vlag Jordanie

Midden Oosten | Budget recepten

KokenKoken
GezondheidGezondheid
Kip-pilav-met-perzik en puntpaprika

Kip Pilav met perzik en puntpaprika

Kip pilav met perzik en puntpaprika. Een heerlijke, simpele maaltijd die je binnen 30 minuten al op tafel hebt staan. Ideaal voor de drukke doordeweekse avonden. Overigens kun je hem zelfs prima een avond van te voren maken, wordt ‘ie alleen maar lekkerder van!
Kip pilav is voor mij echt iets van vroeger. Wat ik in mijn eigen studententijd veel heb gegeten. Toen werd het zelfs wel eens gemaakt met smac. Je weet wel, van die ingeblikte ham. Wel budgetvriendelijk natuurlijk, maar geef mij maar kip pilav.
Van oorsprong komt pilav uit het Midden-Oosten. Het is daar een simpel bijgerecht gemaakt van rijst, peulvruchten en vlees. Hoe ik het in deze video maak heeft nog weinig te maken met de originle versie, maar lekker is het wel!
5 from 1 vote
Cuisine Midden-Oosters
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kippendijen
  • 400 gram basmatirijst
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blik halve perziken
  • 1 zak puntpaprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kippenbouillonblokje
  • Chilisaus b.v. Sriracha
  • Ketjap manis
  • Paprikapoeder
  • Kaneel
  • Zout en peper
  • Zonnebloemolie

Instructies
 

Kip pilav met perzik en puntpaprika

  • Kook de basmatirijst voor het benodigde aantal personen. ± 100 gram p.p.
    Snij 500 gram kipdijfilet in reepjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en bak in 10 minuten de kipdijfilet bruin en krokant.
    Giet na 10 minuten het meeste vet uit de wok, maar laat nog een beetje zitten.
    Snipper een ui en pers 2 teentjes knoflook uit en fruit deze in het overgebleven vet van de kip.
    Snij de puntpaprika's in ringen. Tip: om meer kleur te krijgen in je gerecht kun je rode én groene puntparika's gebruiken.
    Voeg een volle tl paprikapoeder, een halve tl kaneel en 1 verkruimeld kippenbouillontablet toe. Knijp boven de pan de ingeblikte tomaten fijn en roer erdoor. Voeg nu ook de puntpaprikaringen toe.
    Haal de perziken uit het blik en giet de siroop in de pan. Snij de perziken in partjes en roer erdoor.
    Voeg een 1 tl sriracha en een flinke scheut ketjap manis toe. Sriracha saus is vrij pittig. Ben je niet zo'n hete eter? Gebruik dan sweet chili saus.
    Laat het gercht nog een paar minuten pruttelen.

Serveren

  • Schep basmatirijst in een kom of een diep bord. Schep er een ruime hoeveelheid pilav bovenop. Garneer het gerecht met verse koriander of platte peterselie. Wil je het nog iets pittiger maken. Strooi er dan in ringen gesneden rode peper overheen.

Video

TIP

Maak ook eens dit lekkere budget recept: Boerenkoolstoof met witte bonen en gepocheerd ei
Boerenkoolstoof-met-witte-bonen en gepocheerd ei
Keyword Eenpansgerecht, Kip, Perzik, Pilav
5 from 1 vote
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Bacalhau à Brás

Portugese Bacalhau à Brás is een geliefd gerecht dat prachtig de rijke culinaire tradities van Portugal weerspiegelt. Het hoofdingrediënt is...
Read More

Portugese rijst met vis en spicy worst: Arroz con Chouriço y Marisco

Een klassiek voorbeeld van de Portugese keuken is "Arroz con Chouriço y Marisco", een smakelijk rijstgerecht dat de hartige smaken...
Read More

Gedroogde chilipepers maken in de voedseldroger

Het drogen van chilipepers in een voedseldroger is dus een effectieve manier om hun intense smaak en pittigheid te behouden,...
Read More

Bun Cha | Vietnamese Noedel Salade

Bún chả is een traditioneel Vietnamees gerecht dat bijzonder populair is in de hoofdstad Hanoi. Het bestaat uit gegrild varkensvlees...
Read More

Cambodjaanse Fish Amok

Fish Amok is een van de meest iconische gerechten uit de Cambodjaanse keuken en wordt vaak beschouwd als het nationale...
Read More

Aziatisch Krokant Buikspek | Sous Vide Gegaard

Sous vide gegaard buikspek met een Vietnamese marinade en daarna krokant gebakken in de oven of op de barbecue, is...
Read More

Bai Sach Chrouk. Ontbijten zoals in Cambodja.

Bai Sach Chrouk is een traditioneel Cambodjaans gerecht en wordt vaak geserveerd als ontbijt in Cambodja. Zowel in restaurants en...
Read More

Surinaamse Javaanse Nasi Goreng in de rijstkoker

Een van de beste voorbeelden van de veelzijdigheid van een rijstkoker is het maken van een complete maaltijd. Zo maak...
Read More

Laab Salad uit Laos

Het gerecht laab, soms ook geschreven als larb, is een traditioneel gerecht uit Laos dat wereldwijd bekend is geworden vanwege...
Read More

Rijst uit de rijstkoker & stomer

Ontdek een gezondere manier om je maaltijden te bereiden met tot 40% MINDER KOOLHYDRATEN en suiker - onze innovatieve CarbReduce-technologie...
Read More

Chicken Paprikash

Chicken Paprikash is een heerlijk gerecht dat bestaat uit sappige stukjes kip, gestoofd in een romige saus op basis van...
Read More

Zongedroogde tomaten maken in de voedseldroger

Zongedroogde tomaten zijn een heerlijke toevoeging aan veel gerechten, en het maken ervan kan zowel een leuke activiteit als een...
Read More

Pad Thai

Pad Thai is een iconisch gerecht uit de Thaise keuken dat wereldwijd geliefd is vanwege zijn heerlijke smaken en veelzijdige...
Read More

Breakfast Burritos

Read More

Tandoori Chicken Sous Vide gegaard

Door tandoori chicken sous vide te bereiden, wordt de kip eerst gemarineerd in de traditionele kruidenmengeling en vervolgens vacuüm verpakt...
Read More

3 Paasbrunch recepten

Pasen is dé uitgelezen gelegenheid om eens uit te pakken met een heerlijke brunch. Maar je wilt natuurlijk ook niet...
Read More

Indiase Thali

Indiase Thali. Een dienblad vol schaaltjes gevuld met curry's, chapati, kruidige rijst, samosas, raïta en groenten die op verschillende manieren...
Read More

Chinese Ginger Chicken

Chinese ginger chicken weerspiegelt de harmonie van smaken en texturen die typerend zijn voor de Chinese keuken. Het combineert de...
Read More

Tropische en romige Mahi Mahi fish. Hawaiian style.

Een van de meest geliefde visgerechten op Hawaii is de Hawaiian Mahi Mahi, ook bekend als de dorado of dolphinfish....
Read More

Hawaiian Fried Rice

Een kleurrijk en smaakvol gerecht dat de diversiteit van de Hawaïaanse eetcultuur weerspiegelt. Als hoofdgerecht, bijgerecht of als vulling voor...
Read More
Kip-pilav-met-perzik
Bacalhau à Brás
Bacalhau à Brás
Portugese Bacalhau à Brás is een geliefd gerecht dat prachtig de rijke culinaire tradities van Portugal weerspiegelt. Het hoofdingrediënt is bacalhau, gedroogde en gezouten kabeljauw, een niet weg te denken...
Lees meer
Portugese rijst met vis en spicy worst: Arroz con Chouriço y Marisco
Portugese rijst met vis en spicy worst: Arroz con Chouriço y Marisco
Een klassiek voorbeeld van de Portugese keuken is "Arroz con Chouriço y Marisco", een smakelijk rijstgerecht dat de hartige smaken van chouriço (Portugese chorizo-worst) combineert met de delicate smaken...
Lees meer
Gedroogde chilipepers maken in de voedseldroger
Gedroogde chilipepers maken in de voedseldroger
Het drogen van chilipepers in een voedseldroger is dus een effectieve manier om hun intense smaak en pittigheid te behouden, terwijl je profiteert van de voordelen van langdurige opslag en veelzijdig gebruik...
Lees meer
Bun Cha | Vietnamese Noedel Salade
Bun Cha | Vietnamese Noedel Salade
Bún chả is een traditioneel Vietnamees gerecht dat bijzonder populair is in de hoofdstad Hanoi. Het bestaat uit gegrild varkensvlees (chả) dat wordt geserveerd met rijstnoedels (bún), een salade met verse...
Lees meer
Cambodjaanse Fish Amok
Cambodjaanse Fish Amok
Fish Amok is een van de meest iconische gerechten uit de Cambodjaanse keuken en wordt vaak beschouwd als het nationale gerecht van Cambodja. Het is een delicate en smaakvolle viscurry die op een unieke...
Lees meer
Aziatisch Krokant Buikspek | Sous Vide Gegaard
Aziatisch Krokant Buikspek | Sous Vide Gegaard
Sous vide gegaard buikspek met een Vietnamese marinade en daarna krokant gebakken in de oven of op de barbecue, is een culinair hoogstandje dat moderne kooktechnieken combineert met rijke, traditionele...
Lees meer
Bai Sach Chrouk. Ontbijten zoals in Cambodja.
Bai Sach Chrouk. Ontbijten zoals in Cambodja.
Bai Sach Chrouk is een traditioneel Cambodjaans gerecht en wordt vaak geserveerd als ontbijt in Cambodja. Zowel in restaurants en al streetfood kom je dit overal tegen.
Lees meer
Surinaamse Javaanse Nasi Goreng in de rijstkoker
Surinaamse Javaanse Nasi Goreng in de rijstkoker
Een van de beste voorbeelden van de veelzijdigheid van een rijstkoker is het maken van een complete maaltijd. Zo maak ik in dit recept nasi goreng met garnalen volledig in de rijstkoker. Alle ingrediënten...
Lees meer
Laab Salad uit Laos
Laab Salad uit Laos
Het gerecht laab, soms ook geschreven als larb, is een traditioneel gerecht uit Laos dat wereldwijd bekend is geworden vanwege zijn unieke smaak en textuur.
Lees meer
Rijst uit de rijstkoker & stomer
Rijst uit de rijstkoker & stomer
Ontdek een gezondere manier om je maaltijden te bereiden met tot 40% MINDER KOOLHYDRATEN en suiker - onze innovatieve CarbReduce-technologie verlaagt het koolhydraatgehalte zonder afbreuk te doen aan smaak...
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp