Go Back
+ servings
Paasbrunch serveerglaasje met aardbei, Griekse yoghurt en geroosterd amandelschaafsel in een glas

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Van frisse serveerglaasjes met yoghurt en aardbei tot knapperige croissants gevuld met romige roerei en hartige deviled eggs met een verrassende topping… Laat je inspireren en maak van jouw Paasbrunch een feestje!
No ratings yet
Course Brunch
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Aardbeien-glaasjes

  • 2 handjes geschaafde amandelen
  • aardbeien
  • Griekse yoghurt

Gevulde croissants

  • 4 eieren
  • een scheutje melk
  • zout en peper
  • zonnebloemolie
  • 2 el mosterd
  • 2 el honing
  • 1 el appelazijn
  • 2 plakken kaas
  • hamblokjes
  • 4 croissants

Deviled eggs

  • 6 eieren
  • spekreepjes
  • aspergetips
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 el mayonaise
  • roquefort

Instructies
 

Aardbeien-glaasjes met Griekse yoghurt en amandel

  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster 2 handjes geschaafde amandelen in een paar minuten goudbruin. Haal van de hittebron af.
  • Zet 4 serveerglaasjes neer. Of meer als je meer gasten hebt. Doe op de bodem van elk glaasje stukjes aardbei. Vervolgens een eetlepel Griekse yoghurt. Daarna weer stukjes aardbei en een eetlepel Griekse yoghurt. Leg er als garnering een halve aardbei erop en strooi de geroosterde amandelen erover. Zet de glaasjes zolang in de koelkast tot je aan tafel gaat.

Gevulde croissants met scrambled eggs

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breek 4 eieren in een kom, voeg een scheutje melk toe en zout en peper. Roer door elkaar met een garde.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan. Giet het ei-mengsel in de pan en zodra de onderkant van het ei een beetje begint te stollen begin je met roeren. Dit gaat heel snel. Laat het ei niet te ver stollen, het mag een beetje nat blijven. Haal de pan van de hittebron af.
  • Roer 2 el mosterd, 2 el honing, 1 el appelazijn en zout en peper tot een sausje.
  • Snij 2 plakken kaas in dunne reepjes.
  • Leg 4 croissants op de bakplaat van de oven. Snij ze met een broodmes aan de bovenkant in. Trek ze een beetje open met vingers en vul ze vervolgens met de scrambled eggs. Leg er hamblokjes op, druip de honing-mosterdsaus erover en leg de kaas erop.
  • Zet de croissants 5 minuten in de voorverwarmde oven en bak ze tot de kaas gesmolten is en de croissants krokant.

Deviled eggs met bacon en asperges

  • Kook 6 eieren voor 5 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken met koud water.
  • Bak een paar handjes spekreepjes in een hete koekenpan krokant. Haal de spekreepjes uit de pan en hak ze met een mes in kleine stukjes. (Spekkruim).
  • Bak de aspergetips in het achtergebleven spekvet voor 5 minuten.
  • Pel de gekookte eieren, snij ze doormidden en lepel de eidooier eruit. Doe de eidooiers in een kom. Voeg 1 el Griekse yoghurt, 1 el mosterd en 1 el mayonaise en zout en peper toe. Roer het met een garde goed door elkaar. Voeg het grootste gedeelte van het spekkruim toe, maar hou wat achter voor garnering, en roer dat erdoor.
  • Vul de uitgeholde eieren met het mengsel. Strooi er een beetje spekkruim over. Brokkel er kleine stukjes roquefort over en leg op elk ei een aspergetip.

TIP

Op zoek naar meer brunchrecepten?
Paasbrunch-met-eiernestjes-met-spek-en-kaneelsoldaatjes
Keyword Brunch, Ontbijt, Paasbrunch, Pasen
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel