Bombay Aardappelcurry uit de Instant Pot – Vegetarisch & Bomvol Smaak!
In deze video maak ik een traditionele Bombay aardappelcurry volgens een authentiek Indiaas recept, maar dan supersnel en makkelijk in de Instant Pot. Dit gerecht zit boordevol groenten en specerijen, en is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!

🔸 Wat zit erin?
✔️ Aardappelen, wortel, tomaat en witte of gele bieten
✔️ Specerijen zoals knoflook, gember, komijn, kurkuma en kerrieblaadjes
✔️ Pittige kick met groene peper en chilivlokken (optioneel)
✔️ Topping van geroosterde cashewnoten en verse koriander

Dankzij de Instant Pot is deze curry in no-time klaar, terwijl de smaken intens en diep worden. Serveer met basmatirijst of warm naanbrood voor een complete, hartverwarmende maaltijd!

🔸 Geen Instant Pot? Geen probleem!
Je kunt deze Bombay aardappelcurry ook in een stoofpan maken. Laat de curry dan 30-40 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan, tot de aardappels gaar zijn en de smaken goed zijn ingetrokken.

🔔 Bekijk de video, probeer het recept en abonneer op René in de Keuken voor meer smaakvolle recepten!

Zelf ook makkelijk curry maken? Bekijk hier de Instant Pot multicookers: 👉 https://www.instantpot.nl/multicookers/?aff_id=24292

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Bombay aardappelcurry geserveerd met basmatirijst, gegarneerd met cashewnoten en koriander.

Bombay Aardappelcurry

Maak een smaakvolle Bombay aardappelcurry in de Instant Pot! Dit vegetarische gerecht is zo rijk en kruidig dat je het vlees écht niet mist. Geïnspireerd door een authentiek Indiaas recept, maar sneller klaar dankzij de Instant Pot. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of als indrukwekkend gerecht voor gasten.
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Aziatisch, Indiaas
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Instant Pot https://www.instantpot.nl/multicookers/?aff_id=24292

Ingrediënten
  

  • 1 kilo aardappels
  • 3 witte of gele bieten of knolraap of meiraap
  • 2 winterpenen
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el ghee of zonnebloemolie
  • een stukje gember ± 2 cm
  • 10 kerrieblaadjes
  • een mespunt asafoetida of ve-tsin
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 groene (rawit) pepers
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chilivlokken
  • verse koriander
  • cashewnoten
  • naan

Instructies
 

  • Giet 250 ml water in de Instant Pot (of stoofpan)
  • Schil 1 kilo aardappels, snij ze in stukjes en gooi ze in de pan. Schil 3 witte of gele bieten, snij ze in stukjes en gooi ze in de pan. Schil of schrap 2 winterpenen, snij ze in plakjes en gooi ze in de pan.
  • Schroef het deksel op de Instant pot. Selecteer high pressure en zet de tijd op 5 minuten. Na de bereidingstijd, laat je de hete lucht ontsnappen met 'venting'. Schep de aardappels en groenten eruit met een schuimspaan en gooi het kookvocht weg.
  • In een stoofpan zet je de aardappels en groenten onder water. Laat het 20 minuten koken. Schep de aardappels en groenten eruit en gooi het kookvocht weg.
  • Snipper 1 grote ui en 2 teentjes knoflook. Selecteer de sauté functie op de Instant Pot (of verhit opnieuw de stoofpan). Verhit 3 el ghee en bak hier 1 tl mosterdzaad en 1 tl komijnzaad in tot het gaat poppen. Voeg de ui en knoflook toe en laat meebakken.
  • Hak een stukje gember fijn en voeg toe. Doe er 10 kerrieblaadjes bij (alleen verse of diepvries kerrieblaadjes, anders weglaten). Voeg een een mespunt asafoetida of ve-tsin toe.
  • Snij 400 gram cherrytomaatjes doormidden en gooi erbij. Verkruimel 1 groentebouillonblokje en voeg 2 groene (rawit) pepers, 1 tl kurkuma en 1 tl chilivlokken toe. Laat alles nog een paar minuten bakken (voeg eventueel een klein scheutje water toe) en doe dan de gekookte aardappels en groenten er weer bij. Laat alles goed doorwarmen.
  • Serveer de curry op een bord of in een kom. Garneer met blaadjes verse koriander en cashewnoten. Strooi er eventueel nog extra chilivlokken over voor meer pit. Serveer met naan of basmati rijst.
  • ! De curry mag smeuig zijn. Als het er te droog uitziet dan kun je extra water of bouillon toevoegen.
  • Zelf ook makkelijk curry in een Instant Pot maken? Bekijk hier de Instant Pot multicookers:👉 https://www.instantpot.nl/multicooker…

TIP

Ook lekker uit de Instant Pot: Chicken Madras Curry
Indiase-Madras-Chicken-Curry-uit-de-Instant-Pot
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Vegetarische Bombay Aardappelcurry met cashewnoten en koriander, geserveerd met naan en rijst – klaargemaakt in de Instant Pot.
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp