Maal in de keukenmachine 100 gram grof gehakte chorizo, 2 sjalotjes en 2 knoflookteentjes fijn.
Doe 750 gram gehakt in een grote mengkom. Voeg 50 gram paneermeel, de gehakte chorizo/sjalotjes/knoflook en 1 ei toe. Gebruik je handen om alles heel goed te mengen.
Voeg ½ tl zout, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gerookte paprika en 1 tl peper toe en meng opnieuw tot alles gemengd is.
Rol met je handen balletjes van het gemengde gehakt ter grootte van een golfballetje.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes, in porties, tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn. Maak de pan niet te vol tijdens het bakken van de gehaktballetjes - ze hebben wat ruimte nodig om een mooi goudbruin korstje te krijgen.
Haal de balletjes uit de pan en zet opzij - ze hoeven in dit stadium nog niet helemaal gaar te zijn, omdat ze in de saus verder garen.