Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Koken op de camping

Koken op een (festival)camping, waar je niet beschikt over een koeling, is zo gek nog niet. Je gaat heel creatief om door gebruik te maken van houdbare ingrediënten die buiten de koelkast bewaard kunnen blijven. Dit recept voor spicy kikkererwten & eierstoof met Libanees platbrood is een goed voorbeeld van een campingmaaltijd dat de smaken van het Midden-Oosten combineert. Het is een perfecte optie voor zowel vegetariërs als liefhebbers van pittig eten. Dit gerecht zit boordevol eiwitten en voedingsstoffen en is gemakkelijk te maken.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Spicy-kikkererwten-&-eierstoof-met-Libanees-platbrood

Spicy kikkererwten & eierstoof met Libanees platbrood

De combinatie van de pittige kikkererwtenstoof met de zachte eieren en het krokant gebakken platbrood is absoluut verrukkelijk. Het gerecht zit vol met smaak en textuur, en je zult genieten van elke hap. Maak een grote hoeveelheid en nodig je campingburen uit om samen te genieten van deze heerlijke kikkererwten & eierstoof!
No ratings yet
Cuisine Midden-Oosters
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Spice-mix samenstellen

  • 2 tl tijm
  • 1 tl sumak
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl raz-el-hanout

Kikkererwten & eierstoof

  • 1 pak Libanees platbrood Verkrijgbaar bij een Turkse supermarkt of een goed gesorteerde Nederlandse supermarkt.
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 tl harissa
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 bosuien
  • 4 eieren
  • 1 plantje basilicum of koriander

Instructies
 

Spice-mix samenstellen

  • Doe 2 tl tijm, 1 tl sumak, 1 tl chilivlokken en 1 tl raz-el-hanout in een bakje. Schud door elkaar en klaar is je spice-mix.

Kikkererwten & eierstoof

  • Verhit een scheutje olijfolie en bak 4 Libanese platbroden aan beide kanten krokant. haal ze uit de pan en leg op een bord apart.
  • Snipper 1 teentje knoflook. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan en fruit de knoflook hier in. Voeg de spice-mix toe en laat even meebakken tot de geuren vrijkomen.
  • Giet 1 blik kikkererwten af en gooi het in de pan. Verkruimel 1 groentebouillonblokje erboven. Voeg 2 tl harissa toe. Giet er 1 blik tomatenblokjes bij en roer door.
  • Snij 3 bosuien in ringetjes en voeg toe. Hou een beetje van het groen achter voor garnering.
  • Breek een ei in een glas of een kommetjes, maak een kuiltje in de saus in de pan en laat het ei er voorzichtig inglijden. Herhaal dit met de andere eieren. Laat de eieren gaarstoven in de saus. Je kunt naar eigen smaak bepalen hoever je het ei gekookt wilt hebben.
  • Schep een ei in het midden van een gebakken platbrood. Schep er wat van de kikkererwten tomatensaus omheen en zorg dat het hele platbrood bedekt is met een laagje saus. Garneer met ringetjes bosui en blaadjes basilicum of koriander. Je kunt het platbrood zo oppakken met je handen en een hap nemen.

TIP

Nog een lekker recept voor op de camping! Makkelijke Huevos Rancheros.
Easy-Huevos-Rancheros-voor-op-de-camping
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

MIDDEN_OOSTERSE KIKKERERWTESTOOF
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp