Verbinding met de natuur

Op Hawaii draait het leven om de verbinding met de natuur en de rijke culturele tradities van het eiland. Eten is daarbij geen uitzondering. De eettradities op Hawaii weerspiegelen de diversiteit van de bevolking en de overvloedige natuurlijke hulpbronnen die het eiland te bieden heeft.

Hawaiian Mahi Mahi

Een van de meest geliefde visgerechten op Hawaii is de Hawaiian Mahi Mahi, ook bekend als de dorado of dolphinfish. Deze vis staat bekend om zijn stevige textuur en milde smaak, waardoor het een favoriet is onder zowel de lokale bevolking als bezoekers van het eiland. Mahi Mahi wordt vaak vers gevangen en op verschillende manieren bereid, van gegrild en gebakken tot rauw in sushi en poke. Of zoals in dit recept, gecoat met een krokant kruidenkorstje en een romige saus.

Alternatieven voor Mahi Mahi

Mahi Mahi of dolphinfish is in Nederland niet verkrijgbaar, maar het is een witvis en je kunt voor dit recept andere soorten gebruiken zoals panga, kabeljauw, heilbot of zeebaars die wel overal te koop zijn.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Make Hawaiian-Mahi-Mahi-Fish

Romige Mahi Mahi vis. Hawaiian style.

De eettradities op Hawaii benadrukken het belang van het respecteren en eren van de natuurlijke omgeving. Visvangst is altijd een integraal onderdeel geweest van de Hawaiiaanse cultuur, en het wordt gedaan met een diep respect voor de oceanen en de vis die erin leven. Traditioneel worden visvangst en voedselbereiding vaak geassocieerd met rituelen en ceremonies die de band tussen mens en natuur symboliseren.
Een andere belangrijke component van de eettradities op Hawaii is het delen van voedsel. Gastvrijheid staat centraal in de Hawaiiaanse cultuur, en maaltijden worden vaak gedeeld met familie, vrienden en zelfs vreemden. Dit versterkt de gemeenschapsbanden en creëert een gevoel van verbondenheid.
Kortom, de eettradities op Hawaii weerspiegelen niet alleen de overvloedige natuurlijke hulpbronnen van het eiland, maar ook de diepe verbondenheid tussen mens en natuur en de waarde van gemeenschap en gastvrijheid.
No ratings yet
Cuisine Hawaii
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

De saus

  • olijfolie
  • 1 sjalot
  • 4 teentjes knoflook
  • 250 ml slagroom
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 tl tijm
  • ½ limoen
  • 1 el maizena
  • zout en peper

De vis

  • 4 witte visfilets b.v. kabeljauw, pangafilet, heilbot of zeebaars
  • 3 el bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl zout
  • zonnebloemolie
  • bieslook

Instructies
 

De saus

  • Verhit een scheutje olijfolie. Snipper 1 sjalot en fruit deze in de olijfolie. Pers 4 teentjes knoflook uit en gooi die erbij.
  • Giet er 250 ml slagroom en 250 ml water bij. Voeg 1 kippenbouillontablet en 1 tl tijm toe. Knijp het sap van een halve ½ limoen erboven uit. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
  • Roer 1 el maizena om met een scheutje water en roer dat door de saus om te verdikken. Breng op smaak met zout en peper.

De vis

  • Doe 3 el bloem in een diep bord. Voeg 1 tl paprikapoeder, 1 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl witte peper en 1 tl zout toe en roer het door elkaar.
  • Verhit een scheut zonnebloemolie in een koeken pan. Bedek de visfilets met een dun laagje van het bloem/kruidenmengsel en bak de filets aan beide kanten bruin en krokant in de pan.

Serveren

  • Serveer de vis bij met Hawaiian fried rice. Kijk voor het recept hier.
    Leg de gebakken vis in dat geval op de rijst en schep er een paar lepels van de saus over. Garneer met gehakte bieslook.
    Maar de vis is ook lekker met gewone aardappeltjes en groenten of wat dacht je van couscous.

Video

TIP

Serveer deze Mahi Mahi Fish met Hawaiian fried rice
Tropische-Hawaiian-Fried-Rice
Keyword Tropisch
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Griekse Stifado

Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot...
Read More

Griekse salade

Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot...
Read More

Chicken Biryani Uit De Instant Pot

Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Read More

Bjang Bjang Noodles

Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Read More

3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën

Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel...
Read More

Oranjetompoucen

Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging...
Read More

Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus

Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Read More

Mungbonen Curry met Boerenkool

Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten....
Read More

Peking Eend Maken

Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert...
Read More

Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen

Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit...
Read More

Bombay Aardappelcurry

Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees...
Read More

Zuurkoolstamppot

Maak een klassieke zuurkoolstamppot volgens een authentiek recept uit 1935. Met zuurkoolspek, rookworst en een vleugje kummel voor extra smaak!
Read More

Boerenkoolstamppot zoals ’t hoort!

Een klassieke boerenkoolstamppot is simpel, maar als je 'm écht goed wilt maken, draait het – net als in de...
Read More

Vegetarische Indiase Curry

Zin in een verwarmende maaltijd waarbij je vlees écht niet mist? Deze vegetarische Indiase curry met kikkererwten, bloemkool en aardappel...
Read More

Orange Chicken Spiezen met Pindakruim, Gele Rijst en Ananassalade

Zin in een wereldse smaakexplosie? Maak heerlijke orange chicken spiezen met pindakruim, geurige gele rijst, frisse ananassalade en smaakvolle refried...
Read More

Vegetarische spekjes van tofu

Ben je op zoek naar een smakelijk alternatief voor spek? Met dit recept laat ik je zien hoe je zelf...
Read More

Curry Fish Balls uit Hong Kong

Curry fish balls zijn kleine, chewy balletjes gemaakt van vispasta, gekookt in een pittige currysaus. Dit is het meest populaire...
Read More

Vegetarische Pasta met Broccoli, Roomkaas en Walnoten

In dit gerecht combineren we de zachte, milde smaak van broccoli met de romige zachtheid van roomkaas en de rijke...
Read More

Vlam oliebollen

Een verrassende twist op de klassieke oliebol: de Vlam Oliebolletjes! Deze pittige hapjes zijn gevuld met gekruid gehakt en Madame...
Read More

Kerststoofvlees met cranberries

Kerststoofvlees met cranberries is de ultieme belichaming van comfort food tijdens de feestdagen. Het gerecht combineert malse stukjes rundvlees die...
Read More
MAHI MAHI FISH RECIPE
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Mungbonen Curry met Boerenkool
Mungbonen Curry met Boerenkool
Deze romige mungbonen curry met boerenkool en kokosmelk is een voedzame en smaakvolle Indiase maaltijd. Boordevol eiwitten, vezels en antioxidanten. Bekijk het recept!
Lees meer
Peking Eend Maken
Peking Eend Maken
Leer hoe je zelf authentieke Peking eend maakt! Dit klassieke Chinese recept laat zien hoe je de eend krokant roostert en serveert met pannenkoekjes, hoisinsaus, komkommer en bosui.
Lees meer
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Perfecte Hele Kip uit de Airfryer – Krokant van Buiten, Mals van Binnen
Wil je een hele kip bereiden in de airfryer die superkrokant is van buiten en botermals van binnen? Met dit eenvoudige recept en de Instant Vortex Plus Airfryer zet je in minder dan een uur de perfecte...
Lees meer
Bombay Aardappelcurry
Bombay Aardappelcurry
Een traditionele Indiase aardappelcurry maar dan supersnel in de Instant Pot. Dit gerecht is zó smaakvol dat je het vlees geen seconde mist!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp