Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Italiaans GEVULDE-AUBERGINE-UIT-DE-OVEN

Gevulde aubergines uit de oven

Deze aubergines uit de oven zijn gevuld met mozzarella en tomaat. Het gegratineerde laagje van peterselie, knoflook en parmezaanse kaas maakt er echt een delicatesse van. Dit snel klaar te maken gerecht is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een echt lekker vegetarisch, voedzaam en low-carb recept. Melanzane al forno!
5 from 1 vote
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Oven

Ingrediënten
  

Aubergines uit de oven

  • 4 aubergines
  • 4 tomaten
  • 4 mozzarella
  • 1 bosje platte peterselie
  • Knoflook
  • Extra vergine olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • 1 stuk parmezaanse kaas of grana padano

Bijgerecht: Gegratineerd Turks brood

  • 1 Turks brood
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Oude kaas

Instructies
 

Aubergines uit de oven

  • Snij de aubergines in plakken van ± 1 cm dik, maar laat het steeleinde zitten, zodat de plakken niet helemaal los komen.
    Bestrooi de plakken met zout en laat de aubergines 5 minuten rusten zodat er vocht uit kan lopen.
    Snij de tomaten en de mozzarella bollen in plakken. Stop vervolgens de plakken tomaat en mozzarella tussen de snedes van de aubergines.
    Leg de gevulde aubergines als een waaier in een ovenschaal.
    Doe een bosje bladpeterselie met 8 teentjes knoflook in de keukenmachine en maal het fijn. (Hou een paar takjes peterselie apart voro garnering). Verdeel het mengsel over de aubergines. Strooi er Italiaanse kruiden, peper en zout over. Sprenkel er extra vergine olijfolie over en maak het af met geraspte parmezaanse kaas.
    Zet de ovenschaal voor 45 à 60 minuten in de oven totdat de aubergine helemaal gaar, zacht en sappig is.

Bijgerecht: Gegratineerd Turks brood

  • Verdeel een paar scheppen tomatenblokjes oven de bovenkant van het brood. Strooi er Italiaanse kruiden, zout en peper over. Rasp er oude kaas over. Of als je wat over hebt van de Parmezaanse kaas kun je dat ook gebruiken.

Serveren

  • Serveer de gevulde aubergine op een bord met een stuk Turks brood erbij. Garneer met bladpeterselie.

Video

TIP

Ook lekker met aubergine. Parmigiana di Melanzane
Hoe maak je Italiaanse vegetarische Parmigiana di Melanzane
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Italiaans GEVULDE-AUBERGINE-UIT-DE-OVEN
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Proef de smaken van het Midden-Oosten met deze Jordaanse kipstoof, bereid met 7 spices, moestuingroenten en vuur. Een kruidig comfortgerecht.
Lees meer
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp