Op zoek naar een lekker en feestelijk recept voor Koningsdag? Maak dan zelf oranjetompoucen! Dit heerlijke, oranje gebak is een echte traktatie en een perfecte manier om Koningsdag nog specialer te maken. In dit recept laten we je zien hoe je stap voor stap deze heerlijke tompoucen kunt bereiden met een zelfgemaakte banketbakkersroom en een feestelijke oranje glazuurlaag. Of je nu een ervaren bakker bent of net begint, dit recept is voor iedereen! Ga aan de slag en verras je vrienden en familie met deze heerlijke lekkernij.
Maak je Koningsdag compleet met deze zelfgemaakte oranjetompoucen! Bekijk het volledige recept hieronder en laat je creativiteit de vrije loop.
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.
{
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “Recipe”,
“name”: “Oranjetompoucen Zelf Maken”,
“image”: “URL-van-afbeelding”,
“author”: {
“@type”: “Person”,
“name”: “Rene in de Keuken”
},
“description”: “Leer hoe je zelf oranjetompoucen maakt voor Koningsdag! Dit feestelijke recept is eenvoudig te volgen en zorgt voor een heerlijke traktatie.”,
“prepTime”: “PT45M”,
“cookTime”: “PT20M”,
“totalTime”: “PT65M”,
“recipeYield”: “12 porties”,
“recipeIngredient”: [
“1 liter volle melk”,
“100 gram suiker”,
“1 tl vanille-extract”,
“3 eieren”,
“100 gram custardpoeder”,
“500 ml slagroom”,
“2 zakjes slagroomversteviger (klop-fix)”,
“2 rollen vers bladerdeeg”,
“150 gram poedersuiker”,
“1 volle tl oranje voedingskleurstof”,
“1 eiwit”
],
“recipeInstructions”: [
“Breng in een pan 1 liter volle melk met 100 gram suiker en 1 tl vanille-extract zachtjes aan de kook. Roer af en toe.”,
“Splits de eieren en meng 100 gram custardpoeder met de dooiers. Voeg een pollepel hete melk toe, meng en voeg dan toe aan de pan. Laat nog 1 minuut koken.”,
“Giet het mengsel in een ovenschaal, bedek met folie en laat iets afkoelen.”,
“Klop 500 ml slagroom met 2 zakjes slagroomversteviger en 1 eetlepel suiker tot stevige slagroom. Meng ⅓ van de slagroom door het custardmengsel en zet 2 uur in de koelkast.”,
“Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit, prik gaatjes in het deeg, bedek met folie en bak 10 minuten. Verwijder folie en bak nog eens 10 minuten.”,
“Meng poedersuiker, 1 eiwit en oranje kleurstof voor het glazuur.”,
“Smeer het glazuur op een bladerdeegplaat, snijd de randen recht en snijd in tompouce-formaten.”,
“Smeer de banketbakkersroom op de andere bladerdeegplaat en leg de glazuurplaat erbovenop. Snijd de tompoucen uit en werk af met een streepje slagroom.”
],
“keywords”: “Oranjetompouce, Koningsdag, zelf maken, recept”
}