Gambas al ajillo is een heerlijk en klassiek Spaans gerecht dat vooral geliefd is onder liefhebbers van zeevruchten. Het gerecht bestaat uit grote garnalen (gambas) die worden bereid met knoflook (ajillo) en olijfolie, wat resulteert in een eenvoudig maar smaakvol gerecht.
De basis van gambas al ajillo is de kwaliteit van de ingrediënten. Verse garnalen zijn essentieel voor het creëren van een heerlijke smaak. Het gebruik van extra vierge olijfolie is ook belangrijk, omdat het een rijke smaak geeft en goed samengaat met de knoflook. Het bereidingsproces van gambas al ajillo is vrij eenvoudig. Het begint met het verwarmen van olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Vervolgens worden fijngehakte knoflookteentjes toegevoegd, die langzaam worden gebakken tot ze goudbruin en aromatisch zijn. Op dat moment worden de garnalen toegevoegd en kort gebakken tot ze roze en gaar zijn. Het geheel wordt op smaak gebracht met zout, peper en eventueel wat gehakte peterselie voor een frisse toets.
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.