Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Aziatische sticky spareribs makkelijk recept

Aziatische ‘sticky’ spareribs

Vind je het moeilijk om spareribs lekker klaar te maken? Of weet je niet hoe je er aan moet beginnen? Niet als mijn recept volgt. Deze methode is zo kinderlijk eenvoudig. En het resultaat? Heerlijk sappige Aziatisch gekruide spareribs met vlees wat zo gaar is dat het het zo van het bot valt. Wat wil je nog meer. Een paar ingrediënten, weinig moeite en een groots resultaat!
No ratings yet
Cuisine Aziatisch
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 onbewerkte spareribs
  • 4 steranijs
  • 1 kopje donkere sojasaus
  • Indo Marinade als alternatief kun je eventueel ketjap A of Hoisin saus gebruiken

Instructies
 

  • Snij de spareribs door de helft en gooi ze op de bodem van een grote pan. Voeg 4 steranijsjes toe, een flinke scheut donkere sojasaus en vul de pan met water tot de spareribs net onder staan.
    Breng het geheel aan de kook. Zodra het water kookt schep je met een schuimspaan het schuim eraf. Zet de hittebron laag en laat de spareribs 1 uur pruttelen met de deksel op de pan.
    Verwarm de oven voor op grillstand 250 graden.
    Leg de spareribs op een grillrooster met een bakplaat eronder om het vet op te vangen. Smeer de spareribs met een bakkwast aan beide kanten in met Indo marinade.
    Zet de spareribs met de vleeskant naar boven een half uur onder de grill in de oven.
    Tip: Deze spareribs lenen zich ook uitstekend om op de barbeque klaar te maken.
    Haal de spareribs na een half uur uit de oven en smeer ze nogmaals in met Indo marinade Zet ze nog een half uur onder de grill.
    Serveer de spareribs bijvoorbeeld met een lekkere salade en oven geroosterde aardappels.

Video

TIP

De spareribs zijn lekker met deze zelfgemaakte chilisaus
Zoetzure-chilisaus-maken-van-Madame-Jeanette,-Habanero,-Carolina-Reaper,-Rawit,-Naga-Jolokia
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Asian sticky spareribs
Romige Tagliatelle met Snijbiet
Romige Tagliatelle met Snijbiet
Deze pasta met snijbiet, roomsaus en walnoten is snel klaar en ideaal voor een zomerse dag met verse oogst uit je moestuin.
Lees meer
Camping Pasta met Tonijn
Camping Pasta met Tonijn
Maak deze camping pasta met tonijn, tomaat en rucola – een smaakvolle maaltijd zonder koelkast, perfect voor festivals en kampeertrips!
Lees meer
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Jordaanse Kipstoof met 7 Spices
Proef de smaken van het Midden-Oosten met deze Jordaanse kipstoof, bereid met 7 spices, moestuingroenten en vuur. Een kruidig comfortgerecht.
Lees meer
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp