Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Verbinding met de natuur

Op Hawaii draait het leven om de verbinding met de natuur en de rijke culturele tradities van het eiland. Eten is daarbij geen uitzondering. De eettradities op Hawaii weerspiegelen de diversiteit van de bevolking en de overvloedige natuurlijke hulpbronnen die het eiland te bieden heeft.

Hawaiian Mahi Mahi

Een van de meest geliefde visgerechten op Hawaii is de Hawaiian Mahi Mahi, ook bekend als de dorado of dolphinfish. Deze vis staat bekend om zijn stevige textuur en milde smaak, waardoor het een favoriet is onder zowel de lokale bevolking als bezoekers van het eiland. Mahi Mahi wordt vaak vers gevangen en op verschillende manieren bereid, van gegrild en gebakken tot rauw in sushi en poke. Of zoals in dit recept, gecoat met een krokant kruidenkorstje en een romige saus.

Alternatieven voor Mahi Mahi

Mahi Mahi of dolphinfish is in Nederland niet verkrijgbaar, maar het is een witvis en je kunt voor dit recept andere soorten gebruiken zoals panga, kabeljauw, heilbot of zeebaars die wel overal te koop zijn.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Make Hawaiian-Mahi-Mahi-Fish

Romige Mahi Mahi vis. Hawaiian style.

De eettradities op Hawaii benadrukken het belang van het respecteren en eren van de natuurlijke omgeving. Visvangst is altijd een integraal onderdeel geweest van de Hawaiiaanse cultuur, en het wordt gedaan met een diep respect voor de oceanen en de vis die erin leven. Traditioneel worden visvangst en voedselbereiding vaak geassocieerd met rituelen en ceremonies die de band tussen mens en natuur symboliseren.
Een andere belangrijke component van de eettradities op Hawaii is het delen van voedsel. Gastvrijheid staat centraal in de Hawaiiaanse cultuur, en maaltijden worden vaak gedeeld met familie, vrienden en zelfs vreemden. Dit versterkt de gemeenschapsbanden en creëert een gevoel van verbondenheid.
Kortom, de eettradities op Hawaii weerspiegelen niet alleen de overvloedige natuurlijke hulpbronnen van het eiland, maar ook de diepe verbondenheid tussen mens en natuur en de waarde van gemeenschap en gastvrijheid.
No ratings yet
Cuisine Hawaii
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

De saus

  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 ml slagroom
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 tl tijm
  • ½ limoen
  • 1 el maizena
  • zout en peper

De vis

  • 4 witte visfilets b.v. kabeljauw, pangafilet, heilbot of zeebaars
  • 3 el bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl zout
  • zonnebloemolie
  • bieslook

Instructies
 

De saus

  • Verhit een scheutje olijfolie. Snipper 1 sjalot en fruit deze in de olijfolie. Pers 4 teentjes knoflook uit en gooi die erbij.
  • Giet er 250 ml slagroom en 250 ml water bij. Voeg 1 kippenbouillontablet en 1 tl tijm toe. Knijp het sap van een halve ½ limoen erboven uit. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
  • Roer 1 el maizena om met een scheutje water en roer dat door de saus om te verdikken. Breng op smaak met zout en peper.

De vis

  • Doe 3 el bloem in een diep bord. Voeg 1 tl paprikapoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl witte peper en 1 tl zout toe en roer het door elkaar.
  • Verhit een scheut zonnebloemolie in een koeken pan. Bedek de visfilets met een dun laagje van het bloem/kruidenmengsel en bak de filets aan beide kanten bruin en krokant in de pan.

Serveren

  • Serveer de vis bij met Hawaiian fried rice. Kijk voor het recept hier.
    Leg de gebakken vis in dat geval op de rijst en schep er een paar lepels van de saus over. Garneer met gehakte bieslook.
    Maar de vis is ook lekker met gewone aardappeltjes en groenten of wat dacht je van couscous.

Video

TIP

Serveer deze Mahi Mahi Fish met Hawaiian fried rice
Tropische-Hawaiian-Fried-Rice
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

MAHI MAHI FISH RECIPE
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp