Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Flammkuchen-heerlijke-Duits-Franse-pizza-met-krokante-bodem

Flammkuchen

Flammkuchen is een traditioneel en authentiek Duits gerecht. Deze hartige taart wordt overal in Duitsland verkocht – van restaurants en cafés tot in biergartens. "Flammkuchen mit Speck" wordt als maaltijd geserveerd op een houten bord of als een "on the go" snack. Hoewel Flammkuchen een beetje op een dunne pizza lijkt is het toch wel heel iets anders. Zelf Flammkuchen maken is heel makkelijk. In deze video gebruik ik kant-en-klaar deeg en kun je direct aan de slag om de Flammkuchen met je favoriete ingrediënten te beleggen. Ik maak 2 varianten. Eén met rauwe ham en jalapeño pepers en één met zalm, feta en rucola. Maar natuurlijk kun je zelf eindeloos variëren.
5 from 1 vote
Cuisine Duits
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Flammkuchendeeg (als je kant-en-klaar deeg gebruikt kun je deze stap overslaan)

  • 500 gr bloem
  • 300 ml lauwwarm water
  • 1 el olijfolie
  • snufje zout
  • 1 zakje gist à 7 gram

Flammkuchen variant 1

  • Flammkuchendeeg kant-en-klaar b.v. Tante Fanny
  • Creme fraiche
  • Rauwe ham Schwarzwälder Schinken, Parma ham of serrano ham
  • Jalapeño plakjes
  • Geraspte emmertaler kaas of een andere smeltkaas

Flammkuchen variant 2

  • Flammkuchendeeg kant-en-klaar b.v. Tante Fanny
  • 1/2 rode ui
  • Feta kaas

Instructies
 

Flammkuchendeeg basisrecept (als je kant-en-klaar deeg gebruikt kun je deze stap overslaan)

  • Doe de bloem in een kom. Voeg een snufje zout toe en de gist en meng door elkaar. Giet dan het water er langzaam bij en voeg de olijfolie toe. Roer alles goed doorelkaar. Kneed het deeg dan met een mixer met deeghaken of met je hand goed door, zo’n 5 minuten.
    Dek de kom af met folie en laat 45 minuten rijzen op een warme plek, bij de verwarming bijvoorbeeld of in de oven op 35 graden. Kneed daarna het deeg nogmaals goed door en verdeel in 4 porties. Neem 1 portie en dek de rest weer af.
    Rol het bolletje flammkuchendeeg heel dun uit met een roller, dit moet dunner zijn als met een pizza. Leg het deeg op een bakplaat en voeg toppings naar keuze toe.

Flammkuchen variant 1

  • Verhit de barbeque of de oven zo warm mogelijk.
    Maak 2 bolletjes van het kant-en-klare flammkuchendeeg (of gebruik het basisrecept). Rol een bolletje deeg uit met een deegroller. Dit moet een stuk dunner zijn als met een pizza.
    Vet een BBQ grillpan in met een beetje olie (of verhit een pizzasteen) (of bekleed een bakplaat van de oven met bakpapier). Leg 1 uitgerold flammkuchendeeg in de grillpan en besmeer het met creme fraiche. Leg er wat reepjes rauwe ham op. Verdeel er jalapeño plakjes over. Strooi er geraspte emmertaler over. Zet de grillpan met de flammkuchen op de barbeque met de klep dicht, en bak deze in 4 tot 5 minuten gaar.
    Snij de flammkuchen met een groot mes in 6 stukken.

Flammkuchen variant 2

  • Vet een BBQ grillpan in met een beetje olie (of verhit een pizzasteen) (of bekleed een bakplaat van de oven met bakpapier). Leg 1 uitgerold flammkuchendeeg in de grillpan en besmeer het met creme fraiche. Leg er een in halve ringen gesneden 1/2 rode ui op. Snij een plakje gerookte zalm in reepjes en verdeel over de flammkuchen. Brokkel er een stukje feta kaas over. Zet de grillpan met de flammkuchen op de barbeque met de klep dicht, en bak deze in 4 tot 5 minuten gaar.
    Snij de flammkuchen met een groot mes in 6 stukken. Verdeel er een handje rucola over.
    Tip. Je kunt de gerookte zalm ook na bereiding toevoegen. Dan wordt het niet verhit en blijft het meer gerookte zalm.

Video

TIP

Maak ook dit Duitse recept eens: Jäger Teller
Duitse-Jager-Teller-met-varkenslende-rosti-en-asperges
Keyword Barbeque, BBQ, Flammkuchen, Hartige taart, Pizza, Tarte Flambee
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More

Mango Float: Een Iconisch Dessert uit de Filipijnen

Mango Float is een geliefd dessert in de Filipijnen, dat perfect de tropische smaken van het land weerspiegelt. Dit eenvoudige,...
Read More

Pepernoten bakken in een Airfryer

Het gebruik van een airfryer voor traditionele recepten zoals pepernoten is een prachtige manier om het beste van twee werelden...
Read More
Flammkuchen-heerlijke-Duits-Franse-pizza-met-krokante-bodem
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de Italiaanse keuken – om kwalitatieve ingrediënten. Vergeet voorgesneden spekjes en voorverpakte...
Lees meer
Vegetarische Indiase Curry
Vegetarische Indiase Curry
Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel zit boordevol smaak
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp