Pannenkoekjes met courgette?

Pannenkoeken bakken tijdens het kamperen is een heerlijke en gezellige activiteit voor zowel jong als oud. Het bereiden van deze smakelijke lekkernij op een draagbaar kooktoestel voegt een extra dimensie toe aan het kampeeravontuur.

Maar? Pannenkoeken met groenten? Is dat wel lekker? Jawel! Dat is heel erg lekker. Dat bleek wel toen ik ze maakte op de festivalcamping. Het is echt een smaakvol en voedzaam ontbijt of lunch. De courgette die door het pannenkoekenbeslag gaat is vrij neutraal van smaak en die geeft alleen structuur aan de pannenkoekjes. Maar deze groente is heel gezond, dus je krijgt gelijk je dosis vitamines binnen. De kleine gebakken pannenkoekjes worden getopt met krokant gebakken rauwe ham en een scheutje agave siroop. Lekkere contrasten van zout en zoet. De rauwe ham is perfect tijdens het kamperen wanneer je niet beschikt over een koeling. De luchtgedroogde ham kun je lang buiten de koelkast bewaren en wordt er qua smaak misschien nog beter van.

Sociale activiteit

Het leuke aan pannenkoeken bakken tijdens het kamperen is dat het een sociale activiteit is. Familieleden of vrienden kunnen samenwerken bij het bereiden van het beslag en het omdraaien van de pannenkoeken. Het delen van deze heerlijke maaltijd in de buitenlucht versterkt de band en zorgt voor gezellige momenten.

Als je de volgende keer gaat kamperen, vergeet dan niet om de benodigde ingrediënten mee te nemen en te genieten van het plezier van pannenkoeken bakken in de natuur. Het is een ervaring die zowel jong als oud zal betoveren en het kampeeravontuur extra speciaal maakt.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Courgettepannenkoekjes-met-bacon-en-agavesiroop

Courgettepannenkoekjes met bacon en agavesiroop

Het bakken van courgettepannenkoekjes is een heerlijke en gezonde manier om courgette te verwerken in een hartig gerecht. Deze smakelijke pannenkoekjes zijn perfect als bijgerecht, lichte lunch of zelfs als gezonde snack.
De courgettepannenkoekjes zijn een heerlijke manier om groenten in je maaltijd te verwerken. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en heerlijk zacht van binnen. Geniet ervan als een gezonde en smakelijke toevoeging aan je eetervaring!
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pakje Schwarzwälder schinken of rauwe ham
  • 1 courgette
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • bloem
  • snufje zout
  • zonnebloemolie
  • agavesiroop of honing

Instructies
 

  • Begin met het bakken van de Schwarzwälder schinken. Verhit een koekenpan zonder olie of vet. Bak de Schwarzwälder schinken in gedeeltes krokant in de koekenpan.
  • Rasp 1 courgette of snij de courgette julienne (in hele dunne reepjes).
  • Breek 3 eieren in een beslagkom en klop de eieren los met een garde. Voeg vervolgens 250 ml melk toe en klop dat door de eieren. Blijf kloppen en strooi er bloem bij tot er een dik lobbig beslag ontstaat. Voeg een snufje zout toe. Roer tot slot de geraspte courgette erdoor.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan als waar de Schwarzwälder schinken in is gebakken. Schep 1 pollepel van het pannenkoekenbeslag in de pan en vorm er een klein rond pannenkoekje van. Bak ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijk in de pan. Draai ze om zodra de bovenkant een beetje gestold is en dan laat je de onderkant bruin en krokant bakken. Ga zo door tot al het beslag op is en voeg meer zonnebloemolie toe als dat nodig is.
  • Haal de pannnenkoekjes uit de pan en leg ze op een bord. Breek stukjes van de gebakken Schwarzwälder schinken en strooi de stukjes nonchalant over de pannenkoekjes. Sprenkel er agavesiroop overheen.
  • De pannenkoekjes kun je oppakken zoals een kleine tortilla en er een taco van vormen. Eet smakelijk!

TIP

Op zoek naar meer pannenkoekenrecepten? Probeer ook eens deze pannenkoekjes met havermout en kokos.
Pannenkoekjes-met-kokos-en-havermout-powerfood-in-de-ochtend
Keyword courgette, Pannenkoeken
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More

Mango Float: Een Iconisch Dessert uit de Filipijnen

Mango Float is een geliefd dessert in de Filipijnen, dat perfect de tropische smaken van het land weerspiegelt. Dit eenvoudige,...
Read More
Courgettepannenkoekjes voor op de camping tijdens kamperen
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de Italiaanse keuken – om kwalitatieve ingrediënten. Vergeet voorgesneden spekjes en voorverpakte...
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp