Dit recept is perfect voor een campingmaaltijd: eenvoudig, snel en vol van smaak, en het brengt een beetje Italiaanse flair naar je buitenavontuur! Eet smakelijk!
Kook 400 gram penne (pasta)in 10 minuten al dente. Giet de pasta af en bewaar een beetje kookwater.
Snipper 1 grote ui. Verhit een flinke scheut olijfolie en fruit hierin voor ± 5 minuten. Snij intussen 2 teentjes knoflook fijn en bak die mee met de ui. Gooi er 2 handjes cherrytomaten bij en laat ze door de warmte in de pan zacht worden. Wanneer de tomaatjes zacht zijn geworden druk je ze met een vork plat.
Roer er 2 el pesto arrabiata door, laat even meebakken en voeg daarna 1 zak of pot pastasaus picante toe. Laat de saus warm worden.
Doe de gekookte penne erbij en roer door de saus. Voeg een paar handjes rucola toe en roer erdoor. Leg een 1 bol burrata in het midden, doe de deksel op de pan en laat de burrata warm worden en een beetje smelten.
Schaaf of rasp een stuk grana padano en strooi de kaas over het gerecht. Garneer met blaadjes verse basilicum.
Nu kun je je lepel in de zachte warme burrata steken en er 'draden' van trekken.