Koken met houdbare producten

Met deze campingrecepten wil ik je laten zien wat voor lekkere en voedzame maaltijden je kunt klaarmaken met houdbare producten. Want meestal heb je op een camping geen koelkast waar je bederfelijke producten in kunt bewaren. Die beperking zorgt juist voor de uitdaging om heerlijke maaltijden klaar te maken die een goede voedingsbodem geven om de dag mee door te komen.

Pasta Arrabbiata

Pasta Arrabbiata is een traditioneel Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Lazio, en met name in de stad Rome. Het woord “arrabbiata” betekent “boos” of “woedend” in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige en vurige smaak van de saus. De saus bestaat voornamelijk uit tomaten, knoflook, olijfolie en gedroogde chilipepers. Het is een eenvoudig maar smaakvol gerecht dat geliefd is om zijn pittigheid en intense smaak.

De combinatie van Burrata met Pasta Arrabbiata is een moderne twist op het traditionele gerecht. Terwijl de pittige saus van de arrabbiata zorgt voor een intense smaakexplosie, brengt de romige burrata een verzachtende, milde tegenhanger die de pittigheid tempert en een extra dimensie van textuur en smaak toevoegt.

Dit recept is perfect voor een campingmaaltijd: eenvoudig, snel en vol van smaak, en het brengt een beetje Italiaanse flair naar je buitenavontuur!

Tips voor op de camping

  • Gebruik mozzarella of burrata in blik als alternatief voor verse burrata. Deze zijn lang houdbaar en zijn vaak te vinden in de speciaalzaken of grotere supermarkten.
  • Bij gebruik van verse burrata. Burrata (en ook mozzarella) wordt in de verpakking in water bewaard. Daardoor kun je de burrata wel even zonder koeling bewaren. Gebruik de burrata bij voorkeur wel de eerste of tweede dag van kamperen en bewaar het in een koelbox als je die bij je hebt.
Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Pasta Arrabiata Burrata perfect recept voor op de camping

Pasta Arrabiata met Burrata

Dit recept is perfect voor een campingmaaltijd: eenvoudig, snel en vol van smaak, en het brengt een beetje Italiaanse flair naar je buitenavontuur! Eet smakelijk!
No ratings yet
Course Hoofdgerecht
Cuisine Italiaans
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram penne (pasta)
  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes cherrytomaten
  • 2 el pesto arrabiata
  • 1 zak of pot pastasaus picante Bertolli
  • rucola
  • 1 bol burrata
  • een stuk grana padano
  • verse basilicum

Instructies
 

  • Kook 400 gram penne (pasta)in 10 minuten al dente. Giet de pasta af en bewaar een beetje kookwater.
  • Snipper 1 grote ui. Verhit een flinke scheut olijfolie en fruit hierin voor ± 5 minuten. Snij intussen 2 teentjes knoflook fijn en bak die mee met de ui. Gooi er 2 handjes cherrytomaten bij en laat ze door de warmte in de pan zacht worden. Wanneer de tomaatjes zacht zijn geworden druk je ze met een vork plat.
  • Roer er 2 el pesto arrabiata door, laat even meebakken en voeg daarna 1 zak of pot pastasaus picante toe. Laat de saus warm worden.
  • Doe de gekookte penne erbij en roer door de saus. Voeg een paar handjes rucola toe en roer erdoor. Leg een 1 bol burrata in het midden, doe de deksel op de pan en laat de burrata warm worden en een beetje smelten.
  • Schaaf of rasp een stuk grana padano en strooi de kaas over het gerecht. Garneer met blaadjes verse basilicum.
  • Nu kun je je lepel in de zachte warme burrata steken en er 'draden' van trekken.

TIP

Nog een lekker campingrecept: Mountain Man Breakfast
Een klassiek Amerikaans campingontbijt: Mountain Man Breakfast
Keyword camping, Campingrecepten, Eenpansgerecht, Pasta
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Pasta Arrabiata Burrata perfect recipe while camping
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Griekse salade
Griekse salade
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, sjalotjes, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp