Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Klassieke Slagroomtaart

Een klassieke slagroomtaart is met recht een klassieker. Luchtig biscuit met om en om een lekkere laag slagroom. Nougatine eromheen en vers fruit erop. Een feest om te zien en een feest om te trakteren.
Van de supermarkt zijn deze slagroomtaarten vaak niet zo lekker. Machinaal gemaakte slagroomtaarten noem ik dat. Vaak net iets te droge biscuit, te weinig slagroom wat dan vaak ook niet echt smaakvol is en fruit uit blik. Dat kan zoveel beter! Net als met zoveel dingen is zelfgemaakt vele malen lekkerder.!Een romige, smeuïge en luchtige slagroomtaart. Het is niet zo moeilijk om te maken. Een van de trucs is om de eieren voor het beslag minstens 10 minuten op de hoogste stand van de mixer of keukenmachine te kloppen. En verder heb je er wat tijd voor nodig, maar dat is deze klassieke slagroomtaart meer dan waard! Dit is écht het lekkerste recept voor een klassieke slagroomtaart.
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 8 personen

Keukenspullen

  • 1 springvorm van 22 cm
  • 1 spuitzak met spuitmond

Ingrediënten
  

Biscuitdeeg

  • 6 eieren
  • 175 gram suiker
  • 125 gram patentbloem
  • 45 gram maizena
  • 1 snufje zout

Trempeersiroop

  • 25 ml water
  • 25 gram suiker
  • 1/2 sinaasappel

Slagroom

  • 750 ml slagroom
  • 60 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 zakjes klop-fix

Taart opmaken

  • 1 bakje nougatine
  • Gemengd fruit bv aardbeien, frambozen, blauwe bessen, mandarijn. kiwi, ananas

Instructies
 

Biscuitdeeg

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Mix 6 eieren met 175 gram suiker in de keukenmachine of een mixer, op de hoogste stand in 10 minuten heel luchtig. Het volume moet na het mixen verdubbeld zijn.
    Zeef boven de mengkom met de eieren: 125 gr patentbloem, 45 gr maizena en een snufje zout. Meng het daarna met een rubberen spatel, heel voorzichtig door de opgeklopte eieren. Zorg dat alle lucht die in de eieren geklopt is, behouden blijft.
    Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier en giet hier het beslag in. Bak de taart 30 minuten in de oven op 180 graden.
    Laat de taart na het bakken geheel afkoelen. Dat gaat het snelt als je de taart op een koele plek in huis zet, maar zet de taart niet in de koelkast.

Trempeersiroop

  • Voor de trempeersiroop verhit je in een steelpan 25 ml water met 25 gr suiker, de rasp van een halve sinaasappel en de sap van de sinaasappel. Breng aan de kook en laat koken tot alle suiker is opgelost.

Slagroom

  • Mix 750 ml slagroom met 60 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en 3 zakjes klop-fix stijf.

De taart opmaken

  • Snij de taart op 1/3 met een lang mes door. Leg deze laag ondersteboven op een plat bord of plaat (bv een plaat uit een vlaaivorm).
    Smeer de taartlaag in met de helft van de trempeersiroop en smeer er daarna een laag slagroom overheen. (2 opscheplepels ongevee).
    Snij de volgende taartaag af en leg deze op de slagroom. Smeer deze laag op dezelfde manier in met de rest van de trempeersiroop en een deel slagroom.
    Leg de laatste taartlaag op de slagroom en smeer hier een ruime hoeveelheid slagroom over. (Zorg wel dat je genoeg overhoudt om er toefjes van te spuiten op de bovenkant). Smeer de slagroom van de bovenkant naar de zijkanten, zodat je gelijk over kan gaan om de zijkanten dicht te smeren met slagroom.
    Dit gaat het makkelijkst als je de plaat of het bord waar de taart op staat op je hand laat rusten, waardoor je makkelijk de slagroom tegen de zijkanten kan smeren.
    Als de zijkanten ingesmeerd zijn met slagroom, druk je met je hand de nougatine er tegenaan.
    Doe de rest van de slagroom oven in een spuitzak met een brede spuitmond en spuit langs de zijkant rozetten op de taart. Spuit langs de rozetten vervolgens een paar toefjes slagroom en daarna vul je het op met rozetten. Zie voor instructie: https://www.youtube.com/watch?v=ErH3BLhj93M
    Decoreer de taart met gemengd fruit. Bv aardbeien, frambozen, blauwe bessen, mandarijn, kiwi, ananas.

Video

TIP

Probeer ook eens deze Dudok appeltaart te maken.
Maak zelf appelkruimeltaart zoals bij Dodok
Keyword Appeltaart, Bakken, Biscuitdeeg, Slagroomtaart
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More

Mango Float: Een Iconisch Dessert uit de Filipijnen

Mango Float is een geliefd dessert in de Filipijnen, dat perfect de tropische smaken van het land weerspiegelt. Dit eenvoudige,...
Read More

Pepernoten bakken in een Airfryer

Het gebruik van een airfryer voor traditionele recepten zoals pepernoten is een prachtige manier om het beste van twee werelden...
Read More
Klassieke-slagroomtaart-met-luchtig-biscuitdeeg-en-vers-fruit
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de Italiaanse keuken – om kwalitatieve ingrediënten. Vergeet voorgesneden spekjes en voorverpakte...
Lees meer
Vegetarische Indiase Curry
Vegetarische Indiase Curry
Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel zit boordevol smaak
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp