Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Hahnchen-in-Riesling-kip-in-witte-wijnsaus-uit-Duitsland

Hähnchen in Riesling

En nóg zo'n heerlijk gerecht wat ik in het Moesel-Rijn gebied in Duitsland heb ontdekt. Kip in Riesling wijn. Het is de Duitse versie van het Franse Coq au Vin. Dus heb je trek in een zeer smakelijk gerecht met gevogelte? Probeer dan deze kip gestoofd met een groentenmix van ui, prei, wortel en champignons en natuurlijk een flinke scheut Riesling. Klaar in slechts een uur!
5 from 1 vote
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Stoofpan

Ingrediënten
  

  • 8 kipdrumsticks of 4 kippenbouten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortels
  • 2 grote aardappels
  • 1 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 ml kippenbouillon van tablet
  • 350 ml Riesling of een andere zoete wijn
  • 1 laurierblad
  • 4 takjes tijm
  • 4 all spice korrels piment
  • 1 kop rode splitlinzen
  • 4 el zure room

Instructies
 

  • Verhit in een grote stoofpan een scheutje zonnebloemolie. Bestrooi de kippenpoten met zout en peper. Schroei de kippenpoten aan alle kanten dicht en laat ze goudbruin kleuren. Haal de kip daarna uit de pan en leg ze op een bord. Laat de hittebron aan staan.
    Snipper 2 uien en pers 2 teentjes knoflook uit. Fruit de ui en knoflook in het braadvocht van de kip.
    Was een prei onder de kraan. Dit kun je eenvoudig doen door de prei in de lengte door te snijden, maar de steelaanzet laten zitten. Nu kun je makkelijk het water tussen de bladeren laten stromen. Snij de prei in ringen en voeg deze toe.
    Schrap of schil 2 wortels. Snij de wortels in kleine blokjes en voeg toe.
    Snij 2 grote ongeschilde gewassen aardappels in blokjes en doe in de pan erbij. Voeg 1 eetlepel bloem toe en roer door elkaar. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en roer goed door.
    Schenk er vervolgens 400 ml kippenbouillon (van tablet) bij + 350 ml Riesling (of een andere zoete wijn).
    Doe er 1 laurierblad, 4 takjes tijm en 4 all spice korrels (piment) bij. Breng de stoofpan aan de kook. Doe de kippenpoten weer terug in de pan en laat de stoofpot 15 minuten op een lage hittebron zachtjes pruttelen.
    Haal na 15 minuten de kip weer uit de pan en leg op het bord. Zet de hittebron hoger en laat de saus koken totdat deze voor 1/3 gereduceerd is.
    Voeg 1 kop rode splitlinzen toe. Laat de linzen 10 minuten meekoken.
    Snij 200 gram kastagnechampignons in kwarten en rasp een wortel. Voeg de champignons en wortel toe aan de stoofpot en laat het nog eens 10 minuten koken.
    Voeg een scheut extra water toe als de saus te dik dreigt te worden.
    Voeg 4 eetlepels zure room toe. Doe de kip terug in de pan en laat deze goed meewarmen.
    Schep de Hähnchen in Riesling in een diep bord en garneer met platte peterselie.
    Tip: Je kunt ook het vlees van de botten halen en alleen het kippenvlees terug in de pan doen. Op dez emanier krijg je geen botten in je stoofpot.
    Tip: Om te voorkomen dat je tijdens het eten op een all spice korrel zit te kauwen kun je deze in een thee-ei of een kruidenbuiltje doen.

Video

TIP

Probeer ook eens een Duitse Jäger Teller
Duitse-Jager-Teller-met-varkenslende-rosti-en-asperges
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More

Mango Float: Een Iconisch Dessert uit de Filipijnen

Mango Float is een geliefd dessert in de Filipijnen, dat perfect de tropische smaken van het land weerspiegelt. Dit eenvoudige,...
Read More

Pepernoten bakken in een Airfryer

Het gebruik van een airfryer voor traditionele recepten zoals pepernoten is een prachtige manier om het beste van twee werelden...
Read More
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de Italiaanse keuken – om kwalitatieve ingrediënten. Vergeet voorgesneden spekjes en voorverpakte...
Lees meer
Vegetarische Indiase Curry
Vegetarische Indiase Curry
Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel zit boordevol smaak
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp