Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bombay Aardappelcurry uit de Instant Pot – Vegetarisch & Bomvol Smaak!
In deze video maak ik een traditionele Bombay aardappelcurry volgens een authentiek Indiaas recept, maar dan supersnel en makkelijk in de Instant Pot. Dit gerecht zit boordevol groenten en specerijen, en is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!

🔸 Wat zit erin?
✔️ Aardappelen, wortel, tomaat en witte of gele bieten
✔️ Specerijen zoals knoflook, gember, komijn, kurkuma en kerrieblaadjes
✔️ Pittige kick met groene peper en chilivlokken (optioneel)
✔️ Topping van geroosterde cashewnoten en verse koriander

Dankzij de Instant Pot is deze curry in no-time klaar, terwijl de smaken intens en diep worden. Serveer met basmatirijst of warm naanbrood voor een complete, hartverwarmende maaltijd!

🔸 Geen Instant Pot? Geen probleem!
Je kunt deze Bombay aardappelcurry ook in een stoofpan maken. Laat de curry dan 30-40 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan, tot de aardappels gaar zijn en de smaken goed zijn ingetrokken.

🔔 Bekijk de video, probeer het recept en abonneer op René in de Keuken voor meer smaakvolle recepten!

Zelf ook makkelijk curry maken? Bekijk hier de Instant Pot multicookers: 👉 https://www.instantpot.nl/multicookers/?aff_id=24292

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Bombay aardappelcurry geserveerd met basmatirijst, gegarneerd met cashewnoten en koriander.

Bombay Aardappelcurry

Maak een smaakvolle Bombay aardappelcurry in de Instant Pot! Dit vegetarische gerecht is zo rijk en kruidig dat je het vlees écht niet mist. Geïnspireerd door een authentiek Indiaas recept, maar sneller klaar dankzij de Instant Pot. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of als indrukwekkend gerecht voor gasten.
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Aziatisch, Indiaas
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Instant Pot https://www.instantpot.nl/multicookers/?aff_id=24292

Ingrediënten
  

  • 1 kilo aardappels
  • 3 witte of gele bieten of knolraap of meiraap
  • 2 winterpenen
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el ghee of zonnebloemolie
  • een stukje gember ± 2 cm
  • 10 kerrieblaadjes
  • een mespunt asafoetida of ve-tsin
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 groene (rawit) pepers
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chilivlokken
  • verse koriander
  • cashewnoten
  • naan

Instructies
 

  • Giet 250 ml water in de Instant Pot (of stoofpan)
  • Schil 1 kilo aardappels, snij ze in stukjes en gooi ze in de pan. Schil 3 witte of gele bieten, snij ze in stukjes en gooi ze in de pan. Schil of schrap 2 winterpenen, snij ze in plakjes en gooi ze in de pan.
  • Schroef het deksel op de Instant pot. Selecteer high pressure en zet de tijd op 5 minuten. Na de bereidingstijd, laat je de hete lucht ontsnappen met 'venting'. Schep de aardappels en groenten eruit met een schuimspaan en gooi het kookvocht weg.
  • In een stoofpan zet je de aardappels en groenten onder water. Laat het 20 minuten koken. Schep de aardappels en groenten eruit en gooi het kookvocht weg.
  • Snipper 1 grote ui en 2 teentjes knoflook. Selecteer de sauté functie op de Instant Pot (of verhit opnieuw de stoofpan). Verhit 3 el ghee en bak hier 1 tl mosterdzaad en 1 tl komijnzaad in tot het gaat poppen. Voeg de ui en knoflook toe en laat meebakken.
  • Hak een stukje gember fijn en voeg toe. Doe er 10 kerrieblaadjes bij (alleen verse of diepvries kerrieblaadjes, anders weglaten). Voeg een een mespunt asafoetida of ve-tsin toe.
  • Snij 400 gram cherrytomaatjes doormidden en gooi erbij. Verkruimel 1 groentebouillonblokje en voeg 2 groene (rawit) pepers, 1 tl kurkuma en 1 tl chilivlokken toe. Laat alles nog een paar minuten bakken (voeg eventueel een klein scheutje water toe) en doe dan de gekookte aardappels en groenten er weer bij. Laat alles goed doorwarmen.
  • Serveer de curry op een bord of in een kom. Garneer met blaadjes verse koriander en cashewnoten. Strooi er eventueel nog extra chilivlokken over voor meer pit. Serveer met naan of basmati rijst.
  • ! De curry mag smeuig zijn. Als het er te droog uitziet dan kun je extra water of bouillon toevoegen.
  • Zelf ook makkelijk curry in een Instant Pot maken? Bekijk hier de Instant Pot multicookers:👉 https://www.instantpot.nl/multicooker…

TIP

Ook lekker uit de Instant Pot: Chicken Madras Curry
Indiase-Madras-Chicken-Curry-uit-de-Instant-Pot
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Vegetarische Bombay Aardappelcurry met cashewnoten en koriander, geserveerd met naan en rijst – klaargemaakt in de Instant Pot.
Romige Tagliatelle met Snijbiet
Romige Tagliatelle met Snijbiet
Deze pasta met snijbiet, roomsaus en walnoten is snel klaar en ideaal voor een zomerse dag met verse oogst uit je moestuin.
Lees meer
Camping Pasta met Tonijn
Camping Pasta met Tonijn
Maak deze camping pasta met tonijn, tomaat en rucola – een smaakvolle maaltijd zonder koelkast, perfect voor festivals en kampeertrips!
Lees meer
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Proef de smaken van het Midden-Oosten met deze Jordaanse kipstoof, bereid met 7 spices, moestuingroenten en vuur. Een kruidig comfortgerecht.
Lees meer
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp