In de koude donkere dagen voor kerst heb ik altijd zin om iets verwarmends te gaan maken, iets wat troost biedt, Comfort Food… Zoals bijvoorbeeld een stoofpot met rundvlees. Gestoofd rundvlees past perfect bij de dagen in December. Maar dit recept is niet voor een gewone runderstoofpot, het is een runderstoofpot mét speculaas. En dan denk je misschien: speculaas? Hoort dat bij rundvlees? Die hartige en zoete smaak bij elkaar? Kan dat wel? Ik vind van wel, want in het buitenland noemen ze speculaas spiced cookies. Dat komt door de koek- en speculaaskruiden die in speculaasjes gebruikt worden. En in speculaaskruiden zitten specerijen zoals kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. Dat combineert heel goed met rundvlees.
Het is in ieder geval een verrassende en smaakvolle manier om een traditionele stoofschotel een unieke draai te geven. Het kruidige aroma van speculaaskruiden voegt een heerlijke diepte toe aan het rijke, malse rundvlees en bovendien wordt het gerecht verrijkt door de toevoeging van bruin bier en appelstroop.
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.