Vlag China

Chinees | Aziatische recepten

Eeuwenoude culinaire tradities

Hoewel de precieze oorsprong van Chinese ginger chicken moeilijk vast te stellen is, heeft het gerecht waarschijnlijk wortels in de eeuwenoude culinaire tradities van China. Gember, een sleutelingrediënt in dit gerecht, heeft een lange geschiedenis van gebruik in de Chinese keuken, die teruggaat tot duizenden jaren geleden.

Unieke pittige smaak

Gember wordt niet alleen gewaardeerd vanwege zijn unieke pittige smaak, maar ook vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen in de traditionele Chinese geneeskunde. Het wordt beschouwd als een verwarmend kruid dat de spijsvertering bevordert, de circulatie verbetert en verkoudheid en misselijkheid kan verlichten.

Veelzijdige gebruik van gember

In de Chinese keuken wordt gember op verschillende manieren gebruikt, variërend van vers tot gedroogd en in poedervorm. Het wordt toegevoegd aan soepen, stoofschotels, roerbakgerechten en zelfs drankjes. De combinatie van gember met knoflook, sojasaus en andere kruiden en specerijen vormt de basis voor vele smaakvolle gerechten, waaronder Chinese ginger chicken.

KokenKoken
GezondheidGezondheid
Chinese zoetzure gember kip

Chinese Ginger Chicken

Chinese ginger chicken weerspiegelt de harmonie van smaken en texturen die typerend zijn voor de Chinese keuken. Het combineert de scherpe, pittige smaak van gember met de hartige smaak van kip en de zoete, zoute smaak van de saus. Dit gerecht is niet alleen een culinair genot, maar ook een eerbetoon aan de rijke culinaire tradities van China.
No ratings yet
Cuisine Chinees
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • 1 Wok

Ingrediënten
  

  • 400 gram rijst
  • 6 kipdijfilets
  • zout en witte peper
  • maizena
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 gemberwortel
  • 6 teentjes knoflook
  • 200 gram grote champignons
  • 1 el light sojasaus
  • 1 el dark sojasaus
  • 1 el Shaoxing rice wine
  • 1 puntpaprika
  • 1 rode peper
  • 1 à 2 el honing
  • 1 bosui
  • geroosterd sesamzaad
  • crispy chili oil eventueel

Instructies
 

  • Kook 400 gram rijst.
  • Snij 6 kipdijfilets in stukken. Bestrooi de kip met zout en witte peper en 1 volle eetlepel maizena. Meng door de kipstukjes.
  • Verhit een wok en smeer met een bakkwastje de binnenkant in met zonnebloemolie. Roerbak de kipstukjes op hoge temperatuur snel bruin en krokant.
  • Snij 1 ui in parten, haal de laagjes van elkaar af en bak mee met de kip. Snij 12 plakjes gember van ± 0,5 cm van de 1 gemberwortel. Schil de plakjes en plet ze onder je mes. Voeg vervolgens toe. Plet 6 teentjes knoflook onder je mes, haal het schilletje eraf en voeg toe. Snij 200 gram grote champignons in plakken en voeg toe.
  • Voeg 1 el light sojasaus, 1 el dark sojasaus, 1 el Shaoxing rice wine en 150 ml water toe en roer erdoor. Zet de hittebron lager en laat het gerecht 5 minuten pruttelen.
  • Snij 1 puntpaprika en 1 rode peper in ringen en voeg toe. Roer er 1 à 2 el honing door. Meng 1 volle eetlepel maizena met een scheutje water, voeg de slurry toe en roer erdoor. De saus zal dikker worden.
  • Snij 1 bosui in 3 stukken en snij de stukken bosui in de lengte in reepjes zodat er een soort lange grassprieten ontstaan.

Serveren

  • Schep de rijst in een kommetje en zet dat vervolgens omgekeerd op een bord zodat er op het bord een bolletje rijst ontstaat. Schep de ginger chicken erbij. Garneer met geroosterd sesamzaad en sprietjes1 bosui. Maak het eventueel wat pittiger met een schep crispy chili oil.

TIP

Probeer ook eens deze heerlijke General Tso’s Chicken
How to make General Tso's Chicken
Keyword Aziatisch, Roerbakken
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Cambodjaanse Fish Amok

Fish Amok is een van de meest iconische gerechten uit de Cambodjaanse keuken en wordt vaak beschouwd als het nationale...
Read More

Aziatisch Krokant Buikspek | Sous Vide Gegaard

Sous vide gegaard buikspek met een Vietnamese marinade en daarna krokant gebakken in de oven of op de barbecue, is...
Read More

Bai Sach Chrouk. Ontbijten zoals in Cambodja.

Bai Sach Chrouk is een traditioneel Cambodjaans gerecht en wordt vaak geserveerd als ontbijt in Cambodja. Zowel in restaurants en...
Read More

Surinaamse Javaanse Nasi Goreng in de rijstkoker

Een van de beste voorbeelden van de veelzijdigheid van een rijstkoker is het maken van een complete maaltijd. Zo maak...
Read More

Laab Salad uit Laos

Het gerecht laab, soms ook geschreven als larb, is een traditioneel gerecht uit Laos dat wereldwijd bekend is geworden vanwege...
Read More

Rijst uit de rijstkoker & stomer

Ontdek een gezondere manier om je maaltijden te bereiden met tot 40% MINDER KOOLHYDRATEN en suiker - onze innovatieve CarbReduce-technologie...
Read More

Chicken Paprikash

Chicken Paprikash is een heerlijk gerecht dat bestaat uit sappige stukjes kip, gestoofd in een romige saus op basis van...
Read More

Zongedroogde tomaten maken in de voedseldroger

Read More

Pad Thai

Pad Thai is een iconisch gerecht uit de Thaise keuken dat wereldwijd geliefd is vanwege zijn heerlijke smaken en veelzijdige...
Read More

Breakfast Burritos

Read More

Tandoori Chicken Sous Vide gegaard

Door tandoori chicken sous vide te bereiden, wordt de kip eerst gemarineerd in de traditionele kruidenmengeling en vervolgens vacuüm verpakt...
Read More

3 Paasbrunch recepten

Pasen is dé uitgelezen gelegenheid om eens uit te pakken met een heerlijke brunch. Maar je wilt natuurlijk ook niet...
Read More

Indiase Thali

Indiase Thali. Een dienblad vol schaaltjes gevuld met curry's, chapati, kruidige rijst, samosas, raïta en groenten die op verschillende manieren...
Read More

Chinese Ginger Chicken

Chinese ginger chicken weerspiegelt de harmonie van smaken en texturen die typerend zijn voor de Chinese keuken. Het combineert de...
Read More

Tropische en romige Mahi Mahi fish. Hawaiian style.

Een van de meest geliefde visgerechten op Hawaii is de Hawaiian Mahi Mahi, ook bekend als de dorado of dolphinfish....
Read More

Hawaiian Fried Rice

Een kleurrijk en smaakvol gerecht dat de diversiteit van de Hawaïaanse eetcultuur weerspiegelt. Als hoofdgerecht, bijgerecht of als vulling voor...
Read More

Marokkaanse Tajine met Kip en Abrikoos

Dit recept voor tajine met kip, abrikozen en amandelen is een klassiek gerecht uit de Marokkaanse keuken dat een perfecte...
Read More

Romige Toscaanse kip met zongedroogde tomaat en spinazie

Een populair gerecht dat uit Toscane is "Pollo alla Toscana" oftewel Toscaanse kip. Dit recept van romige Toscaanse kip met...
Read More

Pilav met geroosterde pompoen

Vegetarische pilav met geroosterde pompoen en sjalot is een heerlijk en voedzaam gerecht dat de rijke smaken van geroosterde groenten...
Read More

Thaise Yellow Chicken Curry

Yellow Chicken Curry is een heerlijk en aromatisch gerecht uit Thailand. Deze curry staat bekend om zijn milde smaak in...
Read More
Recipe for Chinese GINGER CHICKEN
Cambodjaanse Fish Amok
Cambodjaanse Fish Amok
Fish Amok is een van de meest iconische gerechten uit de Cambodjaanse keuken en wordt vaak beschouwd als het nationale gerecht van Cambodja. Het is een delicate en smaakvolle viscurry die op een unieke...
Lees meer
Aziatisch Krokant Buikspek | Sous Vide Gegaard
Aziatisch Krokant Buikspek | Sous Vide Gegaard
Sous vide gegaard buikspek met een Vietnamese marinade en daarna krokant gebakken in de oven of op de barbecue, is een culinair hoogstandje dat moderne kooktechnieken combineert met rijke, traditionele...
Lees meer
Bai Sach Chrouk. Ontbijten zoals in Cambodja.
Bai Sach Chrouk. Ontbijten zoals in Cambodja.
Bai Sach Chrouk is een traditioneel Cambodjaans gerecht en wordt vaak geserveerd als ontbijt in Cambodja. Zowel in restaurants en al streetfood kom je dit overal tegen.
Lees meer
Surinaamse Javaanse Nasi Goreng in de rijstkoker
Surinaamse Javaanse Nasi Goreng in de rijstkoker
Een van de beste voorbeelden van de veelzijdigheid van een rijstkoker is het maken van een complete maaltijd. Zo maak ik in dit recept nasi goreng met garnalen volledig in de rijstkoker. Alle ingrediënten...
Lees meer
Laab Salad uit Laos
Laab Salad uit Laos
Het gerecht laab, soms ook geschreven als larb, is een traditioneel gerecht uit Laos dat wereldwijd bekend is geworden vanwege zijn unieke smaak en textuur.
Lees meer
Rijst uit de rijstkoker & stomer
Rijst uit de rijstkoker & stomer
Ontdek een gezondere manier om je maaltijden te bereiden met tot 40% MINDER KOOLHYDRATEN en suiker - onze innovatieve CarbReduce-technologie verlaagt het koolhydraatgehalte zonder afbreuk te doen aan smaak...
Lees meer
Chicken Paprikash
Chicken Paprikash
Chicken Paprikash is een heerlijk gerecht dat bestaat uit sappige stukjes kip, gestoofd in een romige saus op basis van paprika, uien, tomaten en zure room. Het geheim van de smaak ligt in de kwaliteit...
Lees meer
Zongedroogde tomaten maken in de voedseldroger
Zongedroogde tomaten maken in de voedseldroger
Lees meer
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai is een iconisch gerecht uit de Thaise keuken dat wereldwijd geliefd is vanwege zijn heerlijke smaken en veelzijdige ingrediënten.
Lees meer
Breakfast Burritos
Breakfast Burritos
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp