Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Chili-Sin-Carne.-Mexicaanse-chili-zonder-vlees en rode rijst

Chili Sin Carne

Een heerlijk pittige Mexicaanse chili zonder vlees? Kan dat? Jazeker, het doel van deze vega recepten is om op zoek te gaan naar gerechten, die zo lekker zijn, dat echte vleesliefhebbers het vlees niet zullen missen. En dat is met dit recept erg goed gelukt. Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Ik heb dat opgelost door krokant tofu gehakt te maken. Bij de chili maak je tevens een smakelijke Mexicaanse rode rijst en wordt het gerecht getopt met jalapeño peper, zure room en koriander. Disfrutar de su cena!
No ratings yet
Cuisine Mexicaans, Tex-Mex
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Chili Sin Carne

  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 volle el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 blikken kidneybonen
  • 1 rode peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl oregano

Tofu gehakt

  • 1 blok tofu naturel
  • 2 el bloem
  • Zout
  • Zonnebloemolie

Arroz rojo. Mexicaanse rode rijst.

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 volle el tomatenpuree
  • 3 el olijfolie
  • 2 koppen zilvervliesrijst

Serveren

  • Zure room
  • Verse koriander
  • Schijfjes jalapeño peper

Instructies
 

Arroz rojo. Mexicaanse rode rijst.

  • Pureer (met een staafmixer of een keukenmachine) 1 sjalot in grove stukjes, 1 teentje knoflook in grove stukjes, 1 volle eetlepel tomatenpuree en een half kopje water tot een gladde salsa.
    Verhit 3 el olijfolie en bak daar 2 koppen zilvervliesrijst in. Voeg de salsa toe en roer erdoor. Zet de rijst 1 cm onder water en breng aan de kook. Laat de rijst op een lage hittebron in 20 minuten gaar worden.
    Roer de rijst na het koken even om en laat uitstomen.

Chili Sin Carne

  • Leg een schone theedoek op een bord en plaats daar de tofu op. Pak de tofu in met de theedoek en zet er een zwaar voorwerp op, bv een stoofpan. Laat de tofu op deze manier een half uur uitlekken.
    Pak na een half uur het blok tofu uit de theedoek en verkruimel het met de vingers tot grove stukjes. Bestrooi de tofu met zout en 2 el bloem. Meng door elkaar met je handen.
    Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hier het tofu gehakt goudbruin en krokant in. Roer regelmatig door elkaar.
  • Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpan en fruit hier de ui en knoflook in. Snij intussen een rode paprika in stukjes, voeg deze toe en laat even meebakken. Voeg 1 volle el tomatenpuree en 1 blik tomatenblokjes toe en roer erdoor.
    Voeg 1 tl zout, 1 tl kaneel, 1 tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen koriander en 1 tl oregano toe. Giet er 500 ml groentebouillon bij en breng aan de kook.
    Roer er 2 blikken kidneybonen door. Snij 1 rode peper in schijfjes en voeg toe. Laat meewarmen.
    Meng nog een beetje extra bloem door het tofu gehakt (wat inmiddels klaar zal zijn) en roer het daarna door de chili.

Serveren

  • Schep de rode rijst en de chili in een kom of op een bord. Schep er een eetlepel zure room bij en Garneer met verse koriander en schijfjes jalapeño peper.

Video

TIP

Probeer ook eens dit lekkere vega recept: Dal Bhat Curry uit India
Dal-Bhat-curry-uit-India-en-Nepal
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Chili sin carne mexicaanse bonenstoof zonder vlees met rode rijst
Romige Tagliatelle met Snijbiet
Romige Tagliatelle met Snijbiet
Deze pasta met snijbiet, roomsaus en walnoten is snel klaar en ideaal voor een zomerse dag met verse oogst uit je moestuin.
Lees meer
Camping Pasta met Tonijn
Camping Pasta met Tonijn
Maak deze camping pasta met tonijn, tomaat en rucola – een smaakvolle maaltijd zonder koelkast, perfect voor festivals en kampeertrips!
Lees meer
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Proef de smaken van het Midden-Oosten met deze Jordaanse kipstoof, bereid met 7 spices, moestuingroenten en vuur. Een kruidig comfortgerecht.
Lees meer
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp