Koken op de camping en zeker op een festivalcamping kan een uitdaging zijn. Vaak is er geen electriciteit en geen koeling mogelijk, dus je moet werken met houdbare ingrediënten. Maar het is zeker mogelijk om smakelijke maaltijden te bereiden met houdbare ingrediënten. Neem bijvoorbeeld dit recept van pasta puttanesca.
Pasta puttanesca is een heerlijk Italiaans pastagerecht dat bekendstaat om zijn rijke en pittige smaken. Hoewel de exacte oorsprong van de naam en het gerecht zelf enigszins mysterieus is, is het al lang een favoriet onder pasta-liefhebbers over de hele wereld.
Het hoofdingrediënt van pasta puttanesca is een saus op basis van tomaten. Deze saus wordt meestal gemaakt met geplette tomaten, knoflook, olijfolie, ansjovis, olijven, kappertjes, chilipepers en een vleugje oregano. Deze combinatie van ingrediënten zorgt voor een explosie van smaken, met een mooie balans tussen zout, zuur en pittigheid.
Het verhaal gaat dat pasta puttanesca zijn naam dankt aan de prostituees (“puttane” in het Italiaans) die het gerecht zouden hebben bereid tussen hun afspraken door. Ze hadden weinig tijd en moesten vertrouwen op ingrediënten die lang houdbaar waren, zoals ansjovis, olijven en kappertjes. Hoewel de oorsprong van de naam discutabel is, heeft het gerecht zelf zijn plaats veroverd in de Italiaanse keuken.
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.