Heerlijke maaltijden in de natuurlijke omgeving

Koken tijdens het kamperen is een geweldige manier om te genieten van heerlijke maaltijden in de natuurlijke omgeving. Of je nu gaat backpacken, kamperen in een camper of een tent opzet in het bos, er zijn talloze mogelijkheden om smakelijke gerechten te bereiden met beperkte middelen.

Onthoud dat koken tijdens het kamperen draait om eenvoud, creativiteit en het genieten van de buitenlucht. Probeer nieuwe gerechten uit, experimenteer met kruiden en maak van de gelegenheid gebruik om samen te koken en te genieten van heerlijke maaltijden met je kampeergezelschap.

En dit heerlijke snelle recept van rijst met bonen en chorizo is een goed voorbeeld van dat je met eenvoudige houdbare middelen een zeer smaakvol gerecht kan maken.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Campingrecept-Rice-beans-sausage-stew-rijst-bonen-en-chorizo-stoofpot

Rice, beans & sausage stew op de camping

Koken op een (festival)camping kan een avontuur op zich zijn, maar dat betekent niet dat je concessies hoeft te doen aan smaak en voedzaamheid. Een geweldig gerecht om op de camping te maken is rijst en bonen met chorizo. Het is eenvoudig, voedzaam, boordevol smaak en bovendien snel klaar! Dat is toch wat je wilt? Een makkelijk recept, lekker eten en je kunt er weer tegenaan.
Rijst en bonen met chorizo is een stevig en vullend gerecht dat perfect is voor een avontuurlijke campingmaaltijd. Het biedt een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en groenten, en het zit boordevol smaak dankzij de chorizo. Het beste van alles is dat je met minimale ingrediënten en kookgerei een heerlijke maaltijd kunt bereiden. Dus geniet van je campingervaring en smakelijk eten!
No ratings yet
Cuisine Mexicaans, Tex-Mex
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Rice, beans & sausage

  • 1 chorizo 250 gram
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kop rijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 blik zwarte bonen
  • 50 gram kappertjes
  • basilicum
  • tabasco
  • tortilla chips

Spice-mix

  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl chilipoeder

Instructies
 

Rice, beans & sausage

  • Snij 1 chorizo worst van 250 gram in stukjes. Verhit een hapjespan en bak hier de chorizostukjes in tot ze er lekker krokant eruit zien.
  • Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Zodra er vet uit de chorizo is gelopen voeg je de ui en knoflook toe en bak je deze in het chorizovet.
  • Voeg de spice-mix toe (zie instructie hieronder) en meng erdoor.
  • Voeg 1 kop rijst toe, meng erdoor zodat de rijstkorrels bedekt worden met een laagje chorizovet en bak even mee.
  • Giet de inhoud van 1 blik tomatenblokjes erbij. Vul het blikje met water en gooi dat erbij. Zorg dat de rijst 1 vingerkootje onder water staat. Voeg 1 kippenbouillonblokje toe.
  • Breng het geheel aan de kook en zodra het kookt zet je de hittebron lager en laat je het met de deksel op pan 10 minuten pruttelen.
  • Giet een 1 blik zwarte bonen af en het na 10 minuten door de stoofschotel. Roer er tevens 50 gram kappertjes door. Garneer met verse blaadjes basilicum. Voeg tabasco toe om het gerecht pittiger te maken. Voor een extra crunch verkruimel je met je handen tortilla chips eroverheen.

Spice-mix

  • Voor de spice-mix meng je 2 tl gemalen komijn, 2 tl kurkuma, 1 tl zwarte peper en 1 tl chilipoeder. Voor gebruik tijdens het kamperen doe je het in een afsluitbaar bakje en neem het mee op reis.

Video

TIP

Nog een lekker campingrecept: Pasta Puttanesca
Pasta-Puttanesca-met-tonijn-Italiaans-pittig-pastagerecht
Keyword Campingrecepten
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More

Mango Float: Een Iconisch Dessert uit de Filipijnen

Mango Float is een geliefd dessert in de Filipijnen, dat perfect de tropische smaken van het land weerspiegelt. Dit eenvoudige,...
Read More

Pepernoten bakken in een Airfryer

Het gebruik van een airfryer voor traditionele recepten zoals pepernoten is een prachtige manier om het beste van twee werelden...
Read More
Rijst, bonen en chorizo stoofpotje voor op de camping tijdens kamperen
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de Italiaanse keuken – om kwalitatieve ingrediënten. Vergeet voorgesneden spekjes en voorverpakte...
Lees meer
Vegetarische Indiase Curry
Vegetarische Indiase Curry
Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel zit boordevol smaak
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp