Makkelijk te maken

en bijzonder recept voor jullie: een heerlijke vegetarische pasta met broccoli, romige roomkaas en knapperige walnoten. Dit gerecht is niet alleen makkelijk te maken, maar zit ook boordevol smaak, textuur én gezonde ingrediënten.

Het recept is geïnspireerd door Rosa Kirk uit Engeland, de vriendin van mijn oudste zoon Nick. Rosa is een echte inspiratiebron als het gaat om vegetarisch koken. Ze is al jarenlang fulltime vegetariër en laat keer op keer zien hoe veelzijdig en smaakvol een vegetarisch dieet kan zijn. Toen ze me dit recept liet proeven, wist ik meteen dat ik het met jullie moest delen!

Smaken die elkaar aanvullen

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke crunch van walnoten. De smaken vullen elkaar prachtig aan en maken van een simpele pastaschotel een culinair feestje. Het is een gerecht dat perfect past bij een drukke doordeweekse dag, maar ook indruk maakt op gasten tijdens een gezellig diner.

En het beste? Je hebt maar een paar eenvoudige ingrediënten nodig om dit gerecht op tafel te zetten. Of je nu een doorgewinterde vegetariër bent of gewoon wat vaker plantaardig wilt eten, dit recept is er eentje om te proberen!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Vegetarische pasta met broccoli, roomkaas en walnoten

Rosa’s Vega Pasta

Deze pasta combineert de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke crunch van walnoten. De smaken vullen elkaar prachtig aan en maken van een simpele pastaschotel een culinair feestje.
Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram pasta
  • 1 grote ui
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 broccoli
  • 1,5 bakje roomkaas met knoflook en kruiden 200 gram per pakje
  • 1 citroen
  • witte wijn
  • 2 groentebouillontabletten
  • zwarte peper
  • Italiaanse kruiden
  • een stuk grana padano
  • 1 kop diepvriesdoperwten
  • walnoten
  • basilicum

Instructies
 

  • Snipper een 1 grote ui. Verhit een scheutje olijfolie en bak de ui hierin. Snij intussen een 1 broccoli in stukjes. De stronk kun je ook gewoon gebruiken. Als de uien een beetje gekaramelisseerd zijn kun je de broccoli toevoegen. Bak de broccoli tot deze een beetje bruine schroeiplekjes begint te vertonen. Snij 2 teentjes knoflook fijn en voeg toe. Voeg een extra scheutje olijfolie en een scheutje water (een half glas ongeveer) toe. Doe de deksel op de pan, zet de hittebron lager en laat de broccoli gaar stomen of tot de gewenste gaarheid is bereikt. Misschien hou jij wel van broccoli met een bite.
  • Breng een grote pan pan met water en zout aan de kook en kook 400 gram pasta in 10 minuten al dente.
  • Schep 300 gram 1,5 bakje roomkaas met knoflook en kruiden bij de broccoli (dat is 1,5 pakje als het goed is). Knijp het sap van 1 citroen erboven uit. Hou je hand eronder om pitjes op te vangen. Giet er 1 glas witte wijn bij en roer alles door elkaar. De rest kun je gebruiken om op te drinken 😉
  • Schep de pasta met een schuimspaan uit de pan en bewaar het pastawater.
  • Verkruimel 2 groentebouillontabletten bij de broccoli. Schep 2 pollepels van het pastawater bij de broccoli. Dit water zit vol met zetmeel en zal de saus binden. Voeg flink wat zwarte peper en Italiaanse kruiden toe. Rasp ± 100 gram een stuk grana padano of Parmezaan en roer de kaas door de saus. Voeg een extra lepel pastawater toe als de saus te dik wordt. Roer 1 kop diepvriesdoperwten door de saus.
  • Rooster 2 handjes walnoten in een droge koekenpan.

Serveren

  • Schep de pasta in diepe borden. Schep een flinke pollepel van de saus met broccoli over de pasta. Garneer met geroosterde walnoten en verse basilicum.

TIP

Probeer ook eens deze vegetarische Pasta Arrabiata met Burrata
Vegetarische pasta met broccoli, roomkaas en walnoten
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Vegetarische pasta met broccoli, roomkaas en walnoten recept
Shared Xmas Dessert - Feestelijk Kerstdessert om te Delen
Shared Xmas Dessert - Feestelijk Kerstdessert om te Delen
Maak een Shared Xmas Dessert, een rijkgevulde dessertplank vol kleine verwenmomenten die je samen aan tafel deelt. Geen gedoe, geen last-minute stress, maar ontspannen genieten tot de laatste hap.
Lees meer
Shared Xmas Diner
Shared Xmas Diner
Shared Xmas diner met deelbare gerechten: krieltjes, asperges, paddenstoelen, tomaatjes, ravioli, salade en ribeye. Alles vooraf te bereiden.
Lees meer
Antipasti Plank voor Kerst - Shared Xmas Starter
Antipasti Plank voor Kerst - Shared Xmas Starter
Deze antipasti-plank is ideaal als voorgerecht: luchtig, feestelijk en volledig vooraf klaar te maken. Denk aan Italiaanse vleeswaren, gemarineerde groenten, kazen, pesto, olijven, brood, bruschetta en...
Lees meer
Afrikaanse Pindasoep met Snijbiet
Afrikaanse Pindasoep met Snijbiet
Afrikaanse pindasoep met snijbiet is het soort gerecht dat je blijft maken: voedzaam, verwarmend en vol diepe smaken zonder ingewikkeld te zijn. Een perfecte kom soep om mee op te warmen, om te delen óf...
Lees meer
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Ouderwetse Chocolademelk Maken
Maak ouderwetse chocolademelk: stevig, romig en ideaal voor pakjesavond, Sinterklaas en koude winterdagen.
Lees meer
Mexicaanse Tortilla Omelet
Mexicaanse Tortilla Omelet
Makkelijke Mexicaanse tortilla omelet met ei, bonen en frisse toppings. Snel, voedzaam en perfect voor elke dag.
Lees meer
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Vegetarische Toscaanse Witte Bonenstoof
Maak Toscaanse witte bonenstoof met pompoen, broccoli en miso. Vegetarisch comfortfood met een heerlijke ‘smokey kick’ van Rosa!
Lees meer
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Ouderwetse Bruine Bonensoep
Rijkgevulde soep met bruine bonen, groenten, spek en rookworst - zoals oma hem maakte. Perfect voor koude dagen of als nostalgisch comfortfood.
Lees meer
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp