Een heerlijke Paasbrunch

Pasen is dé uitgelezen gelegenheid om eens uit te pakken met een heerlijke brunch. Maar je wilt natuurlijk ook niet te lang in de keuken staan. Dan zullen deze makkelijke én verrassende paasbrunch recepten je zeker aanspreken!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
3-paasbrunch-recepten

3 Paasbrunch recepten

GRAPPIGE EIERFIGUREN
Van gekookte eieren maak je heel simpel een wit konijn en een kuiken in de dop.
KROKANTE TOSTADA
Maak met kleine tortillas deze heerlijk krokante tostadas met avocado, gerookte kip en omeletreepjes.
PAAS TIRAMISU
Een tiramisu met Griekse yoghurt en advocaat. Is dat nog wel tiramisu? Ik weet het niet maar wat ik wel weet is dat het hartstikke lekker is!
No ratings yet
Course Ontbijt
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Grappige eierfiguren

  • 8 eieren
  • lijnzaad
  • 1 wortel
  • veldsla
  • kruidenzout eventueel

Frisse Paas Tiramisu

  • 1 kopje espresso
  • 1 kg Griekse yoghurt
  • agavesiroop
  • lijnzaad
  • lange vingers
  • advocaat
  • dragee eitjes

Krokante tostadas met gerookte kip, avocado en omeletreepjes

  • 1 pak gorditas of gewone tortillas
  • zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • gerookte kip gesneden
  • 1 potje milde salsa of tacosaus
  • gehakte peterselie eventueel

Instructies
 

Grappige eierfiguren

  • Kook 8 eieren 5 minuten. Giet de eieren daarna af en laat ze schrikken met koud water.
    Tip: Om de eieren makkelijker te kunnen pellen gebruik je niet al te verse eieren maar eieren van ongeveer 5 dagen oud. Giet het water waar je ze mee hebt laten schrikken weer af en draai de eieren rond in de pan zodat de schalen breken. Giet er nu weer (warm) water bij en pel de eieren.
  • Neem 2 gepelde eieren en snij bij 1 de achterkant een stukje af. Snij bij dit achterkant een 'pizzapuntje' eruit.
  • Neem het andere ei en snij deze aan de boven/voorkant een stukje in. Steek hier het afgesneden achterkantje in zodat er oortjes van een konijn ontstaan.
    Snij de achterkant een stukje open en steek hier het pizzapuntje in zodat er een staartje ontstaat.
    Paaseieren
  • Maak de voorkant een beetje nat met je vinger maak een gezichtje met lijnzaad.
    Paaseieren bijzonder maken
  • Neem nu het ei waar de achterkant vanaf is gesneden. Snij deze onderaan rondom gekarteld in tot aan de dooier. Als je dit gedaan hebt kun je de bovenkant eraf tillen en zie je een geel bolletje in een gekartelde eierschaal.
  • Snij een 'pizzapuntje' uit een plakje 1 wortel. Maak het gele bolletje (de eierdooier dus ;-) een beetje nat met je vinger en steek het stukje wortel erin zodat er een snaveltje ontstaat. Maak oogjes met lijnzaad.
  • Leg op een houten plank wat veldsla, zet hier de eierfiguurtjes in en bestrooi eventueel met kruidenzout.
    Grappige-eierenfiguren-voor-de-Paasbrunch

Frisse Paas Tiramisu

  • Zet 1 kopje espresso.
  • Roer door 1 kg Griekse yoghurt een flinke scheut agavesiroop en 2 handjes lijnzaad.
  • Neem 4 mooie glaasjes. Doop lange vingers in de 1 kopje espresso en bedek hier de bodem van de glazen mee. Schenk hier een klein beetje advocaat over en schep er een lepel Griekse yoghurt op. Dit doe je nog een keer, dus lange vingers, advocaat en Griekse yoghurt.
  • Hak 4 dragee eitjes in stukjes en strooi dit over de bovenkant. Plaats een heel dragee eitje in het midden. Zet tot gebruik in de koelkast.
  • Tip: Dit een gerecht wat makkelijk een dag van te voren kan maken.

Krokante tostadas met gerookte kip, avocado en omeletreepjes

  • Ik gebruik in dit recept 1 pak gorditas. Dit zijn kleine tortillas. Als je ze niet kunt krijgen in de winkel kun je ze ook zelf maken. Leg dan een schoteltje (van een kopje) op een tortilla en snij met een mesje langs de rand tot er een kleine tortilla uitgesneden is.
  • Verhit een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan en frituur 4 1 pak gorditas aan beide kanten goudbruin. Dit gaat heel snel als je olie heet is.
  • Giet na het bakken van de gorditas de olie uit de pan op een klein beetje na. Kluts 2 eieren en bak hier een omelet van in dezelfde pan. Schuif de omelet op je snijpank en snij reepjes van de omelet.
  • Snij een 1 avocado rondom doormidden, haal de pit eruit en haal het vruchtvlees er met een lepel uit. Snij het groene vruchtvlees in reepjes.
  • Smeer de krokant gebakken gorditas (tostadas) in met 1 potje milde salsa of tacosaus. Beleg ze daarna met de omeletreepjes, avocado en plakjes gerookte kip. Bestrooi eventueel met gehakte peterselie.
    Krokante tostada met gerookte kip, omelet en avacado

TIP

Deze Paasbrunch recepten zijn ook heel lekker
3x-makkelijke-en-heerlijke-paasbrunch-recepten
Keyword Brunch, Pasen
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More

Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote

Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud...
Read More

Kruidnootjes appeltaart

Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van...
Read More

Mango Float: Een Iconisch Dessert uit de Filipijnen

Mango Float is een geliefd dessert in de Filipijnen, dat perfect de tropische smaken van het land weerspiegelt. Dit eenvoudige,...
Read More
Verrassende brunch recepten
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Zuurkoolstamppot
Zuurkoolstamppot
Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Lees meer
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Boerenkoolstamppot zoals 't hoort!
Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de Italiaanse keuken – om kwalitatieve ingrediënten. Vergeet voorgesneden spekjes en voorverpakte...
Lees meer
Vlam oliebollen
Vlam oliebollen
Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame Jeanette-peper.
Lees meer
Kerststoofvlees met cranberries
Kerststoofvlees met cranberries
Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die langzaam sudderen in een rijke saus met de frisse, lichtzoete...
Lees meer
Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote
Sous-Vide Kalkoendij met cranberrycompote
Kalkoen bereiden kan een uitdaging zijn, omdat het vlees vaak uitdroogt bij traditionele kookmethoden. Door sous vide te garen, behoud je sappigheid en smaak
Lees meer
Kruidnootjes appeltaart
Kruidnootjes appeltaart
Een leuke en eenvoudige manier om kruidnootjes te gebruiken, is door ze te verwerken in een appeltaart. In plaats van een traditionele koekjesbodem kun je de kruidnootjes fijnmalen en mengen met wat gesmolten...
Lees meer
Pepernoten bakken in een Airfryer
Pepernoten bakken in een Airfryer
Het gebruik van een airfryer voor traditionele recepten zoals pepernoten is een prachtige manier om het beste van twee werelden te combineren: nostalgie en moderne technologie.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp