Koken met houdbare producten

Met deze campingrecepten wil ik je laten zien wat voor lekkere en voedzame maaltijden je kunt klaarmaken met houdbare producten. Want meestal heb je op een camping geen koelkast waar je bederfelijke producten in kunt bewaren. Die beperking zorgt juist voor de uitdaging om heerlijke maaltijden klaar te maken die een goede voedingsbodem geven om de dag mee door te komen.

Pasta Arrabbiata

Pasta Arrabbiata is een traditioneel Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Lazio, en met name in de stad Rome. Het woord “arrabbiata” betekent “boos” of “woedend” in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige en vurige smaak van de saus. De saus bestaat voornamelijk uit tomaten, knoflook, olijfolie en gedroogde chilipepers. Het is een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat geliefd is om zijn pittigheid en intense smaak.

De combinatie van Burrata met Pasta Arrabbiata is een moderne twist op het traditionele gerecht. Terwijl de pittige saus van de arrabbiata zorgt voor een intense smaakexplosie, brengt de romige burrata een verzachtende, milde tegenhanger die de pittigheid tempert en een extra dimensie van textuur en smaak toevoegt.

Dit recept is perfect voor een campingmaaltijd: eenvoudig, snel en vol van smaak, en het brengt een beetje Italiaanse flair naar je buitenavontuur!

Tips voor op de camping

  • Gebruik mozzarella of burrata in blik als alternatief voor verse burrata. Deze zijn lang houdbaar en zijn vaak te vinden in de speciaalzaken of grotere supermarkten.
  • Bij gebruik van verse burrata. Burrata (en ook mozzarella) wordt in de verpakking in water bewaard. Daardoor kun je de burrata wel even zonder koeling bewaren. Gebruik de burrata bij voorkeur wel de eerste of tweede dag van kamperen en bewaar het in een koelbox als je die bij je hebt.
Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Pasta Arrabiata Burrata perfect recept voor op de camping

Pasta Arrabiata met Burrata

Dit recept is perfect voor een campingmaaltijd: eenvoudig, snel en vol van smaak, en het brengt een beetje Italiaanse flair naar je buitenavontuur! Eet smakelijk!
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram penne (pasta)
  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes cherrytomaten
  • 2 el pesto arrabiata
  • 1 zak of pot pastasaus picante Bertolli
  • rucola
  • 1 bol burrata
  • een stuk grana padano
  • verse basilicum

Instructies
 

  • Kook 400 gram penne (pasta)in 10 minuten al dente. Giet de pasta af en bewaar een beetje kookwater.
  • Snipper 1 grote ui. Verhit een flinke scheut olijfolie en fruit hierin voor ± 5 minuten. Snij intussen 2 teentjes knoflook fijn en bak die mee met de ui. Gooi er 2 handjes cherrytomaten bij en laat ze door de warmte in de pan zacht worden. Wanneer de tomaatjes zacht zijn geworden druk je ze met een vork plat.
  • Roer er 2 el pesto arrabiata door, laat even meebakken en voeg daarna 1 zak of pot pastasaus picante toe. Laat de saus warm worden.
  • Doe de gekookte penne erbij en roer door de saus. Voeg een paar handjes rucola toe en roer erdoor. Leg een 1 bol burrata in het midden, doe de deksel op de pan en laat de burrata warm worden en een beetje smelten.
  • Schaaf of rasp een stuk grana padano en strooi de kaas over het gerecht. Garneer met blaadjes verse basilicum.
  • Nu kun je je lepel in de zachte warme burrata steken en er 'draden' van trekken.

TIP

Nog een lekker campingrecept: Mountain Man Breakfast
Een klassiek Amerikaans campingontbijt: Mountain Man Breakfast
Keyword camping, Campingrecepten, Eenpansgerecht, Pasta
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More

Mango Float: Een Iconisch Dessert uit de Filipijnen

Mango Float is een geliefd dessert in de Filipijnen, dat perfect de tropische smaken van het land weerspiegelt. Dit eenvoudige,...
Read More
Pasta Arrabiata Burrata perfect recipe while camping
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de Italiaanse keuken – om kwalitatieve ingrediënten. Vergeet voorgesneden spekjes en voorverpakte...
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp