Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte kip op tafel. Geen gedoe met de oven — de airfryer zorgt voor een gelijkmatige garing, waardoor je kip sappig blijft en de huid heerlijk knapperig wordt.

Tip: Geen airfryer? Geen probleem!

Je kunt deze kip ook in de oven maken. Bak de kip dan op 200°C (boven- en onderwarmte) gedurende 60-70 minuten, afhankelijk van de grootte.

📸 Waarom je dit recept moet proberen:

  • Knapperige huid zonder frituur
  • Supersappig vlees dat bijna van het bot valt
  • Klaar in minder dan een uur
  • Gezondere optie dan braden in olie

Met deze airfryer kip steel je gegarandeerd de show bij het avondeten! Serveer met geroosterde aardappeltjes, gegrilde groenten of een frisse salade voor een complete maaltijd.

Eet smakelijk! 🍽️

Zelf ook zo’n perfect krokante kip maken? Bekijk hier de Instant Vortex Plus Airfryers: 👉 https://www.instantpot.nl/airfryers/?aff_id=24292

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Perfect gegaarde airfryer kip met knapperige huid en sappig vlees

Gegrilde Kip uit de Airfryer

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte kip op tafel. Geen gedoe met de oven — de airfryer zorgt voor een gelijkmatige garing, waardoor je kip sappig blijft en de huid heerlijk knapperig wordt.
No ratings yet
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • een Airfryer https://www.instantpot.nl/airfryers/?aff_id=24292

Ingrediënten
  

  • een hele (scharrel) kip
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel (Madras) kerrie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 tl tijm
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels appelazijn

Instructies
 

Rub

  • Pers 4 teentjes knoflook uit en gooi ze in een mengkom. Voeg 1 eetlepel (Madras) kerrie, 1 tl paprikapoeder, 1 tl zwarte peper, 1 tl tijm, 1 tl gemalen komijn en 1 tl zout en meng het door elkaar. Roer er 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels appelazijn door.
  • Giet het mengsel over een hele (scharrel) kip en wrijf het met schone handen in. Probeer tevens met je vingers onder het vel te komen en daar ook wat van het mengsel in te wrijven.
  • Leg de kip in de mand van de Airfryer en sluit deze. Selecteer Airfry. Zet de temperatuur op 205 graden en de tijd op 1 uur. Druk op start op het bereidingsproces te laten beginnen.
  • Draai de kip na 30 minuten om en laat dan de andere kant grillen.
  • Haal de kip uit de airfryer en laat 10 minuten rusten voor je hem aansnijdt. Zo blijven de sappen goed in het vlees.

TIP

Probeer ook eens deze Airfryer Lasagne
Lasagne uit de Airfryer
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Goudbruine hele kip met kruiden, bereid in de Instant Vortex Plus Airfryer
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp