vlag nederland

Nederland

Patat Frites bakken in een Airfryer

In dit recept gebruik ik het nieuwste model Airfryer van Instant Brands: De Vortex Plus. Voorheen was ik van mening dat het niet goed mogelijk was om lekkere knapperige patat te bakken in een Airfryer. Door de Vortex Plus ben ik van mening veranderd. De patat komt net zo lekker uit dit apparaat als de traditionele frituurpan.

KokenKoken
GezondheidGezondheid
Lekkere knapperige Patat Frites uit de Airfryer

Patat Frites van verse aardappelen uit de Airfryer

Het bereiden van patat in een Airfryer is een populaire en handige manier om knapperige en smakelijke frietjes te maken zonder de overmatige hoeveelheid olie die traditionele frituurpannen vereisen. De Airfryer maakt gebruik van heteluchtcirculatie om voedsel te koken, waardoor het een gezondere optie is voor het genieten van gefrituurd voedsel.
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Airfryer

Ingrediënten
  

  • 1 kilo iets kruimige aardappels
  • 1 à 2 eetlepel olijfolie
  • peper en zout uit de molen

Instructies
 

  • Was 1 kilo iets kruimige aardappels onder stromend water met bijvoorbeeld een champignonborsteltje.
  • Snij de aardappels in dikke frieten
    Frieten-snijden voor de airfryer
  • Doe de frieten over in een grote kom of schaal en dep ze af met een stukje keukenpapier. Meng er 1 à 2 eetlepel olijfolie door. Voeg zeezout en peper uit de molen toe en de naaldjes van 2 takjes rozemarijn. Meng door elkaar.
  • Gooi de aardappels in de kookmand van de Airfryer. Druk op Airfry, zet de temperatuur op 210 graden en zet de te timer op 20 minuten. Druk op start.
  • Haal na 10 minuten de kookmand eruit en schud de frieten om. Schuif de kookmand er weer in en laat het de volgende 10 minuten verder bakken.
  • Als het goed is heb je na de bereidingstijd lekkere knapperige bruingebakken frietjes. En mocht dit niet zo zijn dan is je Airfryer waarschijnlijk niet geschikt en kun je een hoog kwalitatieve Airfryer kopen bij InstantPot. https://www.instantpot.nl/airfryers/instant-vortex-plus-clearcook-odorerase-rvs-5.7l

TIP

Wil je liever patat bakken op de traditionele manier. Ga dan naar dit recept: Maak verse Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat-Frites-zoals-bij-Bram-Ladage
Keyword Airfryer, Patat
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Gevuld speculaas maken

Terwijl de temperaturen dalen en de avonden langer worden, zoeken mensen troost in huiselijke activiteiten, waaronder het bakken van traditionele...
Read More

Thaise zalm in kokoscurry

Dit gerecht biedt een explosie van smaken, van de pittigheid van de currypasta tot de romige zoetheid van de kokosmelk...
Read More

Courgettes uit de oven

Deze gevulde courgettes zijn een heerlijk en bevredigend gerecht dat de veelzijdigheid van courgettes benut. Het is een heerlijke en...
Read More

Marokkaanse vis tajine met kikkererwten en harissa

Dit recept voor Marokkaanse vis tajine is een heerlijk gerecht dat de overvloed aan verse vis in de Marokkaanse kuststreken...
Read More

Shakshuka

Shakshuka is een heerlijk vegetarisch gerecht dat zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten, met name in Israël en de omliggende...
Read More

Tabouleh salade

Tabouleh is een klassiek gerecht uit de Midden-Oosterse keuken dat bekendstaat om zijn frisse smaken en gezonde ingrediënten. Deze salade...
Read More

Kip Shawarma met Hummus

Israëlische hummus met shawarma is een iconisch gerecht dat de smaken en culinaire tradities van het Midden-Oosten op een heerlijke...
Read More

Beef Rendang extra snel en traditioneel

Beef rendang is een heerlijk en smaakvol Indonesisch gerecht dat traditioneel langzaam wordt gekookt om de smaken volledig te laten...
Read More

Indonesische Pindasaus

Pindasaus ook wel bekend als "sambal kacang" in Indonesië, is een essentieel en geliefd onderdeel van de Indonesische keuken en...
Read More

Tropische Ananascake: Een Duurzaam Genot

Deze tropische ananascake is niet alleen verrukkelijk, maar ook milieuvriendelijk omdat je het sap uit het blik van ananas volledig...
Read More

Yoghurt Mousse Dessert met ananassap

Dit Griekse yoghurt dessert met ananassap is een verfrissende en gezonde traktatie, perfect voor een warme zomerdag of een lichte...
Read More

Mexicaanse Carne Asada

Carne Asada is een geliefd gerecht in de Mexicaanse keuken en staat bekend om zijn sappige gegrilde vlees, vaak op...
Read More

Thaise Kip Ananas

Kip met ananas, ook wel bekend als "Gai Pad Sapparot" in het Thais, is een populaire streetfood lekkernij in Thailand....
Read More

Javaanse Gado Gado

Gado Gado is een kleurrijk vegetarisch Indonesisch gerecht dat geliefd is over de hele wereld. Het woord "gado gado" betekent...
Read More

Krokante gnocchi met kip, portobello en gorgonzola

Krokant gebakken gnocchi op een bedje van veldsla en balsamico crema met kip, portobello en gesmolten gorgonzola. Italiaans genot.
Read More

Pasta Carbonara zoals in Italië

Pasta Carbonara is een heerlijk en klassiek Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Lazio, met name in...
Read More

Patat Frites van verse aardappelen uit de Airfryer

Het bereiden van patat in een Airfryer is een populaire en handige manier om knapperige en smakelijke frietjes te maken...
Read More

Bramenjam maken

Bramen plukken en jam maken is een leuke zomeractiviteit. Deze donkerpaarse, sappige vruchten groeien aan struiken in bossen, velden en...
Read More

Chicken Madras Curry uit de Instant Pot

Een authentieke Indiase chicken curry met Madras curry, gemberwortel, knoflook, limoenblad en rode peper. Dit recept heeft normaal een lange...
Read More

Gnocchi alla Sorrentina

Gnocchi alla Sorrentina is een heerlijk gerecht dat komt uit Sorrento in Italie. Een lekker makkelijke Italiaanse klassieker van gnocchi...
Read More
Airfryer patat maken
Gevuld speculaas maken
Gevuld speculaas maken
Terwijl de temperaturen dalen en de avonden langer worden, zoeken mensen troost in huiselijke activiteiten, waaronder het bakken van traditionele lekkernijen. Een van die geliefde lekkernijen is gevuld...
Lees meer
Thaise zalm in kokoscurry
Thaise zalm in kokoscurry
Dit gerecht biedt een explosie van smaken, van de pittigheid van de currypasta tot de romige zoetheid van de kokosmelk en de verse, zachte zalm. Het is een perfecte weergave van de heerlijke fusion van...
Lees meer
Courgettes uit de oven
Courgettes uit de oven
Deze gevulde courgettes zijn een heerlijk en bevredigend gerecht dat de veelzijdigheid van courgettes benut. Het is een heerlijke en voedzame maaltijd op zichzelf, maar je kunt ze ook serveren met een...
Lees meer
Marokkaanse vis tajine met kikkererwten en harissa
Marokkaanse vis tajine met kikkererwten en harissa
Dit recept voor Marokkaanse vis tajine is een heerlijk gerecht dat de overvloed aan verse vis in de Marokkaanse kuststreken weerspiegelt. Het is een populaire keuze in de Marokkaanse keuken, vooral in...
Lees meer
Shakshuka
Shakshuka
Shakshuka is een heerlijk vegetarisch gerecht dat zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten, met name in Israël en de omliggende regio's. Het is een populair gerecht dat vaak wordt gegeten als ontbijt,...
Lees meer
Tabouleh salade
Tabouleh salade
Tabouleh is een klassiek gerecht uit de Midden-Oosterse keuken dat bekendstaat om zijn frisse smaken en gezonde ingrediënten. Deze salade komt uit de Libanese keuken en het is geliefd over de hele wereld...
Lees meer
Kip Shawarma met Hummus
Kip Shawarma met Hummus
Israëlische hummus met shawarma is een iconisch gerecht dat de smaken en culinaire tradities van het Midden-Oosten op een heerlijke manier combineert. Dit gerecht is geliefd in Israël en over de hele wereld...
Lees meer
Beef Rendang extra snel en traditioneel
Beef Rendang extra snel en traditioneel
Beef rendang is een heerlijk en smaakvol Indonesisch gerecht dat traditioneel langzaam wordt gekookt om de smaken volledig te laten ontwikkelen. Maar als je weinig tijd hebt en toch wilt genieten van de...
Lees meer
Indonesische Pindasaus
Indonesische Pindasaus
Pindasaus ook wel bekend als "sambal kacang" in Indonesië, is een essentieel en geliefd onderdeel van de Indonesische keuken en lekker bij saté en gado-gado.
Lees meer
Tropische Ananascake: Een Duurzaam Genot
Tropische Ananascake: Een Duurzaam Genot
Deze tropische ananascake is niet alleen verrukkelijk, maar ook milieuvriendelijk omdat je het sap uit het blik van ananas volledig benut. Dit recept belichaamt het idee van duurzaam koken en laat zien...
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Booking.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
WhatsApp