Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Een studentenbudgetmaaltijd is een heerlijke en voedzame maaltijd die speciaal is samengesteld met de beperkte financiële middelen van studenten in gedachten. Als student heb je vaak te maken met beperkte financiële middelen, dus het is belangrijk om creatief te zijn en slimme keuzes te maken bij het plannen en bereiden van maaltijden.

Een van de belangrijkste aspecten van een studentenbudgetmaaltijd is het gebruik van betaalbare ingrediënten. Denk aan basisvoedingsmiddelen zoals rijst, pasta, bonen, linzen en groenten. Deze ingrediënten zijn niet alleen goedkoop, maar ook voedzaam en veelzijdig.

Een klassiek voorbeeld van een studentenbudgetmaaltijd is pasta met tomatensaus. Pasta is goedkoop en vult goed, terwijl tomatensaus kan worden gemaakt van ingeblikte tomaten, kruiden en specerijen die je vaak al in je voorraadkast hebt. Je kunt er ook groenten zoals uien, paprika’s of champignons aan toevoegen om het wat voedzamer en smaakvoller te maken.

Het belangrijk om te onthouden dat een studentenbudgetmaaltijd niet alleen betaalbaar en voedzaam hoeft te zijn, maar ook leuk en smakelijk. Samen koken en eten met vrienden kan niet alleen de kosten delen, maar ook zorgen voor een gezellige en sociale ervaring.

Dus, met een beetje creativiteit, planning en slimme boodschappen, kun je als student genieten van heerlijke en voedzame maaltijden zonder je budget te overschrijden.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Kleurrijke budget eenpansmaaltijd

Deze smakelijke eenpansmaaltijd maak je al voor € 2,50 per persoon. Met. deze combinatie van kruidig worstvlees, aardappelpartjes en gemengde groenten heb je weer een heerlijke maaltijd te pakken die goed voor je portemonnee is. Ik gebruik in dit recept diepvriesgroenten. Wist je dat diepvriesgroenten net zo goed voor je zijn als verse groenten? De groenten worden na het oogsten direct ingevroren, en zo gaat er niets verloren van de vitaminen.
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 runderbraadworsten
  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 750 gram voorgekookte aardappelpartjes
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 zak gemengde diepvriesgroenten

Instructies
 

  • Verhit een hapjespan. Haal van 4 runderbraadworsten het vel af, breek de worsten in stukjes en bak de stukjes in de pan.
    Snipper 1 ui en voeg toe aan het worstvlees.
    Snij 250 gram kastanjechampignons in plakjes en bak mee.
    Voeg 750 gram voorgekookte aardappelpartjes toe en bak mee.
    Roer er 1 eetlepel gerookt paprikapoeder door.
    Breng op smaak met zout en peper.
    Voeg 1 zak diepvriesgroenten toe en laat de groenten in ± 10 minuten gaar worden, met de deksel op de pan. (Je kunt de groenten ook vast voorgaren in de magnetron, dan is de bereidingstijd in de pan korter).
    Roer alles nog een keer door elkaar en klaar.

Video

TIP

Probeer ook eens dit lekkere low budget recept: Kip Pilav met perzik
Kip-pilav-met-perzik en puntpaprika
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Budget eenpansmaaltijd met braadworst, champignons en aardappelpartjes
Romige Tagliatelle met Snijbiet
Romige Tagliatelle met Snijbiet
Deze pasta met snijbiet, roomsaus en walnoten is snel klaar en ideaal voor een zomerse dag met verse oogst uit je moestuin.
Lees meer
Camping Pasta met Tonijn
Camping Pasta met Tonijn
Maak deze camping pasta met tonijn, tomaat en rucola – een smaakvolle maaltijd zonder koelkast, perfect voor festivals en kampeertrips!
Lees meer
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Proef de smaken van het Midden-Oosten met deze Jordaanse kipstoof, bereid met 7 spices, moestuingroenten en vuur. Een kruidig comfortgerecht.
Lees meer
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp