Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Kip-pilav-met-perzik en puntpaprika

Kip Pilav met perzik en puntpaprika

Kip pilav met perzik en puntpaprika. Een heerlijke, simpele maaltijd die je binnen 30 minuten al op tafel hebt staan. Ideaal voor de drukke doordeweekse avonden. Overigens kun je hem zelfs prima een avond van te voren maken, wordt ‘ie alleen maar lekkerder van!
Kip pilav is voor mij echt iets van vroeger. Wat ik in mijn eigen studententijd veel heb gegeten. Toen werd het zelfs wel eens gemaakt met smac. Je weet wel, van die ingeblikte ham. Wel budgetvriendelijk natuurlijk, maar geef mij maar kip pilav.
Van oorsprong komt pilav uit het Midden-Oosten. Het is daar een simpel bijgerecht gemaakt van rijst, peulvruchten en vlees. Hoe ik het in deze video maak heeft nog weinig te maken met de originle versie, maar lekker is het wel!
5 from 1 vote
Cuisine Midden-Oosters
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kippendijen
  • 400 gram basmatirijst
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik halve perziken
  • 1 zak puntpaprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Chilisaus b.v. Sriracha
  • Ketjap manis
  • Paprikapoeder
  • Kaneel
  • Zout en peper
  • Zonnebloemolie

Instructies
 

Kip pilav met perzik en puntpaprika

  • Kook de basmatirijst voor het benodigde aantal personen. ± 100 gram p.p.
    Snij 500 gram kipdijfilet in reepjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak in 10 minuten de kipdijfilet bruin en krokant.
    Giet na 10 minuten het meeste vet uit de wok, maar laat nog een beetje zitten.
    Snipper een ui en pers 2 teentjes knoflook uit en fruit deze in het overgebleven vet van de kip.
    Snij de puntpaprika's in ringen. Tip: om meer kleur te krijgen in je gerecht kun je rode én groene puntparika's gebruiken.
    Voeg een volle tl paprikapoeder, een halve tl kaneel en 1 verkruimeld kippenbouillontablet toe. Knijp boven de pan de ingeblikte tomaten fijn en roer erdoor. Voeg nu ook de puntpaprikaringen toe.
    Haal de perziken uit het blik en giet de siroop in de pan. Snij de perziken in partjes en roer erdoor.
    Voeg een 1 tl sriracha en een flinke scheut ketjap manis toe. Sriracha saus is vrij pittig. Ben je niet zo'n hete eter? Gebruik dan sweet chili saus.
    Laat het gercht nog een paar minuten pruttelen.

Serveren

  • Schep basmatirijst in een kom of een diep bord. Schep er een ruime hoeveelheid pilav bovenop. Garneer het gerecht met verse koriander of platte peterselie. Wil je het nog iets pittiger maken. Strooi er dan in ringen gesneden rode peper overheen.

Video

TIP

Maak ook eens dit lekkere budget recept: Boerenkoolstoof met witte bonen en gepocheerd ei
Boerenkoolstoof-met-witte-bonen en gepocheerd ei
Keyword Eenpansgerecht, Kip, Perzik, Pilav
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Kip-pilav-met-perzik
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp