Vlag Vietnam

Vietnam | Aziatische recepten

Bij het serveren van dit gerecht komt de veelzijdigheid van de smaken echt naar voren. Het buikspek kan worden begeleid door gestoomde rijst, een frisse salade of ingelegde groenten zoals kimchi of pickles. Verse kruiden zoals koriander en munt, en een scheutje limoensap brengen frisheid en helderheid aan het gerecht, terwijl een pittige saus zoals sriracha een extra kick kan geven.

KokenKoken
GezondheidGezondheid
Maak zelf Aziatisch krokant buikspek

Aziatisch Krokant Buikspek | Sous Vide Gegaard

Bij het serveren van dit gerecht komt de veelzijdigheid van de smaken echt naar voren. Het buikspek kan worden begeleid door gestoomde rijst, een frisse salade of ingelegde groenten zoals kimchi of pickles. Verse kruiden zoals koriander en munt, en een scheutje limoensap brengen frisheid en helderheid aan het gerecht, terwijl een pittige saus zoals sriracha een extra kick kan geven.
No ratings yet
Cuisine Aziatisch, Vietnamees
Servings 8 personen

Ingrediënten
  

Marinade

  • 150 gram rietsuiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • een scheut rijstazijn
  • een scheut vissaus

Vlees bereiden

  • ± 2 kilo buikspek
  • zout

Instructies
 

Marinade

  • Doe 150 gram rietsuiker in een bakje wat je in de magnetron kan zetten. Snij 2 teentjes knoflook fijn of pers ze en snij 1 rode peper fijn. Voeg toe. Giet er een klein scheutje water ± 100 ml bij, een scheut rijstazijn en een scheut vissaus. Roer alles door elkaar.
  • Verwarm de marinade 2 minuten in de magnetron zodat de suiker oplost. Je kunt het ook in een pannetje op het fornuis verwarmen.

Vlees voorbereiden

  • Vul de waterbak om sous vide te gaan bereiden en stel de sous vide stick in op 68 graden.
  • Bestrooi ± 2 kilo buikspek aan beide kanten met zout. Snij het buikspek in 4 stukken zodat elk stuk in een vacuümzakje past. Leg de stukken vlees in een ovenschaal en giet de marinade erover. Wrijf de marinade in het vlees.
  • Doe elk stuk vlees in een vacuümzakje en voeg 2 eetlepels van de marinade toe. Vacumeer de zakjes met behulp van een vacuümsealer.
  • Laat de zakjes 24 uur garen in de waterbak die op 68 graden is voorverwarmd.

Vlees bereiden

  • Verwarm de oven voor op 250 graden op grillfunctie.
  • Haal de stukken vlees uit de waterbak en uit de vacuümzakjes. Leg het gegaarde vlees op het grillrooster van de oven.
  • Grill de stukken buikspek in de oven tot het een mooi bruin en krokant korstje heeft gekregen. Draai halverwege om.
  • Lekker met gestoomde rijst, een frisse salade of ingelegde groenten zoals kimchi of pickles.

TIP

Probeer ook eens Vietnamese Pho Bo!
Vietnamese-Pho-Bo-Aziatische-Rundvlees-maaltijdsoep
Keyword Aziatisch, Grillen, Sous Vide
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Cambodjaanse Fish Amok

Fish Amok is een van de meest iconische gerechten uit de Cambodjaanse keuken en wordt vaak beschouwd als het nationale...
Read More

Aziatisch Krokant Buikspek | Sous Vide Gegaard

Sous vide gegaard buikspek met een Vietnamese marinade en daarna krokant gebakken in de oven of op de barbecue, is...
Read More

Bai Sach Chrouk. Ontbijten zoals in Cambodja.

Bai Sach Chrouk is een traditioneel Cambodjaans gerecht en wordt vaak geserveerd als ontbijt in Cambodja. Zowel in restaurants en...
Read More

Surinaamse Javaanse Nasi Goreng in de rijstkoker

Een van de beste voorbeelden van de veelzijdigheid van een rijstkoker is het maken van een complete maaltijd. Zo maak...
Read More

Laab Salad uit Laos

Het gerecht laab, soms ook geschreven als larb, is een traditioneel gerecht uit Laos dat wereldwijd bekend is geworden vanwege...
Read More

Rijst uit de rijstkoker & stomer

Ontdek een gezondere manier om je maaltijden te bereiden met tot 40% MINDER KOOLHYDRATEN en suiker - onze innovatieve CarbReduce-technologie...
Read More

Chicken Paprikash

Chicken Paprikash is een heerlijk gerecht dat bestaat uit sappige stukjes kip, gestoofd in een romige saus op basis van...
Read More

Zongedroogde tomaten maken in de voedseldroger

Read More

Pad Thai

Pad Thai is een iconisch gerecht uit de Thaise keuken dat wereldwijd geliefd is vanwege zijn heerlijke smaken en veelzijdige...
Read More

Breakfast Burritos

Read More

Tandoori Chicken Sous Vide gegaard

Door tandoori chicken sous vide te bereiden, wordt de kip eerst gemarineerd in de traditionele kruidenmengeling en vervolgens vacuüm verpakt...
Read More

3 Paasbrunch recepten

Pasen is dé uitgelezen gelegenheid om eens uit te pakken met een heerlijke brunch. Maar je wilt natuurlijk ook niet...
Read More

Indiase Thali

Indiase Thali. Een dienblad vol schaaltjes gevuld met curry's, chapati, kruidige rijst, samosas, raïta en groenten die op verschillende manieren...
Read More

Chinese Ginger Chicken

Chinese ginger chicken weerspiegelt de harmonie van smaken en texturen die typerend zijn voor de Chinese keuken. Het combineert de...
Read More

Tropische en romige Mahi Mahi fish. Hawaiian style.

Een van de meest geliefde visgerechten op Hawaii is de Hawaiian Mahi Mahi, ook bekend als de dorado of dolphinfish....
Read More

Hawaiian Fried Rice

Een kleurrijk en smaakvol gerecht dat de diversiteit van de Hawaïaanse eetcultuur weerspiegelt. Als hoofdgerecht, bijgerecht of als vulling voor...
Read More

Marokkaanse Tajine met Kip en Abrikoos

Dit recept voor tajine met kip, abrikozen en amandelen is een klassiek gerecht uit de Marokkaanse keuken dat een perfecte...
Read More

Romige Toscaanse kip met zongedroogde tomaat en spinazie

Een populair gerecht dat uit Toscane is "Pollo alla Toscana" oftewel Toscaanse kip. Dit recept van romige Toscaanse kip met...
Read More

Pilav met geroosterde pompoen

Vegetarische pilav met geroosterde pompoen en sjalot is een heerlijk en voedzaam gerecht dat de rijke smaken van geroosterde groenten...
Read More

Thaise Yellow Chicken Curry

Yellow Chicken Curry is een heerlijk en aromatisch gerecht uit Thailand. Deze curry staat bekend om zijn milde smaak in...
Read More
Cambodjaanse Fish Amok
Cambodjaanse Fish Amok
Fish Amok is een van de meest iconische gerechten uit de Cambodjaanse keuken en wordt vaak beschouwd als het nationale gerecht van Cambodja. Het is een delicate en smaakvolle viscurry die op een unieke...
Lees meer
Bai Sach Chrouk. Ontbijten zoals in Cambodja.
Bai Sach Chrouk. Ontbijten zoals in Cambodja.
Bai Sach Chrouk is een traditioneel Cambodjaans gerecht en wordt vaak geserveerd als ontbijt in Cambodja. Zowel in restaurants en al streetfood kom je dit overal tegen.
Lees meer
Surinaamse Javaanse Nasi Goreng in de rijstkoker
Surinaamse Javaanse Nasi Goreng in de rijstkoker
Een van de beste voorbeelden van de veelzijdigheid van een rijstkoker is het maken van een complete maaltijd. Zo maak ik in dit recept nasi goreng met garnalen volledig in de rijstkoker. Alle ingrediënten...
Lees meer
Laab Salad uit Laos
Laab Salad uit Laos
Het gerecht laab, soms ook geschreven als larb, is een traditioneel gerecht uit Laos dat wereldwijd bekend is geworden vanwege zijn unieke smaak en textuur.
Lees meer
Rijst uit de rijstkoker & stomer
Rijst uit de rijstkoker & stomer
Ontdek een gezondere manier om je maaltijden te bereiden met tot 40% MINDER KOOLHYDRATEN en suiker - onze innovatieve CarbReduce-technologie verlaagt het koolhydraatgehalte zonder afbreuk te doen aan smaak...
Lees meer
Chicken Paprikash
Chicken Paprikash
Chicken Paprikash is een heerlijk gerecht dat bestaat uit sappige stukjes kip, gestoofd in een romige saus op basis van paprika, uien, tomaten en zure room. Het geheim van de smaak ligt in de kwaliteit...
Lees meer
Zongedroogde tomaten maken in de voedseldroger
Zongedroogde tomaten maken in de voedseldroger
Lees meer
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai is een iconisch gerecht uit de Thaise keuken dat wereldwijd geliefd is vanwege zijn heerlijke smaken en veelzijdige ingrediënten.
Lees meer
Breakfast Burritos
Breakfast Burritos
Lees meer
Tandoori Chicken Sous Vide gegaard
Tandoori Chicken Sous Vide gegaard
Door tandoori chicken sous vide te bereiden, wordt de kip eerst gemarineerd in de traditionele kruidenmengeling en vervolgens vacuüm verpakt voordat het wordt gegaard in een waterbad op een lagere temperatuur...
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp