Op Hawaii draait het leven om de verbinding met de natuur en de rijke culturele tradities van het eiland. Eten is daarbij geen uitzondering. De eettradities op Hawaii weerspiegelen de diversiteit van de bevolking en de overvloedige natuurlijke hulpbronnen die het eiland te bieden heeft.
Een van de meest geliefde visgerechten op Hawaii is de Hawaiian Mahi Mahi, ook bekend als de dorado of dolphinfish. Deze vis staat bekend om zijn stevige textuur en milde smaak, waardoor het een favoriet is onder zowel de lokale bevolking als bezoekers van het eiland. Mahi Mahi wordt vaak vers gevangen en op verschillende manieren bereid, van gegrild en gebakken tot rauw in sushi en poke. Of zoals in dit recept, gecoat met een krokant kruidenkorstje en een romige saus.
Mahi Mahi of dolphinfish is in Nederland niet verkrijgbaar, maar het is een witvis en je kunt voor dit recept andere soorten gebruiken zoals panga, kabeljauw, heilbot of zeebaars die wel overal te koop zijn.
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.