Lente hangt in de lucht

Pasen is het perfecte moment om nét even wat meer uit te pakken in de keuken. De lente hangt in de lucht, de tafels worden vrolijk gedekt, en iedereen heeft zin in iets lekkers. In deze blog deel ik drie eenvoudige maar feestelijke Paasbrunch-recepten die je in een handomdraai op tafel zet. Of je nu bruncht met familie, vrienden of gewoon lekker voor jezelf kookt – deze gerechtjes zorgen gegarandeerd voor een smakelijke ochtend.

Eitje-tik

Bij ons thuis hoort daar ook altijd een eitje-tik bij – een gezellige traditie waarbij iedereen met een gekookt ei tegen elkaar tikt. Degene wiens ei als laatste heel blijft, wint. Het is elk jaar weer een klein competitie-momentje aan tafel, en het maakt de brunch nog net wat gezelliger.

Smaakvolle Paasbrunch

Van frisse serveerglaasjes met aardbei en yoghurt tot gevulde croissants en verrassende deviled eggs: met deze recepten zet je moeiteloos een vrolijke en smaakvolle Paasbrunch op tafel.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Paasbrunch serveerglaasje met aardbei, Griekse yoghurt en geroosterd amandelschaafsel in een glas

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Van frisse serveerglaasjes met yoghurt en aardbei tot knapperige croissants gevuld met romige roerei en hartige deviled eggs met een verrassende topping… Laat je inspireren en maak van jouw Paasbrunch een feestje!
No ratings yet
Course Brunch
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Aardbeien-glaasjes

  • 2 handjes geschaafde amandelen
  • aardbeien
  • Griekse yoghurt

Gevulde croissants

  • 4 eieren
  • een scheutje melk
  • zout en peper
  • zonnebloemolie
  • 2 el mosterd
  • 2 el honing
  • 1 el appelazijn
  • 2 plakken kaas
  • hamblokjes
  • 4 croissants

Deviled eggs

  • 6 eieren
  • spekreepjes
  • aspergetips
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 el mayonaise
  • roquefort

Instructies
 

Aardbeien-glaasjes met Griekse yoghurt en amandel

  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster 2 handjes geschaafde amandelen in een paar minuten goudbruin. Haal van de hittebron af.
  • Zet 4 serveerglaasjes neer. Of meer als je meer gasten hebt. Doe op de bodem van elk glaasje stukjes aardbei. Vervolgens een eetlepel Griekse yoghurt. Daarna weer stukjes aardbei en een eetlepel Griekse yoghurt. Leg er als garnering een halve aardbei erop en strooi de geroosterde amandelen erover. Zet de glaasjes zolang in de koelkast tot je aan tafel gaat.

Gevulde croissants met scrambled eggs

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breek 4 eieren in een kom, voeg een scheutje melk toe en zout en peper. Roer door elkaar met een garde.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Giet het ei-mengsel in de pan en zodra de onderkant van het ei een beetje begint te stollen begin je met roeren. Dit gaat heel snel. Laat het ei niet te ver stollen, het mag een beetje nat blijven. Haal de pan van de hittebron af.
  • Roer 2 el mosterd, 2 el honing, 1 el appelazijn en zout en peper tot een sausje.
  • Snij 2 plakken kaas in dunne reepjes.
  • Leg 4 croissants op de bakplaat van de oven. Snij ze met een broodmes aan de bovenkant in. Trek ze een beetje open met vingers en vul ze vervolgens met de scrambled eggs. Leg er hamblokjes op, druip de honing-mosterdsaus erover en leg de kaas erop.
  • Zet de croissants 5 minuten in de voorverwarmde oven en bak ze tot de kaas gesmolten is en de croissants krokant.

Deviled eggs met bacon en asperges

  • Kook 6 eieren voor 5 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken met koud water.
  • Bak een paar handjes spekreepjes in een hete koekenpan krokant. Haal de spekreepjes uit de pan en hak ze met een mes in kleine stukjes. (Spekkruim).
  • Bak de aspergetips in het achtergebleven spekvet voor 5 minuten.
  • Pel de gekookte eieren, snij ze doormidden en lepel de eidooier eruit. Doe de eidooiers in een kom. Voeg 1 el Griekse yoghurt, 1 el mosterd en 1 el mayonaise en zout en peper toe. Roer het met een garde goed door elkaar. Voeg het grootste gedeelte van het spekkruim toe, maar hou wat achter voor garnering, en roer dat erdoor.
  • Vul de uitgeholde eieren met het mengsel. Strooi er een beetje spekkruim over. Brokkel er kleine stukjes roquefort over en leg op elk ei een aspergetip.

TIP

Op zoek naar meer brunchrecepten?
Paasbrunch-met-eiernestjes-met-spek-en-kaneelsoldaatjes
Keyword Brunch, Ontbijt, Paasbrunch, Pasen
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More

Mango Float: Een Iconisch Dessert uit de Filipijnen

Mango Float is een geliefd dessert in de Filipijnen, dat perfect de tropische smaken van het land weerspiegelt. Dit eenvoudige,...
Read More

Pepernoten bakken in een Airfryer

Het gebruik van een airfryer voor traditionele recepten zoals pepernoten is een prachtige manier om het beste van twee werelden...
Read More
Paasbrunch tafel met verschillende feestelijke gerechten
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de Italiaanse keuken – om kwalitatieve ingrediënten. Vergeet voorgesneden spekjes en voorverpakte...
Lees meer
Vegetarische Indiase Curry
Vegetarische Indiase Curry
Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel zit boordevol smaak
Lees meer
Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade
Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade
Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried beans.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp

{ "@context": "https://schema.org", "@type": "Recipe", "name": "3 Ideeën voor een Paasbrunch", "author": { "@type": "Person", "name": "Rene in de Keuken" }, "description": "Een vrolijke en feestelijke Paasbrunch met drie makkelijke recepten: aardbeien-glaasjes met Griekse yoghurt, gevulde croissants met scrambled eggs, en deviled eggs met spekkruim, roquefort en aspergetips.", "datePublished": "2025-04-08", "prepTime": "PT30M", "cookTime": "PT15M", "totalTime": "PT45M", "recipeYield": "4 personen", "recipeCategory": "Brunch", "recipeCuisine": "Nederlands", "keywords": ["Pasen", "brunch", "paasbrunch", "recept", "Paasrecept", "deviled eggs", "croissants", "aardbei yoghurt"], "image": "URL-NAAR-AFBEELDING.jpg", "recipeIngredient": [ "2 handjes geschaafde amandelen", "aardbeien", "Griekse yoghurt", "4 eieren", "scheutje melk", "zout en peper", "zonnebloemolie", "2 el mosterd", "2 el honing", "1 el appelazijn", "2 plakken kaas", "hamblokjes", "4 croissants", "6 eieren", "spekreepjes", "aspergetips", "1 el Griekse yoghurt", "1 el mosterd", "1 el mayonaise", "roquefort" ], "recipeInstructions": [ { "@type": "HowToStep", "name": "Aardbeien-glaasjes", "text": "Rooster 2 handjes geschaafde amandelen goudbruin in een droge pan. Vul glaasjes in laagjes met aardbeien, Griekse yoghurt, en opnieuw aardbeien. Top af met een halve aardbei en amandelen. Zet in de koelkast." }, { "@type": "HowToStep", "name": "Gevulde croissants", "text": "Maak scrambled eggs van 4 eieren, melk, zout en peper. Meng mosterd, honing en appelazijn tot een saus. Snijd croissants open, vul ze met ei, ham, saus en kaas. Bak 5 minuten op 180°C tot de kaas gesmolten is." }, { "@type": "HowToStep", "name": "Deviled eggs", "text": "Kook 6 eieren en pel ze. Bak spekreepjes krokant en hak ze fijn. Bak aspergetips in spekvet. Meng eidooiers met yoghurt, mosterd, mayonaise en spekkruim. Vul eieren, garneer met spekkruim, roquefort en aspergetips." } ], "aggregateRating": { "@type": "AggregateRating", "ratingValue": "5", "ratingCount": "12" } }