Bakken & SNACKS
Bak recepten
3 Paasbrunch recepten
3 Paasbrunch recepten
Pasen is dé uitgelezen gelegenheid om eens uit te pakken met een heerlijke brunch. Maar je wilt natuurlijk ook niet te lang in de keuken staan. Dan zullen...
Lees meer >
Appelkruimeltaart zoals bij Dudok
Appelkruimeltaart zoals bij Dudok
Volg dit recept, maak zelf die beroemde en overheerlijke appeltaart van Dudok en verwen je gasten die zeer onder de indruk zullen zijn van je kookkunsten.
Lees meer >
Argentijnse Empanadas. Streetfood uit Buenos Aires.
Argentijnse Empanadas. Streetfood uit Buenos Aires.
Een empanada is gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De naam komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken of inwikkelen...
Lees meer >
Banaan Havermout Pannenkoekjes
Banaan Havermout Pannenkoekjes
Met een paar eenvoudige ingrediënten en een beetje improvisatie kun je op een camping genieten van heerlijke maaltijden zoals deze banaan havermout pannenkoekjes....
Lees meer >
Churros met chocoladesaus
Churros met chocoladesaus
Churros is een gefrituurde deegstengel snack, besprenkelend met kaneelsuiker. Het is een typisch traditioneel Spaans gerecht, wat vaak in Spanje als ontbijt...
Lees meer >
Courgettepannenkoekjes met bacon en agavesiroop
Courgettepannenkoekjes met bacon en agavesiroop
Pannenkoeken met groenten? Is dat wel lekker? Jawel! Dat is heel erg lekker. Dat bleek wel toen ik ze maakte op de festivalcamping. Het is echt een smaakvol...
Lees meer >
Detroit Pan Pizza
Detroit Pan Pizza
Deze pizza wordt ook wel de cast iron pan pizza genoemd. Het resultaat is een dikke luchtige pizza die heerlijk krokant aan de buitenkant is.
Lees meer >
Drie makkelijke en heerlijke brunch recepten
Drie makkelijke en heerlijke brunch recepten
Voor deze paasbrunch, die natuurlijk ook op een luie zondagmorgen geweldig is, maak ik drie makkelijk te bereiden recepten die heerlijk zijn, zo op tafel...
Lees meer >
Flammkuchen. De Duits Franse pizza.
Flammkuchen. De Duits Franse pizza.
Flammkuchen is een traditioneel en authentiek Duits gerecht. Zelf Flammkuchen maken is heel makkelijk. Met kant-en-klaar deeg kun je direct aan de slag...
Lees meer >
Gevuld speculaas maken
Gevuld speculaas maken
Terwijl de temperaturen dalen en de avonden langer worden, zoeken mensen troost in huiselijke activiteiten, waaronder het bakken van traditionele lekkernijen....
Lees meer >
Hartige kliekjestaart
Hartige kliekjestaart
Na een diner blijft er vaak eten over. Eten wat in principe nog goed is. Hier is een perfect recept voor een hartige kliekjestaart die super smaakvol is....
Lees meer >
Japanse soufflé pancakes
Japanse soufflé pancakes
De fluffy pancakes veroveren langzaam de wereld en dat is te begrijpen. Ze zijn zo lekker licht en luchtig en nog makkelijk te maken ook. Ze worden gemaakt...
Lees meer >
Kaiserschmarrn. Heerlijke pannenkoek uit Oostenrijk.
Kaiserschmarrn. Heerlijke pannenkoek uit Oostenrijk.
Kaiserschmarrn, deze luchtige en krokante pannenkoekenstukjes zijn echt niet alleen voor kinderen. Zeker met de in rum gewelde rozijnen kunnen volwassenen...
Lees meer >
Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos
Kruidnoten met chocoladetoffee en kokos
We maken kruidnoten gevuld met stukjes gesmolten chocoladetoffee en overgoten met pure chocolade en kokos. Als je hier niet de show mee steelt op pakjesavond...
Lees meer >
Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.
Kuku Sabsi. Persische kruidenfrittata.
Serveer de kuku sabzi met een schep Griekse yoghurt en je hebt een heerlijk kruidig vegetarisch lunchgerecht. Of presenteer de kuku sabzi in stukjes op...
Lees meer >
Luchtige kwark oliebollen
Luchtige kwark oliebollen
Oliebollen vind ik te vet, vaak melig en lust ik alleen als ze net gebakken zijn. Sinds een aantal jaar maak ik kwarkbollen, deze zijn helemaal niet vet...
Lees meer >
Mais Tortillas
Mais Tortillas
Om Mexicaanse maistortillas te maken heb je maismeel nodig. Dit maismeel is gemaakt van voorgekookte witte mais en geeft andere tortillas dan de tarwetortillas...
Lees meer >
Marsepein zelf maken
Marsepein zelf maken
Alles wat je zelf maakt, is lekkerder dan een product uit de winkel. En dat geldt ook voor marsepein. Bovendien is zelfgemaakte marsepein vaak ook gezonder....
Lees meer >
Mashed potato buns. Luchtige aardappelbroodjes.
Mashed potato buns. Luchtige aardappelbroodjes.
Een perfecte manier om overgebleven restjes aardappel te gebruiken, deze mashed potato buns. Je wordt met luchtige en een beetje zoete aardappelbroodjes...
Lees meer >
Mug cake. Maak een cake in 2 minuten.
Mug cake. Maak een cake in 2 minuten.
Hier is een recept om binnen een paar minuten een lekkere cake in een mok te maken. Normaal gesproken moet een cake een uur in de oven staan, maar met...
Lees meer >
New York Cheesecake
New York Cheesecake
Dé klassieker uit de States: New York Cheesecake. De taart dient een licht gebronsd uiterlijk te hebben en naar de kern toe overgaan in een dikke, bijna...
Lees meer >
Oliebollen wentelteefjes
Oliebollen wentelteefjes
Zonde om overgebleven oliebollen zomaar weg te doen. Dit is een perfect recept om wentelteefjes te maken van je oude oliebollen! In een paar minuten gemaakt...
Lees meer >
Pannenkoekjes met kokos en havermout
Pannenkoekjes met kokos en havermout
Breng variatie in je ontbijtpatroon en maak deze gezonde pannenkoekjes met havermout, kokos en lijnzaad. De pannenkoekjes zijn lekker luchtig, voedzaam...
Lees meer >
Pumpkin Pie
Pumpkin Pie
Het recept voor pompoentaart wordt traditioneel gemaakt met een mengsel van pompoenpuree, eieren, suiker en een mix van kruiden zoals kaneel, nootmuskaat...
Lees meer >
Slagroomtaart
Slagroomtaart
Een klassieke slagroomtaart is met recht een klassieker. Luchtig biscuit met om en om een lekkere laag slagroom. Nougatine eromheen en vers fruit erop....
Lees meer >
Speculaaspoppen zelf maken
Speculaaspoppen zelf maken
Het is een stuk leuker en lekkerder om zelf speculaas te maken. Het is helemaal niet moeilijk. Als je zelf de speculaaskruiden samenstelt, krijg je echt...
Lees meer >
Super makkelijke pruimentaart
Super makkelijke pruimentaart
Deze pruimentaart met verse pruimen is zóóó makkelijk te maken. Je mengt alle ingrediënten in een kom en je bakt de taart gewoon in een pan. Een ideaal...
Lees meer >
Surinaamse oliebollen met bakbanaan
Surinaamse oliebollen met bakbanaan
Ik gebruik in dit recept rijpe bakbananen, rum, rozijnen, kaneel en five spice powder. Maar voel je vooral vrij om te variëren door bijvoorbeeld kokos
Lees meer >
Tortilla met aardappel, chorizo en kaas
Tortilla met aardappel, chorizo en kaas
De Spaanse tortilla wordt vaak als Tapas gegeten. Het is een soort frittata op basis van ei, met aardappel en chorizo. Maar je kunt eindeloos variëren.
Lees meer >
Tropische Ananascake: Een Duurzaam Genot
Tropische Ananascake: Een Duurzaam Genot
Deze tropische ananascake is niet alleen verrukkelijk, maar ook milieuvriendelijk omdat je het sap uit het blik van ananas volledig benut. Dit recept belichaamt...
Lees meer >
Zó maak je zelf een luxe feeststol
Zó maak je zelf een luxe feeststol
Een zelfgemaakte feeststol is het lekkerste. Het is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt alleen een beetje tijd nodig, omdat het deeg 2 keer een uur moet...
Lees meer >
Snacks
Albondigas. Tapas gehaktballetjes.
Albondigas. Tapas gehaktballetjes.
Albondigas, ook wel bekend als Spaanse gehaktballetjes, zijn heerlijke en smaakvolle tapashapjes uit de Spaanse keuken. Deze kleine balletjes worden gemaakt...
Lees meer >
American Corn Dogs
American Corn Dogs
Aan de westkust van Amerika kom je vaak corn dogs tegen. Een leuke variant op de bekende hotdog. Bij corn dogs wordt het worstje in een beslag van maismeel...
Lees meer >
Argentijnse Empanadas. Streetfood uit Buenos Aires.
Argentijnse Empanadas. Streetfood uit Buenos Aires.
Een empanada is gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De naam komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken of inwikkelen...
Lees meer >
Berner Grillwürstl. Gegrilde worstjes gevuld met kaas en bacon.
Berner Grillwürstl. Gegrilde worstjes gevuld met kaas en bacon.
Berner würstl is een Frankfurter worstje gevuld met Emmertaler kaas en omwikkeld met spek. Als je dat grillt dan wordt de spek krokant en smelt de kaas...
Lees meer >
Buffalo Chicken Wings
Buffalo Chicken Wings
De lekkerste Amerikaanse snack ooit, de Buffalo Chicken Wings! Als je dit recept klaarmaakt dan waan je je weer in een diner in Amerika.
Lees meer >
Churros met chocoladesaus
Churros met chocoladesaus
Churros is een gefrituurde deegstengel snack, besprenkelend met kaneelsuiker. Het is een typisch traditioneel Spaans gerecht, wat vaak in Spanje als ontbijt...
Lees meer >
Gambas al ajillo. Spaanse garnalen in knoflookolie.
Gambas al ajillo. Spaanse garnalen in knoflookolie.
Gambas al ajillo is een heerlijk en klassiek Spaans gerecht dat vooral geliefd is onder liefhebbers van zeevruchten. Het gerecht bestaat uit grote garnalen...
Lees meer >
Maak verse Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Maak verse Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen....
Lees meer >
Patat Frites van verse aardappelen uit de Airfryer
Patat Frites van verse aardappelen uit de Airfryer
Het bereiden van patat in een Airfryer is een populaire en handige manier om knapperige en smakelijke frietjes te maken zonder de overmatige hoeveelheid...
Lees meer >
Patatas Bravas en andere Tapas
Patatas Bravas en andere Tapas
Patatas Bravas zijn knapperig gebakken aardappeltjes met een pittige tomaten/rode peper saus en ik vind het echt een lekker gerecht. Tijd om zelf te maken...
Lees meer >