en smaakvolle tapashapjes uit de Spaanse keuken. Deze kleine balletjes worden gemaakt...
Lees meer >
Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas
Aubergine Lasagne met 3 soorten Italiaanse kaas
deze heerlijke lasagne zit bomvol met lekkere ingrediënten. Aubergine, ricotta, mozarrella, grana padano, walnoten en spinazie. Het is hartig, een beetje...
Lees meer >
Churros met chocoladesaus
Churros met chocoladesaus
Churros is een gefrituurde deegstengel snack, besprenkelend met kaneelsuiker. Het is een typisch traditioneel Spaans gerecht, wat vaak in Spanje als ontbijt...
Lees meer >
Gambas al ajillo. Spaanse garnalen in knoflookolie.
Gambas al ajillo. Spaanse garnalen in knoflookolie.
Gambas al ajillo is een heerlijk en klassiek Spaans gerecht dat vooral geliefd is onder liefhebbers van zeevruchten. Het gerecht bestaat uit grote garnalen...
Lees meer >
Gnocchi alla Sorrentina
Gnocchi alla Sorrentina
Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi in tomatensaus...
Lees meer >
Griekse Moussaka
Griekse Moussaka
Moussaka is echt zo'n typisch Grieks gerecht wat bomvol staat van de Mediterrane smaken en gevuld met aardappel, aubergine en een kruidige tomaten-gehaktsaus....
Lees meer >
Hollandse hutspot met een Spaanse twist
Hollandse hutspot met een Spaanse twist
Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders met deze hutspot met een Spaanse...
Lees meer >
Italiaans gevulde aubergines uit de oven
Italiaans gevulde aubergines uit de oven
Deze aubergines uit de oven zijn gevuld met mozzarella en tomaat. Het gegratineerde laagje van peterselie, knoflook en parmezaanse kaas maakt er echt een...
Lees meer >
Krokante gnocchi met kip, portobello en gorgonzola
Krokante gnocchi met kip, portobello en gorgonzola
Krokant gebakken gnocchi op een bedje van veldsla en balsamico crema met kip, portobello en gesmolten gorgonzola. Italiaans genot.
Lees meer >
Limoncello maken
Limoncello maken
Limoncello, deze frisse citroenlikeur is niet moeilijk zelf te maken. Als je vandaag begint, drink je over een 20 dagen je eigengemaakte limoncello.
Lees meer >
Paella met chorizo, kip en gamba's
Paella met chorizo, kip en gamba's
Op deze manier klaargemaakt is paella zo lekker smeuïg en kruidig van de chorizo en specerijen. Het no. 1 gerecht van Spanje!
Lees meer >
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt....
Lees meer >
Pasta Carbonara zoals in Italië
Pasta Carbonara zoals in Italië
Pasta Carbonara is een heerlijk en klassiek Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Lazio, met name in Rome. Dit gerecht staat bekend om...
Lees meer >
Pasta Puttanesca voor op de camping
Pasta Puttanesca voor op de camping
Pasta puttanesca is een heerlijk Italiaans pastagerecht dat bekendstaat om zijn rijke en pittige smaken. Hoewel de exacte oorsprong van de naam en het...
Lees meer >
Patatas Bravas en andere Tapas
Patatas Bravas en andere Tapas
Patatas Bravas zijn knapperig gebakken aardappeltjes met een pittige tomaten/rode peper saus en ik vind het echt een lekker gerecht. Tijd om zelf te maken...
Lees meer >
Pesto alla Genovese
Pesto alla Genovese
Pesto alla genovese. Met verse basilicum, parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijflolie. Het is helemaal niet moeilijk om te maken en het is zo klaar....
Lees meer >
Risotto di Bologna
Risotto di Bologna
Heerlijk smeuïge risotto met een zachte rijstkorrel, op smaak gebracht met geroosterde pompoen, parmezaanse kaas en walnoten. Een eenvoudig gerecht wat...
Lees meer >
Romige Toscaanse kip met zongedroogde tomaat en spinazie
Romige Toscaanse kip met zongedroogde tomaat en spinazie
Een populair gerecht dat uit Toscane is "Pollo alla Toscana" oftewel Toscaanse kip. Dit recept van romige Toscaanse kip met zongedroogde tomaat en spinazie...
Lees meer >
Spaanse Aardappeltortilla snelle versie
Spaanse Aardappeltortilla snelle versie
Heerlijk om zo'n Spaanse aardappeltortilla te eten als ontbijt. Maar volgens authentiek Spaans recept is het wel een hoop werk. Niet als je mijn nieuwe...
Lees meer >
Spaanse boerenkoolsoep met paëllarijst en chorizo
Spaanse boerenkoolsoep met paëllarijst en chorizo
Een heerlijke fusion tussen de Spaanse en Nederlandse keuken, deze boerenkoolsoep. Veel lichter verteerbaar dan wanneer je er een stamppot van maakt. En...
Lees meer >
Spaanse ovenschotel met zeebaars
Spaanse ovenschotel met zeebaars
Een recept uit Spanje voor heerlijke vis uit de oven in een saus van ui, knoflook, tomaten, vermouth en saffraan met gebakken cherry tomaatjes en gekleurde...
Lees meer >
Spaanse pasta met chorizo en paddenstoelen
Spaanse pasta met chorizo en paddenstoelen
Dit door de Spaanse keuken geïnspireerde pastagerecht is kinderlijk eenvoudig om te maken. Lekker met die krokante stukjes chorizo en de paddenstoelen...
Lees meer >
Spaanse tostada met serranoham en tomaat
Spaanse tostada met serranoham en tomaat
Tostada met tomatensalsa lijkt op de Italiaanse bruschetta en bestaat uit geroosterd brood met olijfolie, knoflook, tomaat en vaak Serranoham.
Lees meer >
Spaanse tosti met chorizo
Spaanse tosti met chorizo
Voor deze Spaanse tosti gebruik ik chorizo, (manchego) kaas, zongedroogde tomaat, olijven en Spaanse peper. Dat laatste geeft een lekkere kick aan je tosti....
Lees meer >
Spaghetti aglio e olio
Spaghetti aglio e olio
Dit is misschien wel het meest simpele recept op aarde: Spaghetti Aglio e Olio. ‘Aglio’ is Italiaans voor knoflook en ‘Olio’ olijfolie. Maar Italianen...
Lees meer >
Spaghetti Bolognese
Spaghetti Bolognese
Bolognesesaus kenmerkt zich door eenvoudige ingrediënten, zoals gehakt, tomaten, wijn en groenten, die langzaam worden gestoofd om een rijke smaak te creëren.
Lees meer >
Tagliatelle met gorgonzola en walnoten
Tagliatelle met gorgonzola en walnoten
Deze romige tagliatelle met gorgonzola, walnoten en rucola is een streling voor de tong. Het is een vegetarisch gerecht waarbij zelfs de meest fervente...
Lees meer >
Tortilla met aardappel, chorizo en kaas
Tortilla met aardappel, chorizo en kaas
De Spaanse tortilla wordt vaak als Tapas gegeten. Het is een soort frittata op basis van ei, met aardappel en chorizo. Maar je kunt eindeloos variëren.
Lees meer >
NoordEuropa

Nederlands & Noord Europese recepten

3 superlekkere brunch recepten voor zondagmorgen
3 superlekkere brunch recepten voor zondagmorgen
Deze drie brunch recepten zijn echt superlekker, gevarieerd en bovendien snel te maken. Ideaal voor een paasbrunch of een luie zondagmorgen waarbij je...
Lees meer >
Appelkruimeltaart zoals bij Dudok
Appelkruimeltaart zoals bij Dudok
Volg dit recept, maak zelf die beroemde en overheerlijke appeltaart van Dudok en verwen je gasten die zeer onder de indruk zullen zijn van je kookkunsten.
Lees meer >
Appelmoes zonder suiker
Appelmoes zonder suiker
Om appelmoes te maken heb je niet veel nodig. Een paar kilo appels en je kunt aan de slag. Alle toevoegingen van fabrikanten kun je achterwege laten. Want...
Lees meer >
Asperges met hollandaisesaus
Asperges met hollandaisesaus
In dit recept laat ik je zien hoe je de lekkerste sappige asperges klaarmaakt en daar maak ik een heerlijk romig hollandaisesausje bij. Als je daar de...
Lees meer >
Aspergesoep van schillen
Aspergesoep van schillen
Aspergesoep is een heerlijke en verfijnde soep die perfect past bij het aspergeseizoen. Maar wist je dat je van de schillen van asperges ook een smaakvolle...
Lees meer >
Boerenkoolstoof met witte bonen en gepocheerd ei
Boerenkoolstoof met witte bonen en gepocheerd ei
Superbudgetvriendelijk koken en toch een heerlijke maaltijd klaar maken. Dat lukt met deze heerlijke stoofpot van boerenkool, witte bonen, runderbraadworst...
Lees meer >
Bottenbouillon
Bottenbouillon
Afgezien van het feit dat zelfgemaakte bouillon een krachtige smaakmaker is voor soepen en stoofgerechten, is deze bouillon een soort superfood. De grote...
Lees meer >
Captains Dinner
Captains Dinner
Vandaag de dag is captains dinner met kapucijners, prei, spek en worst nog steeds heerlijk. Geweldlg ouderwets Comfort Food noem ik het. En heel snel klaar,...
Lees meer >
Courgettepannenkoekjes met bacon en agavesiroop
Courgettepannenkoekjes met bacon en agavesiroop
Pannenkoeken met groenten? Is dat wel lekker? Jawel! Dat is heel erg lekker. Dat bleek wel toen ik ze maakte op de festivalcamping. Het is echt een smaakvol...
Lees meer >
Courgettes uit de oven
Courgettes uit de oven
Deze gevulde courgettes zijn een heerlijk en bevredigend gerecht dat de veelzijdigheid van courgettes benut. Het is een heerlijke en voedzame maaltijd...
Lees meer >
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd
In dit recept deel ik mijn geheim voor een écht lekkere courgettesoep. De soep is kruidig, hartig en heeft, door toevoeging van kerrie, paprika en mosterd,...
Lees meer >
De beste manier om reerugfilet te bereiden
De beste manier om reerugfilet te bereiden
De reerugfilet is misschien wel het meest exclusieve stukje vlees wat de natuur te bieden heeft, dit mooi stukje vlees met zijn fijne lange vezel is botermals...
Lees meer >
Draadjesvlees en rode kool met appeltjes
Draadjesvlees en rode kool met appeltjes
Zo maakte oma draadjesvlees, zonder toeters en bellen, gewoon ouderwets lekker. Runderlappen, sukade of riblappen horen na bereiding heerlijk zacht en...
Lees meer >
Duitse Jäger Teller
Duitse Jäger Teller
Jäger teller. Een bord gevuld met een paar lekkere stukken varkenslende, in braadvocht gebakken champignons, röstirondjes en asperges.
Lees meer >
Elzasser zuurkool met spek, worst en karbonade
Elzasser zuurkool met spek, worst en karbonade
'Eet je met nieuwjaar zuurkool met spek, dan heb je de rest van het jaar geen geldgebrek'. Het is een oud gezegde, en of het echt werkt betwijfel ik. Maar...
Lees meer >
Flammkuchen. De Duits Franse pizza.
Flammkuchen. De Duits Franse pizza.
Flammkuchen is een traditioneel en authentiek Duits gerecht. Zelf Flammkuchen maken is heel makkelijk. Met kant-en-klaar deeg kun je direct aan de slag...
Lees meer >
Ganzenborstfilet van wilde gans
Ganzenborstfilet van wilde gans
Ganzenborstfilet stazo op tafel. Het heeft, net als een biefstuk, een korte bereidingswijze nodig. En dan serveer je echt iets bijzonders. Het vlees is...
Lees meer >
Gevulde varkensrollade
Gevulde varkensrollade
Voor dit recept gebruik ik een stuk varkensprocureur die gevuld wordt met sjalotjes, kastanjechampignons, walnoten, rozemarijn en salie. Dat is echt heel...
Lees meer >
Hachee
Hachee
Oma's hachee, weet je nog hoe lekker dat was vroeger? Met een hoop uien en rundvlees wat zo gaar is dat het uit elkaar valt. Maar hoe krijg je die smaak...
Lees meer >
Hähnchen in Riesling. Kip in witte wijnsaus uit Duitsland.
Hähnchen in Riesling. Kip in witte wijnsaus uit Duitsland.
Kip in Riesling wijn. Het is de Duitse versie van het Franse Coq au Vin. Dus heb je trek in een zeer smakelijk gerecht met gevogelte? Probeer dan deze...
Lees meer >
Hartige kliekjestaart
Hartige kliekjestaart
Na een diner blijft er vaak eten over. Eten wat in principe nog goed is. Hier is een perfect recept voor een hartige kliekjestaart die super smaakvol is....
Lees meer >
Hazenpeper, de klassieke wildstoofpot
Hazenpeper, de klassieke wildstoofpot
Hazenpeper is voor velen een klassieker uit de Nederlandse keuken om te serveren tijdens feestdagen. Niet voor niks is het daarom een gerecht wat nog veelvuldig...
Lees meer >
Hollandse Erwtensoep. Makkelijk & Traditioneel recept.
Hollandse Erwtensoep. Makkelijk & Traditioneel recept.
Oud Hollandse erwtensoep maken is een vrij eenvoudig recept dat heerlijk smaakt. Snert maken doe je meestal een dag van tevoren omdat het moet indikken...
Lees meer >
Hollandse hutspot met een Spaanse twist
Hollandse hutspot met een Spaanse twist
Hutspot of gewoonweg peen-en-uien-prak ken je inmiddels wel. Op zich lekker, maar niet veel bijzonders. Dat is wat anders met deze hutspot met een Spaanse...
Lees meer >
Hollandse Stoofpeertjes
Hollandse Stoofpeertjes
Juist in de herfst en de winter hebben we zin in stoofpeertjes. Ze passen goed bij harde wind, snerpende regen en gevoelstemperaturen onder de 10 graden....
Lees meer >
Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt
Indiase zuurkoolschotel met kerriegehakt
Een fusion van de Nederlandse- en de Indiase keuken deze ovenschotel. Oer Hollandse ingrediënten zoals aardappels en zuurkool worden gecombineerd met tropische...
Lees meer >
Kippensoep: Joodse penicilline. Immuunversterkende soep die helpt bij griep en corona.
Kippensoep: Joodse penicilline. Immuunversterkende soep die helpt bij griep en corona.
In kippensoep zit een stofje dat ons immuunsysteem helpt om met verkoudheid en griep af te rekenen. Bovendien bevat deze Joodse penicilline veel geneeskrachtige...
Lees meer >
Kleurrijke studenten budget maaltijd
Kleurrijke studenten budget maaltijd
Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Met. deze combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten...
Lees meer >
Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos
Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos
We maken kruidnoten gevuld met stukjes gesmolten chocoladetoffee en overgoten met pure chocolade en kokos. Als je hier niet de show mee steelt op pakjesavond...
Lees meer >
Luchtige kwark oliebollen
Luchtige kwark oliebollen
Oliebollen vind ik te vet, vaak melig en lust ik alleen als ze net gebakken zijn. Sinds een aantal jaar maak ik kwarkbollen, deze zijn helemaal niet vet...
Lees meer >
Maak verse Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Maak verse Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen....
Lees meer >
Marsepein zelf maken
Marsepein zelf maken
Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Bovendien is zelfgemaakte marsepein vaak ook gezonder....
Lees meer >
Mayonaise maken in 4 seconden
Mayonaise maken in 4 seconden
Met deze Foodhack laat ik zien hoe je zelf in 4 seconden mayonaise kan maken en je alle overbodige zaken zoals houdbaarheidsmiddelen en suiker, die in...
Lees meer >
Oliebollen wentelteefjes
Oliebollen wentelteefjes
Zonde om overgebleven oliebollen zomaar weg te doen. Dit is een perfect recept om wentelteefjes te maken van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt...
Lees meer >
Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap
Oosterse boerenkoolstamppot met kip ketjap
Probeer eens te variëren met stamppot, zoals met deze Oosterse boerenkool met kip ketjap. De pulled chicken is klaargemaakt met zoete en zoute ketjap,...
Lees meer >
Oud Hollandse gehaktballen
Oud Hollandse gehaktballen
Weet je nog hoe lekker smeuïg die gehaktballen vroeger thuis of bij je oma smaakten? Verlang je daar ook wel eens naar terug? Het is niet zo moeilijk,...
Lees meer >
Paksoi Masala Stamppot met Surinaams Zoutvlees
Paksoi Masala Stamppot met Surinaams Zoutvlees
Echt een stamppot met een twist deze paksoi stamppot. De kruidige en smeuïge stamppot heeft pit gekregen door de Hindoestaanse masala en Madame Jeannette...
Lees meer >
Pannenkoekjes met kokos en havermout
Pannenkoekjes met kokos en havermout
Breng variatie in je ontbijtpatroon en maak deze gezonde pannenkoekjes met havermout, kokos en lijnzaad. De pannenkoekjes zijn lekker luchtig, voedzaam...
Lees meer >
Patat Frites van verse aardappelen uit de Airfryer
Patat Frites van verse aardappelen uit de Airfryer
Het bereiden van patat in een Airfryer is een populaire en handige manier om knapperige en smakelijke frietjes te maken zonder de overmatige hoeveelheid...
Lees meer >
Rabarber compote
Rabarber compote
Met de stelen kun je tal van gerechten maken, van een rabarbertaart tot een hartig gerecht, maar mijn favoriete recept is toch een ouderwetse rabarber...
Lees meer >
Rode kool met appeltjes
Rode kool met appeltjes
Rode kool met appeltjes is heerlijk op een doordeweekse dag, maar hou wel rekening met een relatief lange kooktijd voor de kool. Je kunt echter de rode...
Lees meer >
Roergebakken Spruitjes met Kurkuma Aardappels
Roergebakken Spruitjes met Kurkuma Aardappels
Ik weet zeker dat je overstag bent als je dit het geproefd. En in combinatie met de kurkuma aardappels met Koreaanse chiliflakes heb je supersnel een lekkere...
Lees meer >
Speculaaspoppen zelf maken
Speculaaspoppen zelf maken
Het is een stuk leuker en lekkerder om zelf speculaas te maken. Het is helemaal niet moeilijk. Als je zelf de speculaaskruiden samenstelt, krijg je echt...
Lees meer >
Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus
Sperziebonen met Spekjes-Ui-Mosterdsaus
Deze sperziebonen met een saus van mosterd, spek en ui is echt iets wat ik nog van vroeger ken. Een oud-Hollands recept dus. Ervaar de smaak van vroeger...
Lees meer >
Stoofpot met rundvlees en speculaas
Stoofpot met rundvlees en speculaas
Het bereiden van deze heerlijke stoofpot van rundvlees met speculaas tijdens de koude, donkere dagen voor Kerstmis voegt extra gezelligheid toe aan het...
Lees meer >
Super makkelijke pruimentaart
Super makkelijke pruimentaart
Deze pruimentaart met verse pruimen is zóóó makkelijk te maken. Je mengt alle ingrediënten in een kom en je bakt de taart gewoon in een pan. Een ideaal...
Lees meer >
Vlierbessen appel limoen munt cocktail
Vlierbessen appel limoen munt cocktail
Dit drankje wordt gemaakt met Vlierbessen siroop. De vlierbessen geven een zeer speciaal en bijna exotisch tintje aan de frisse cocktail met limoen.
Lees meer >
Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes
Wildzwijn stoofpot met bier en spekjes
Hou jij van wildgerechten en van stoofpotjes? Zet dan deze wildzwijn stoofpot met bier eens op tafel. De wildzwijn poulet stoven duurt een paar uurtjes,...
Lees meer >
Zó maak je zelf een luxe feeststol
Zó maak je zelf een luxe feeststol
Een zelfgemaakte feeststol is het lekkerste. Het is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt alleen een beetje tijd nodig, omdat het deeg 2 keer een uur moet...
Lees meer >
Oost-Europa

Oost Europese recepten

Kip Kiev met aardappel-broccoli puree
Kip Kiev met aardappel-broccoli puree
Kip Kiev is krokant gebakken kip, gevuld met zelfgemaakte kruidenboter en knapperige bacon. Klinkt niet ingewikkeld, en dat is het ook niet, maar het smaakt...
Lees meer >
Pörkölt (Hongaarse Beef Stew) met Dödöle
Pörkölt (Hongaarse Beef Stew) met Dödöle
Als je het over Hongarije hebt denkt iedereen meteen aan Goulash. Maar er is nog zoveel meer te vinden. Zoals Pörkölt; een heerlijke Beef Stew in rode...
Lees meer >