Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Chili-Sin-Carne.-Mexicaanse-chili-zonder-vlees en rode rijst

Chili Sin Carne

Een heerlijk pittige Mexicaanse chili zonder vlees? Kan dat? Jazeker, het doel van deze vega recepten is om op zoek te gaan naar gerechten, die zo lekker zijn, dat echte vleesliefhebbers het vlees niet zullen missen. En dat is met dit recept erg goed gelukt. Een heerlijk authentiek smakende Mexicaanse chili. In deze Chili Sin Carne zou ik normaal gesproken de structuur van het rul gebakken gehakt missen. Ik heb dat opgelost door krokant tofu gehakt te maken. Bij de chili maak je tevens een smakelijke Mexicaanse rode rijst en wordt het gerecht getopt met jalapeño peper, zure room en koriander. Disfrutar de su cena!
No ratings yet
Cuisine Mexicaans, Tex-Mex
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Chili Sin Carne

  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 volle el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 blikken kidneybonen
  • 1 rode peper
  • 1 tl zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl oregano

Tofu gehakt

  • 1 blok tofu naturel
  • 2 el bloem
  • Zout
  • Zonnebloemolie

Arroz rojo. Mexicaanse rode rijst.

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 volle el tomatenpuree
  • 3 el olijfolie
  • 2 koppen zilvervliesrijst

Serveren

  • Zure room
  • Verse koriander
  • Schijfjes jalapeño peper

Instructies
 

Arroz rojo. Mexicaanse rode rijst.

  • Pureer (met een staafmixer of een keukenmachine) 1 sjalot in grove stukjes, 1 teentje knoflook in grove stukjes, 1 volle eetlepel tomatenpuree en een half kopje water tot een gladde salsa.
    Verhit 3 el olijfolie en bak daar 2 koppen zilvervliesrijst in. Voeg de salsa toe en roer erdoor. Zet de rijst 1 cm onder water en breng aan de kook. Laat de rijst op een lage hittebron in 20 minuten gaar worden.
    Roer de rijst na het koken even om en laat uitstomen.

Chili Sin Carne

  • Leg een schone theedoek op een bord en plaats daar de tofu op. Pak de tofu in met de theedoek en zet er een zwaar voorwerp op, bv een stoofpan. Laat de tofu op deze manier een half uur uitlekken.
    Pak na een half uur het blok tofu uit de theedoek en verkruimel het met de vingers tot grove stukjes. Bestrooi de tofu met zout en 2 el bloem. Meng door elkaar met je handen.
    Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hier het tofu gehakt goudbruin en krokant in. Roer regelmatig door elkaar.
  • Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpan en fruit hier de ui en knoflook in. Snij intussen een rode paprika in stukjes, voeg deze toe en laat even meebakken. Voeg 1 volle el tomatenpuree en 1 blik tomatenblokjes toe en roer erdoor.
    Voeg 1 tl zout, 1 tl kaneel, 1 tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen koriander en 1 tl oregano toe. Giet er 500 ml groentebouillon bij en breng aan de kook.
    Roer er 2 blikken kidneybonen door. Snij 1 rode peper in schijfjes en voeg toe. Laat meewarmen.
    Meng nog een beetje extra bloem door het tofu gehakt (wat inmiddels klaar zal zijn) en roer het daarna door de chili.

Serveren

  • Schep de rode rijst en de chili in een kom of op een bord. Schep er een eetlepel zure room bij en Garneer met verse koriander en schijfjes jalapeño peper.

Video

TIP

Probeer ook eens dit lekkere vega recept: Dal Bhat Curry uit India
Dal-Bhat-curry-uit-India-en-Nepal
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More

Mango Float: Een Iconisch Dessert uit de Filipijnen

Mango Float is een geliefd dessert in de Filipijnen, dat perfect de tropische smaken van het land weerspiegelt. Dit eenvoudige,...
Read More

Pepernoten bakken in een Airfryer

Het gebruik van een airfryer voor traditionele recepten zoals pepernoten is een prachtige manier om het beste van twee werelden...
Read More
Chili sin carne mexicaanse bonenstoof zonder vlees met rode rijst
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de Italiaanse keuken – om kwalitatieve ingrediënten. Vergeet voorgesneden spekjes en voorverpakte...
Lees meer
Vegetarische Indiase Curry
Vegetarische Indiase Curry
Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel zit boordevol smaak
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp