Albondigas, ook wel bekend als Spaanse gehaktballetjes, zijn heerlijke en smaakvolle tapashapjes uit de Spaanse keuken. Deze kleine balletjes worden gemaakt van gemengd gehakt samen met verschillende kruiden en specerijen om een unieke smaak te creëren.
Het maken van albondigas begint met het mengen van het gehakt met fijngehakte knoflook, uien, peterselie en broodkruimels. Zodra het gehaktmengsel goed gemengd is, worden er kleine balletjes van gerold, meestal ter grootte van een golfbal. Deze balletjes worden vervolgens lichtjes gebakken in olijfolie om een mooie bruine korst te krijgen. Na het bakken worden de gehaktballetjes uit de pan gehaald en apart gezet.
Nu komt het magische deel: de saus. Albondigas worden vaak geserveerd met een smaakvolle tomatensaus. De saus wordt gemaakt door ui en knoflook te fruiten in dezelfde pan waarin de gehaktballetjes zijn gebakken. Daarna wordt tomatensaus toegevoegd, samen met kruiden en een beetje suiker om de zuurgraad van de tomaten te balanceren. De gehaktballetjes worden dan terug in de pan geplaatst, waar ze zachtjes sudderen en de smaken van de saus absorberen.
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.