Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Koken met houdbare producten

Met deze campingrecepten wil ik je laten zien wat voor lekkere en voedzame maaltijden je kunt klaarmaken met houdbare producten. Want meestal heb je op een camping geen koelkast waar je bederfelijke producten in kunt bewaren. Die beperking zorgt juist voor de uitdaging om heerlijke maaltijden klaar te maken die een goede voedingsbodem geven om de dag mee door te komen.

Pasta Arrabbiata

Pasta Arrabbiata is een traditioneel Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Lazio, en met name in de stad Rome. Het woord “arrabbiata” betekent “boos” of “woedend” in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige en vurige smaak van de saus. De saus bestaat voornamelijk uit tomaten, knoflook, olijfolie en gedroogde chilipepers. Het is een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat geliefd is om zijn pittigheid en intense smaak.

De combinatie van Burrata met Pasta Arrabbiata is een moderne twist op het traditionele gerecht. Terwijl de pittige saus van de arrabbiata zorgt voor een intense smaakexplosie, brengt de romige burrata een verzachtende, milde tegenhanger die de pittigheid tempert en een extra dimensie van textuur en smaak toevoegt.

Dit recept is perfect voor een campingmaaltijd: eenvoudig, snel en vol van smaak, en het brengt een beetje Italiaanse flair naar je buitenavontuur!

Tips voor op de camping

  • Gebruik mozzarella of burrata in blik als alternatief voor verse burrata. Deze zijn lang houdbaar en zijn vaak te vinden in de speciaalzaken of grotere supermarkten.
  • Bij gebruik van verse burrata. Burrata (en ook mozzarella) wordt in de verpakking in water bewaard. Daardoor kun je de burrata wel even zonder koeling bewaren. Gebruik de burrata bij voorkeur wel de eerste of tweede dag van kamperen en bewaar het in een koelbox als je die bij je hebt.
Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Pasta Arrabiata Burrata perfect recept voor op de camping

Pasta Arrabiata met Burrata

Dit recept is perfect voor een campingmaaltijd: eenvoudig, snel en vol van smaak, en het brengt een beetje Italiaanse flair naar je buitenavontuur! Eet smakelijk!
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram penne (pasta)
  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes cherrytomaten
  • 2 el pesto arrabiata
  • 1 zak of pot pastasaus picante Bertolli
  • rucola
  • 1 bol burrata
  • een stuk grana padano
  • verse basilicum

Instructies
 

  • Kook 400 gram penne (pasta)in 10 minuten al dente. Giet de pasta af en bewaar een beetje kookwater.
  • Snipper 1 grote ui. Verhit een flinke scheut olijfolie en fruit hierin voor ± 5 minuten. Snij intussen 2 teentjes knoflook fijn en bak die mee met de ui. Gooi er 2 handjes cherrytomaten bij en laat ze door de warmte in de pan zacht worden. Wanneer de tomaatjes zacht zijn geworden druk je ze met een vork plat.
  • Roer er 2 el pesto arrabiata door, laat even meebakken en voeg daarna 1 zak of pot pastasaus picante toe. Laat de saus warm worden.
  • Doe de gekookte penne erbij en roer door de saus. Voeg een paar handjes rucola toe en roer erdoor. Leg een 1 bol burrata in het midden, doe de deksel op de pan en laat de burrata warm worden en een beetje smelten.
  • Schaaf of rasp een stuk grana padano en strooi de kaas over het gerecht. Garneer met blaadjes verse basilicum.
  • Nu kun je je lepel in de zachte warme burrata steken en er 'draden' van trekken.

TIP

Nog een lekker campingrecept: Mountain Man Breakfast
Een klassiek Amerikaans campingontbijt: Mountain Man Breakfast
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Pasta Arrabiata Burrata perfect recipe while camping
Camping Pasta met Tonijn
Camping Pasta met Tonijn
Maak deze camping pasta met tonijn, tomaat en rucola – een smaakvolle maaltijd zonder koelkast, perfect voor festivals en kampeertrips!
Lees meer
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Proef de smaken van het Midden-Oosten met deze Jordaanse kipstoof, bereid met 7 spices, moestuingroenten en vuur. Een kruidig comfortgerecht.
Lees meer
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp