Bombay Aardappelcurry uit de Instant Pot – Vegetarisch & Bomvol Smaak!
In deze video maak ik een traditionele Bombay aardappelcurry volgens een authentiek Indiaas recept, maar dan supersnel en makkelijk in de Instant Pot. Dit gerecht zit boordevol groenten en specerijen, en is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!

🔸 Wat zit erin?
✔️ Aardappelen, wortel, tomaat en witte of gele bieten
✔️ Specerijen zoals knoflook, gember, komijn, kurkuma en kerrieblaadjes
✔️ Pittige kick met groene peper en chilivlokken (optioneel)
✔️ Topping van geroosterde cashewnoten en verse koriander

Dankzij de Instant Pot is deze curry in no-time klaar, terwijl de smaken intens en diep worden. Serveer met basmatirijst of warm naanbrood voor een complete, hartverwarmende maaltijd!

🔸 Geen Instant Pot? Geen probleem!
Je kunt deze Bombay aardappelcurry ook in een stoofpan maken. Laat de curry dan 30-40 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan, tot de aardappels gaar zijn en de smaken goed zijn ingetrokken.

🔔 Bekijk de video, probeer het recept en abonneer op René in de Keuken voor meer smaakvolle recepten!

Zelf ook makkelijk curry maken? Bekijk hier de Instant Pot multicookers: 👉 https://www.instantpot.nl/multicookers/?aff_id=24292

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Bombay aardappelcurry geserveerd met basmatirijst, gegarneerd met cashewnoten en koriander.

Bombay Aardappelcurry

Maak een smaakvolle Bombay aardappelcurry in de Instant Pot! Dit vegetarische gerecht is zo rijk en kruidig dat je het vlees écht niet mist. Geïnspireerd door een authentiek Indiaas recept, maar sneller klaar dankzij de Instant Pot. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of als indrukwekkend gerecht voor gasten.
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Aziatisch, Indiaas
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Instant Pot https://www.instantpot.nl/multicookers/?aff_id=24292

Ingrediënten
  

  • 1 kilo aardappels
  • 3 witte of gele bieten of knolraap of meiraap
  • 2 winterpenen
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el ghee of zonnebloemolie
  • een stukje gember ± 2 cm
  • 10 kerrieblaadjes
  • een mespunt asafoetida of ve-tsin
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 groene (rawit) pepers
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chilivlokken
  • verse koriander
  • cashewnoten
  • naan

Instructies
 

  • Giet 250 ml water in de Instant Pot (of stoofpan)
  • Schil 1 kilo aardappels, snij ze in stukjes en gooi ze in de pan. Schil 3 witte of gele bieten, snij ze in stukjes en gooi ze in de pan. Schil of schrap 2 winterpenen, snij ze in plakjes en gooi ze in de pan.
  • Schroef het deksel op de Instant pot. Selecteer high pressure en zet de tijd op 5 minuten. Na de bereidingstijd, laat je de hete lucht ontsnappen met 'venting'. Schep de aardappels en groenten eruit met een schuimspaan en gooi het kookvocht weg.
  • In een stoofpan zet je de aardappels en groenten onder water. Laat het 20 minuten koken. Schep de aardappels en groenten eruit en gooi het kookvocht weg.
  • Snipper 1 grote ui en 2 teentjes knoflook. Selecteer de sauté functie op de Instant Pot (of verhit opnieuw de stoofpan). Verhit 3 el ghee en bak hier 1 tl mosterdzaad en 1 tl komijnzaad in tot het gaat poppen. Voeg de ui en knoflook toe en laat meebakken.
  • Hak een stukje gember fijn en voeg toe. Doe er 10 kerrieblaadjes bij (alleen verse of diepvries kerrieblaadjes, anders weglaten). Voeg een een mespunt asafoetida of ve-tsin toe.
  • Snij 400 gram cherrytomaatjes doormidden en gooi erbij. Verkruimel 1 groentebouillonblokje en voeg 2 groene (rawit) pepers, 1 tl kurkuma en 1 tl chilivlokken toe. Laat alles nog een paar minuten bakken (voeg eventueel een klein scheutje water toe) en doe dan de gekookte aardappels en groenten er weer bij. Laat alles goed doorwarmen.
  • Serveer de curry op een bord of in een kom. Garneer met blaadjes verse koriander en cashewnoten. Strooi er eventueel nog extra chilivlokken over voor meer pit. Serveer met naan of basmati rijst.
  • ! De curry mag smeuig zijn. Als het er te droog uitziet dan kun je extra water of bouillon toevoegen.
  • Zelf ook makkelijk curry in een Instant Pot maken? Bekijk hier de Instant Pot multicookers:👉 https://www.instantpot.nl/multicooker…

TIP

Ook lekker uit de Instant Pot: Chicken Madras Curry
Indiase-Madras-Chicken-Curry-uit-de-Instant-Pot
Keyword Aardappel, Instant Pot, Snel klaar, Vegetarisch.
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More
Vegetarische Bombay Aardappelcurry met cashewnoten en koriander, geserveerd met naan en rijst – klaargemaakt in de Instant Pot.
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de Italiaanse keuken – om kwalitatieve ingrediënten. Vergeet voorgesneden spekjes en voorverpakte...
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp