De Chinees-Indische keuken is een unieke culinaire traditie die ontstaan is uit de kruisbestuiving van de Chinese en Indonesische keukens. Het is ontstaan door de Chinese migranten die naar Indonesië trokken en zich aanpasten aan de lokale ingrediënten en smaken.
Kenmerkend voor de Chinees-Indische keuken is het gebruik van veel specerijen, zoals gember, knoflook, sereh en trassi. Ook wordt er veel gewerkt met zoete, zure en hartige smaken. Populaire gerechten zijn bijvoorbeeld Babi Pangang, Foe Yong Hai en Tjap Tjoy.
In Nederland is de Chinees-Indische keuken zeer populair en is het een vast onderdeel van de Nederlandse eetcultuur geworden. Veel Nederlanders zijn opgegroeid met het bestellen van Chinees eten bij afhaalrestaurants en hebben zo kennisgemaakt met deze keuken.
Hoewel de Chinees-Indische keuken in Nederland vooral bekend staat om de gerechten die je bij de afhaalchinees kunt krijgen, is het ook bekend om de grote hoeveelheden eten wat je mee naar huis krijgt. in veel gevallen kun je dat niet in een keer opeten. Vandaar dat ik ben gaan experimenteren met dit lekkere left-over recept van overgebleven restjes Chinees.
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.