Panang currypasta

Thaise Panang Chicken Curry is een heerlijk en aromatisch gerecht uit de Thaise keuken. Het is een curry die bekend staat om zijn rijke smaken en romige textuur. Het wordt traditioneel gemaakt met kip, maar je kunt ook andere vlees- of groentenopties gebruiken, afhankelijk van je voorkeur.

Het belangrijkste ingrediënt van de Thaise Panang Chicken Curry is de Panang currypasta. Deze pasta kun je kant en klaar bij de toko kopen maar het lekkerste is om deze zelf te maken van o.a. gedroogde chilipepers, citroengras, koriander, galangal (Thaise gember), knoflook en sjalotjes. De pasta wordt vaak gecombineerd met kokosmelk om een romige basis te creëren voor de curry.

Om de Thaise Panang Chicken Curry te bereiden, begin je meestal met het bakken van de currypasta in een wok of een diepe pan om de aroma’s vrij te laten komen. Voeg vervolgens stukjes kip toe en bak ze tot ze gaar zijn. Daarna giet je kokosmelk in de pan en laat je het geheel sudderen, zodat de smaken zich vermengen en de saus iets indikt.

Naast de kip en de currypasta kun je ook andere ingrediënten toevoegen om de curry te verrijken. Veelvoorkomende toevoegingen zijn kaffir limoenbladeren, Thaise basilicumblaadjes, vissaus en palmsuiker. Deze ingrediënten voegen allemaal hun eigen unieke smaak toe aan de curry en dragen bij aan de complexiteit ervan.

Geliefd over de hele wereld

De Thaise Panang Chicken Curry wordt vaak geserveerd met geurige jasmijnrijst, die perfect samengaat met de romige currysaus. Het gerecht kan ook worden gegarneerd met verse koriander en schijfjes limoen om de smaken verder te versterken.

Thaise Panang Chicken Curry is geliefd over de hele wereld vanwege de combinatie van pittige, romige en hartige smaken. Het is een gerecht dat de zintuigen prikkelt en een onvergetelijke culinaire ervaring biedt. Of je nu een liefhebber bent van Thais eten of op zoek bent naar een nieuw en smaakvol gerecht om uit te proberen, Thaise Panang Chicken Curry is zeker het proberen waard.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken

Thaise Panang Chicken Curry

Deze Panang Curry is lekker spicy en zit bomvol smaken door de authentieke Thaise ingrediënten. Maak de curry van scratch met o.a. vers limoenblad, galanga en gedroogde pepers of als je sneller aan tafel wilt, gebruik dan een pot currypasta van de toko. Je kunt ook de currypasta van te voren maken en in delen invriezen. Dan heb je altijd verse currypasta bij de hand. Maar wat je ook doet. Deze Panang Curry smaakt heerlijk op elk moment van de dag.
No ratings yet
Cuisine Thais
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Panang Curry Pasta

  • 10 gedroogde chilipepers
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje galanga (laos)
  • 3 limoenblaadjes
  • 1 stengel citroengras
  • 1 limoen
  • 2 tl trassie of gedroogde garnalen
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 handje pinda's
  • 1 el palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 1 bosje verse koriander

Panang Chicken Curry

  • Pandan rijst
  • 6 kippendijen
  • Witte peper en zout
  • 2 el bloem
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 rode paprika
  • 1 blik babymais
  • (Eventueel) melk
  • Oestersaus
  • 2 el vissaus
  • 2 el palmsuiker
  • 1 rode peper
  • 1 komkommer
  • 1 handje pinda's
  • 1 limoenblaadje

Instructies
 

Panang Curry Pasta maken

  • Als je kant-en-klare currypasta uit de winkel wilt gebruiken, kun je onderstaande stappen overslaan en meteen naar de Panang Chicken Curry bereiden gaan.
  • Giet over 10 gedroogde chilipepers gekookt water en laat de pepers even weken.
  • Snij 2 sjalotten in halve ringen, 4 teentjes knoflook grof. Schil een stukje galanga en snij in grove stukjes. Snij 3 limoenblaadjes in dunne reepjes en een stengel citroengras in ringen. Haal de chilipepers uit het water en hak ze grof. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en doe er een lepel van het weekwater bij. Rasp de zest van een limoen en doe bij de ingrediënten. Snij daarna de limoen door en knijp beide helften erboven uit. Voeg 2 tl trassie, 1 tl komijnpoeder, 1 tl gemalen koriander, 1 handje pinda's en 1 el palmsuiker toe. Draai dan tot slot de steeltjes van een bosje koriander en gooi die ook in de keukenmachine. Draai alles tot een gladde pasta.

Panang Chicken Curry bereiden

  • Kook pandan rijst voor het benodigde aantal personen
  • Bestrooi 6 kippendijen met witte peper en zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie. Bak de kippendijen aan beide kanten gaar en goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en leg apart op een bord of in een schaal.
  • Fruit in het het braadvet de kip de helft van klaargemaakte Panang curry pasta. Als je kant-en-klare currypasta uit de winkel gebruikt, voeg dan 2 eetlepels toe. Trek de kipstukken met je vingers uit elkaar en in stukjes. Bestuif de stukjes kip met 2 eetlepels bloem en meng het erdoor. Doe de kip terug in de pan bij de currypasta en roer door elkaar.
  • Voeg 1 blik kokosmelk toe, maar bewaar een klein laagje voor garnering. Roer door elkaar. Verkruimel er 1 kippenbouillontablet boven. Laat de curry daarna een half uur, op een lage hittebron, pruttelen.
  • Snij een rode paprika in reepjes en voeg tegen het einde van de bereidingstijd toe. De paprika hoeft niet helemaal gaar te worden, maar mag een beetje knapperig blijven. Laat het blik met babymais uitlekken en voeg de babymaiskolfjes toe.
  • Als de saus te dikt wordt kun je er een scheutje melk door roeren.
  • Voeg een scheut oestersaus, 2 eetlepels vissaus en 1 eetlepel palmsuiker toe. Roer erdoor.

Serveren

  • Snij een rode peper in ringetjes. Snij dunne plakjes van een komkommer. Hak een handje pinda's grof. Snij 1 limoenblaadje in het dunne reepjes.
  • Schep de pandan rijst in een klein rond kommetje en maak er rijstbolletje van op een bord. Schep de chcken curry erbij. Leg de komkommer erbij en garneer met de gehakte pinda's, peperringetjes, limoenbladreepjes en verse koriander. Druppel er tot slot een beetje van de kokosmelk over.

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More

Mango Float: Een Iconisch Dessert uit de Filipijnen

Mango Float is een geliefd dessert in de Filipijnen, dat perfect de tropische smaken van het land weerspiegelt. Dit eenvoudige,...
Read More

Pepernoten bakken in een Airfryer

Het gebruik van een airfryer voor traditionele recepten zoals pepernoten is een prachtige manier om het beste van twee werelden...
Read More
Thai-Panang-Chicken-Curry
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de Italiaanse keuken – om kwalitatieve ingrediënten. Vergeet voorgesneden spekjes en voorverpakte...
Lees meer
Vegetarische Indiase Curry
Vegetarische Indiase Curry
Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel zit boordevol smaak
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp