Go Back
+ servings
Chinese zoetzure gember kip

Chinese Ginger Chicken

Chinese ginger chicken weerspiegelt de harmonie van smaken en texturen die typerend zijn voor de Chinese keuken. Het combineert de scherpe, pittige smaak van gember met de hartige smaak van kip en de zoete, zoute smaak van de saus. Dit gerecht is niet alleen een culinair genot, maar ook een eerbetoon aan de rijke culinaire tradities van China.
No ratings yet
Cuisine Chinees
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • 1 Wok

Ingrediënten
  

  • 400 gram rijst
  • 6 kipdijfilets
  • zout en witte peper
  • maizena
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 gemberwortel
  • 6 teentjes knoflook
  • 200 gram grote champignons
  • 1 el light sojasaus
  • 1 el dark sojasaus
  • 1 el Shaoxing rice wine
  • 1 puntpaprika
  • 1 rode peper
  • 1 à 2 el honing
  • 1 bosui
  • geroosterd sesamzaad
  • crispy chili oil eventueel

Instructies
 

  • Kook 400 gram rijst.
  • Snij 6 kipdijfilets in stukken. Bestrooi de kip met zout en witte peper en 1 volle eetlepel maizena. Meng door de kipstukjes.
  • Verhit een wok en smeer met een bakkwastje de binnenkant in met zonnebloemolie. Roerbak de kipstukjes op hoge temperatuur snel bruin en krokant.
  • Snij 1 ui in parten, haal de laagjes van elkaar af en bak mee met de kip. Snij 12 plakjes gember van ± 0,5 cm van de 1 gemberwortel. Schil de plakjes en plet ze onder je mes. Voeg vervolgens toe. Plet 6 teentjes knoflook onder je mes, haal het schilletje eraf en voeg toe. Snij 200 gram grote champignons in plakken en voeg toe.
  • Voeg 1 el light sojasaus, 1 el dark sojasaus, 1 el Shaoxing rice wine en 150 ml water toe en roer erdoor. Zet de hittebron lager en laat het gerecht 5 minuten pruttelen.
  • Snij 1 puntpaprika en 1 rode peper in ringen en voeg toe. Roer er 1 à 2 el honing door. Meng 1 volle eetlepel maizena met een scheutje water, voeg de slurry toe en roer erdoor. De saus zal dikker worden.
  • Snij 1 bosui in 3 stukken en snij de stukken bosui in de lengte in reepjes zodat er een soort lange grassprieten ontstaan.

Serveren

  • Schep de rijst in een kommetje en zet dat vervolgens omgekeerd op een bord zodat er op het bord een bolletje rijst ontstaat. Schep de ginger chicken erbij. Garneer met geroosterd sesamzaad en sprietjes1 bosui. Maak het eventueel wat pittiger met een schep crispy chili oil.

Video

TIP

Probeer ook eens deze heerlijke General Tso's Chicken
How to make General Tso's Chicken
Keyword Aziatisch, Roerbakken
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel