Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Duurzaam met voedsel omgaan

Op de camping zijn kliekjes een uitstekende manier om duurzaam met voedsel om te gaan en voedselverspilling te verminderen. Wanneer we op vakantie zijn, kan het gemakkelijk zijn om meer voedsel te kopen dan we eigenlijk nodig hebben. Dit leidt vaak tot overgebleven eten dat uiteindelijk in de prullenbak belandt, wat een aanzienlijke bijdrage levert aan voedselverspilling.

Door kliekjes te gebruiken, kunnen we onze voedselrestjes op een verantwoorde manier verwerken en ervoor zorgen dat er niets van ons heerlijke eten verloren gaat. Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van kliekjes op de camping belangrijk is voor duurzaamheid:

  1. Verminderde voedselverspilling: Het verminderen van voedselverspilling is cruciaal voor duurzaamheid. Wanneer we onze kliekjes gebruiken, gooien we minder eten weg, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd en de natuurlijke hulpbronnen die nodig zijn om voedsel te produceren, worden gespaard.
  2. Energiebesparing: Door kliekjes op de camping te gebruiken, hoeven we niet steeds nieuwe maaltijden te bereiden. Dit betekent dat we minder energie verbruiken, omdat we minder vaak onze kookapparatuur hoeven te gebruiken en minder verpakkingsmateriaal nodig hebben voor nieuwe maaltijden.
  3. Minder afval: Voedselresten die worden weggegooid, belanden meestal op stortplaatsen en veroorzaken broeikasgassen, zoals methaan, tijdens het afbraakproces. Door kliekjes te gebruiken, kunnen we de hoeveelheid afval verminderen en de impact op het milieu minimaliseren.
  4. Geldbesparing: Het gebruik van kliekjes kan ook financieel voordelig zijn. Door restjes te hergebruiken, hoeven we minder eten te kopen, wat onze uitgaven verlaagt en ons meer budget geeft voor andere leuke activiteiten tijdens de vakantie.

Creatieve nieuwe gerechten met kliekjes

Bij het plannen van maaltijden op de camping is het slim om rekening te houden met de portiegrootte, zodat er minder kans is op overgebleven voedsel. Als er toch kliekjes zijn, wees dan creatief en maak er nieuwe gerechten van. Zoals in dit recept voor Midden-Oosters gekruid roerei.

Kortom, het gebruik van kliekjes op de camping is een geweldige manier om duurzaamheid te bevorderen, voedselverspilling te verminderen en ons steentje bij te dragen aan een gezonder milieu. Laten we genieten van ons kampeeravontuur en tegelijkertijd zorgen voor de planeet door bewust om te gaan met voedsel!

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Midden-oosters-gekruid-roerei-koken-met-kliekjes-op-de-camping

Midden-Oosters gekruid roerei met een kleurrijke groentenmix

Dit Midden-Oosters gekruid Roerei is een perfect receptje voor op de camping. Makkelijk, snel klaar en hartstikke voedzaam. Én duurzaam, want je maakt alle overgebleven restjes eten op in dit gerecht. Zo is er geen sprake van voedselverspilling. Voor dit roerei maak ik gebruik van overgebleven restjes ui, paprika en bosui. Maar daar kun je natuurlijk ook vervangen voor andere ingrediënten. Het is maar net wat jij hebt liggen aan overgebleven restjes etenswaar. Als je maar wel gebruikt maakt van de Midden-Oosterse kruidenmix die ik in deze video laat zien, dan krijg je altijd die lekkere specifieke smaak. Happy leftover day!
No ratings yet
Cuisine Midden-Oosters
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

Spice-mix

  • 2 tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl baharat

Midden-Oosters gekruid Roerei

  • 4 kleine tortillas (gorditas)
  • zonnebloemolie
  • 1 handvol mini cabanossi of een stukje salami of chorizo
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 bosui
  • 4 à 5 eieren
  • 1 scheutje melk
  • tabasco
  • 1 plantje basilicum

Instructies
 

Spice-mix samenstellen

  • Doe 2 tl paprikapoeder, ½ tl gemalen komijn, ½ tl chilipoeder en 1 tl baharat in een bakje. Even schudden en je spice-mix is klaar.

Midden-Oosters gekruid Roerei

  • Verhit een scheutje zonnebloemolie en bak 4 kleine tortillas (gorditas)aanbeide kanten krokant. Haal uit de pan en laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken.
  • Snij een 1 handvol mini cabanossi (of een stukje salami o.i.d.) in stukjes en bak ze in dezelfde pan.
  • Snipper 1 ui en 2 teentjes knoflook, voeg toe en laat met de worst meebakken. Snij een halve½ courgette in blokjes en voeg toe. Snij 1 rode paprika en 1 bosui in stukjes en voeg toe.
  • Voeg de spice-mix toe en meng door het gerecht.
  • Klop met een garde 4 à 5 eieren los. Voeg een 1 scheutje melk toe en meng erdoor. Giet het ei over de groenten in de pan. Laat de onderkant even bakken en roer daarna met een lepel of spatel alles door elkaar tot er roerei ontstaat. Laat het roerei niet te lang bakken. Het is lekker als het een beetje vochtig blijft.
  • Schep het roerei op de krokante tortillas. Druppel er naar smaak tabasco over. Garneer met blaadjes 1 plantje basilicum.

TIP

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

vegetarisch Midden Oosters roerei met een kleurrijke groentenmix
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Portugese Bonensoep met Chorizo
Portugese Bonensoep met Chorizo
Heerlijke Portugese bonensoep (sopa de feijão) met chorizo, spek, bonen en aardappel. Volgens authentiek recept, eenvoudig thuis te maken.
Lees meer
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken
Arabian Nights Chicken: Midden-Oosterse kipstoof met abrikozen, kaneel en amandelen. Vol smaak, eenvoudig te maken, perfect met geurige rijst.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp