Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Clam-Chowder.-Romige-vissoep-uit-New-England-USA

Clam Chowder. Romige vissoep met bacon

Clam Chowder is een romige soep met vis, schelpdieren en groenten. In de VS zijn er verschillende versies van Clam Chowder. In deze versie uit New England worden zeevruchten én bacon gebruikt in combinatie met de romige soep. Eigenlijk is het een soort surf en turf gerecht; een gerecht met vis én vlees. In deze clam chowder wordt namelijk ook uitgebakken spek gebruikt.
5 from 1 vote
Cuisine Amerikaans
Servings 6 personen

Ingrediënten
  

  • 6 plakken ontbijtspek
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram roomboter
  • 1 tl tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 aardappels
  • 2 450 gram gemengde zeevruchten
  • 3 el bloem
  • 1 kop melk
  • 2 visbouillontabletten
  • 1 kop slagroom

Instructies
 

Clam Chowder

  • Verhit een stoofpan. Snij 6 plakken ontbijtspek in reepjes en bak deze in 5 minuten krokant in de stoofpan.
    Snipper in de tussentijd een ui en pers 2 teentjes knoflook uit. Snij 2 stengels bleekselderij in stukjes.
    Haal het spek uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
    Laat in dezelfde pan 25 gram roomboter smelten en fruit hier de ui, knoflook en bleekselderij in. Voeg 1 tl tijm en 1 laurierblad toe.
    Kook een halve liter water in de waterkoker.
    Schil 2 aardappels en snij deze in kleine blokjes.
    Roer 3 eetlepels bloem door de inhoud van de pan en roer er beetje bij beetje 1 kop melk door.
    Giet er de halve liter gekookt water bij + 2 visbouillontabletten. Breng het roerend aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe. Kook de aardappel in ± 10 minuten gaar.
    Giet 1 kop ongeklopte slagroom in de pan en roer er doorheen. Doe er nu ook de 2 pakken à 450 gram gemengde zeevruchten in. Breng opnieuw aan de kook, laat nog 5 minuten pruttelen en klaar.

Tip

  • Wil de clam chowder alleen als voorgerecht gebruiken? Maak het dan minder zwaar door de slagroom te vervangen door melk en de helft minder zeevruchten te gebruiken.

Serveren

  • Garneer een kom clam chowder met de stukjes uitgebakken spek en bladpeterselie. Serveer er vers gebakken stokbrood bij.

Video

TIP

Probeer ook eens dit heerlijke Amerikaanse recept: Jambalaya zoals in Lousiana
Jambalaya zoals in Louisiana USA Cajun food
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Clam-Chowder.-Romige-vissoep MET BACON -uit-New-England-USA
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp