Tijdens mijn rondreis door Marokko werd ik geraakt door de eenvoud en puurheid van de eetcultuur. In elke stad, op elk plein en aan elke straathoek vind je de geur van houtskool en specerijen. Gegrild vlees, vis en groenten vormen daar het hart van het streetfood — direct van de grill, opgerold in platbrood en boordevol smaak.
In dit eerste recept van mijn Marokkaanse serie maak ik chicken skewers en beef kabobs van de BBQ, gemarineerd in warme kruiden zoals komijn en paprikapoeder. Geserveerd met platbrood en een frisse yoghurt-tahini saus is dit het soort gerecht dat je direct terugbrengt naar een zinderende avond in Marrakech.
Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!
Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.
Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.