Giet 250 ml water in de Instant Pot (of stoofpan)
Schil 1 kilo aardappels, snij ze in stukjes en gooi ze in de pan. Schil 3 witte of gele bieten, snij ze in stukjes en gooi ze in de pan. Schil of schrap 2 winterpenen, snij ze in plakjes en gooi ze in de pan.
Schroef het deksel op de Instant pot. Selecteer high pressure en zet de tijd op 5 minuten. Na de bereidingstijd, laat je de hete lucht ontsnappen met 'venting'. Schep de aardappels en groenten eruit met een schuimspaan en gooi het kookvocht weg.
In een stoofpan zet je de aardappels en groenten onder water. Laat het 20 minuten koken. Schep de aardappels en groenten eruit en gooi het kookvocht weg.
Snipper 1 grote ui en 2 teentjes knoflook. Selecteer de sauté functie op de Instant Pot (of verhit opnieuw de stoofpan). Verhit 3 el ghee en bak hier 1 tl mosterdzaad en 1 tl komijnzaad in tot het gaat poppen. Voeg de ui en knoflook toe en laat meebakken.
Hak een stukje gember fijn en voeg toe. Doe er 10 kerrieblaadjes bij (alleen verse of diepvries kerrieblaadjes, anders weglaten). Voeg een een mespunt asafoetida of ve-tsin toe.
Snij 400 gram cherrytomaatjes doormidden en gooi erbij. Verkruimel 1 groentebouillonblokje en voeg 2 groene (rawit) pepers, 1 tl kurkuma en 1 tl chilivlokken toe. Laat alles nog een paar minuten bakken (voeg eventueel een klein scheutje water toe) en doe dan de gekookte aardappels en groenten er weer bij. Laat alles goed doorwarmen.
Serveer de curry op een bord of in een kom. Garneer met blaadjes verse koriander en cashewnoten. Strooi er eventueel nog extra chilivlokken over voor meer pit. Serveer met naan of basmati rijst.
! De curry mag smeuig zijn. Als het er te droog uitziet dan kun je extra water of bouillon toevoegen.
Zelf ook makkelijk curry in een Instant Pot maken? Bekijk hier de Instant Pot multicookers:👉 https://www.instantpot.nl/multicooker...