Pasen is het perfecte moment om nét even wat meer uit te pakken in de keuken. De lente hangt in de lucht, de tafels worden vrolijk gedekt, en iedereen heeft zin in iets lekkers. In deze blog deel ik drie eenvoudige maar feestelijke Paasbrunch-recepten die je in een handomdraai op tafel zet. Of je nu bruncht met familie, vrienden of gewoon lekker voor jezelf kookt – deze gerechtjes zorgen gegarandeerd voor een smakelijke ochtend.
Bij ons thuis hoort daar ook altijd een eitje-tik bij – een gezellige traditie waarbij iedereen met een gekookt ei tegen elkaar tikt. Degene wiens ei als laatste heel blijft, wint. Het is elk jaar weer een klein competitie-momentje aan tafel, en het maakt de brunch nog net wat gezelliger.
Van frisse serveerglaasjes met aardbei en yoghurt tot gevulde croissants en verrassende deviled eggs: met deze recepten zet je moeiteloos een vrolijke en smaakvolle Paasbrunch op tafel.
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.
{ "@context": "https://schema.org", "@type": "Recipe", "name": "3 Ideeën voor een Paasbrunch", "author": { "@type": "Person", "name": "Rene in de Keuken" }, "description": "Een vrolijke en feestelijke Paasbrunch met drie makkelijke recepten: aardbeien-glaasjes met Griekse yoghurt, gevulde croissants met scrambled eggs, en deviled eggs met spekkruim, roquefort en aspergetips.", "datePublished": "2025-04-08", "prepTime": "PT30M", "cookTime": "PT15M", "totalTime": "PT45M", "recipeYield": "4 personen", "recipeCategory": "Brunch", "recipeCuisine": "Nederlands", "keywords": ["Pasen", "brunch", "paasbrunch", "recept", "Paasrecept", "deviled eggs", "croissants", "aardbei yoghurt"], "image": "URL-NAAR-AFBEELDING.jpg", "recipeIngredient": [ "2 handjes geschaafde amandelen", "aardbeien", "Griekse yoghurt", "4 eieren", "scheutje melk", "zout en peper", "zonnebloemolie", "2 el mosterd", "2 el honing", "1 el appelazijn", "2 plakken kaas", "hamblokjes", "4 croissants", "6 eieren", "spekreepjes", "aspergetips", "1 el Griekse yoghurt", "1 el mosterd", "1 el mayonaise", "roquefort" ], "recipeInstructions": [ { "@type": "HowToStep", "name": "Aardbeien-glaasjes", "text": "Rooster 2 handjes geschaafde amandelen goudbruin in een droge pan. Vul glaasjes in laagjes met aardbeien, Griekse yoghurt, en opnieuw aardbeien. Top af met een halve aardbei en amandelen. Zet in de koelkast." }, { "@type": "HowToStep", "name": "Gevulde croissants", "text": "Maak scrambled eggs van 4 eieren, melk, zout en peper. Meng mosterd, honing en appelazijn tot een saus. Snijd croissants open, vul ze met ei, ham, saus en kaas. Bak 5 minuten op 180°C tot de kaas gesmolten is." }, { "@type": "HowToStep", "name": "Deviled eggs", "text": "Kook 6 eieren en pel ze. Bak spekreepjes krokant en hak ze fijn. Bak aspergetips in spekvet. Meng eidooiers met yoghurt, mosterd, mayonaise en spekkruim. Vul eieren, garneer met spekkruim, roquefort en aspergetips." } ], "aggregateRating": { "@type": "AggregateRating", "ratingValue": "5", "ratingCount": "12" } }