Patat Frites bakken in een Airfryer

In dit recept gebruik ik het nieuwste model Airfryer van Instant Brands: De Vortex Plus. Voorheen was ik van mening dat het niet goed mogelijk was om lekkere knapperige patat te bakken in een Airfryer. Door de Vortex Plus ben ik van mening veranderd. De patat komt net zo lekker uit dit apparaat als de traditionele frituurpan.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Lekkere knapperige Patat Frites uit de Airfryer

Patat Frites van verse aardappelen uit de Airfryer

Het bereiden van patat in een Airfryer is een populaire en handige manier om knapperige en smakelijke frietjes te maken zonder de overmatige hoeveelheid olie die traditionele frituurpannen vereisen. De Airfryer maakt gebruik van heteluchtcirculatie om voedsel te koken, waardoor het een gezondere optie is voor het genieten van gefrituurd voedsel.
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 4 personen

Keukenspullen

  • Airfryer

Ingrediënten
  

  • 1 kilo iets kruimige aardappels
  • 1 à 2 eetlepel olijfolie
  • peper en zout uit de molen

Instructies
 

  • Was 1 kilo iets kruimige aardappels onder stromend water met bijvoorbeeld een champignonborsteltje.
  • Snij de aardappels in dikke frieten
    Frieten-snijden voor de airfryer
  • Doe de frieten over in een grote kom of schaal en dep ze af met een stukje keukenpapier. Meng er 1 à 2 eetlepel olijfolie door. Voeg zeezout en peper uit de molen toe en de naaldjes van 2 takjes rozemarijn. Meng door elkaar.
  • Gooi de aardappels in de kookmand van de Airfryer. Druk op Airfry, zet de temperatuur op 210 graden en zet de te timer op 20 minuten. Druk op start.
  • Haal na 10 minuten de kookmand eruit en schud de frieten om. Schuif de kookmand er weer in en laat het de volgende 10 minuten verder bakken.
  • Als het goed is heb je na de bereidingstijd lekkere knapperige bruingebakken frietjes. En mocht dit niet zo zijn dan is je Airfryer waarschijnlijk niet geschikt en kun je een hoog kwalitatieve Airfryer kopen bij InstantPot. https://www.instantpot.nl/airfryers/instant-vortex-plus-clearcook-odorerase-rvs-5.7l

TIP

Wil je liever patat bakken op de traditionele manier. Ga dan naar dit recept: Maak verse Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat-Frites-zoals-bij-Bram-Ladage
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Airfryer patat maken
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Japanse Matcha Mini Cheesecakes
Lees meer
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp