Go Back
+ servings
Hawaiian-Fried-Rice

Hawaiian Fried Rice

Het resultaat van Hawaiian Fried Rice is een kleurrijk en smaakvol gerecht dat de diversiteit en creativiteit van de Hawaïaanse eetcultuur weerspiegelt. Of het nu wordt geserveerd als hoofdgerecht, bijgerecht of zelfs als vulling voor een kom met verse poke, Hawaiian fried rice is een favoriet onder zowel bewoners als bezoekers van de eilanden, en een heerlijke herinnering aan de unieke culinaire ervaring die Hawaii te bieden heeft.
No ratings yet
Cuisine Aziatisch, Hawaii
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blikje kokosmelk 400 gram
  • 1 pak kokoswater
  • 1 volle tl kippenbouillon
  • 300 gram rijst
  • zonnebloemolie
  • 3 bosuien
  • 1 rode paprika
  • 1 stukje gember ± 2 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ananas
  • 250 gram hamblokjes
  • 4 eieren
  • 1 flinke scheut light sojasaus
  • 1 scheutje sesamolie
  • crispy chiliolie
  • eetbare bloemen of anjers eventueel

Instructies
 

Hawaiian Fried Rice

  • Verhit een hapjespan en giet de in houd van 1 blikje kokosmelk erin. Vul het blikje met 1 pak kokoswater en giet dat er ook bij. Voeg 1 volle tl kippenbouillon toe. Breng het zachtjes aan de kook.
  • Voeg 300 gram rijst toe en roer erdoor. Zet de hittebron laag en laat het 30 minuten pruttelen. Laat de rijst na bereidingstijd iets afkoelen.
  • Snij het witte gedeelte van 3 bosuien in ringetjes. Bewaar het groene gedeelte voor garnering. Verhit in een andere pan een scheutje zonnebloemolie en bak de bosui hierin. Snij een 1 rode paprika in stukjes en voeg toe. Snij 1 stukje gember en 2 teentjes knoflook fijn en voeg toe.
  • Snij 1 ananas in kwarten en daarna 1 kwart ananas in stukjes. Voeg vervolgens de stukjes ananas toe + 250 gram hamblokjes.
  • Breek 4 eieren in een kom en klop ze met een garde luchtig. Maak een kluitje in het midden van de pan en giet er de eieren in. Laat de eieren een klein beetje stollen en roer het daarna tot roerei. Meng met de rest van de ingrediënten in de pan.
  • Schep de kokosrijst erbij en meng het goed met de ingrediënten. Roer er 1 flinke scheut light sojasaus en 1 scheutje sesamolie door.

Serveren

  • Snij het groene gedeelte van de bosuien in ringetjes. Schep de kokosrijst in een diep bord. Garneer met de bosuitjes en sprenkel er crispy chiliolie over. Garneer het gerecht optioneel met eetbare bloemen of anjers.

Video

Keyword Rijst
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel