Krijg tot 20% korting op hotelovernachtingen!

Smaakvolle mix

De eetcultuur van Hawaii is een smaakvolle mix van verschillende invloeden, geworteld in de tradities van de inheemse Hawaïanen, verweven met gerechten uit Aziatische, Polynesische en Amerikaanse keukens. Deze diverse culinaire achtergronden hebben geleid tot een unieke en gevarieerde gastronomie die de smaakpapillen prikkelt en de ziel verwarmt.

Een populair gerecht dat de veelzijdigheid van de Hawaïaanse eetcultuur belichaamt, is Hawaiian fried rice. Dit gerecht combineert de heerlijke smaken van Aziatische gebakken rijst met de verse en exotische ingrediënten die kenmerkend zijn voor de Hawaïaanse keuken.

Kenmerkende balans en diepte

Hawaiian fried rice begint met een basis van gebakken rijst, die vervolgens wordt verrijkt met een kleurrijke selectie van ingrediënten. Deze kunnen onder meer stukjes ananas, gebakken ei, groene uien, paprika en stukjes ham bevatten. Deze combinatie van zoete, hartige en frisse smaken geeft het gerecht zijn kenmerkende balans en diepte.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Hawaiian-Fried-Rice

Hawaiian Fried Rice

Het resultaat van Hawaiian Fried Rice is een kleurrijk en smaakvol gerecht dat de diversiteit en creativiteit van de Hawaïaanse eetcultuur weerspiegelt. Of het nu wordt geserveerd als hoofdgerecht, bijgerecht of zelfs als vulling voor een kom met verse poke, Hawaiian fried rice is een favoriet onder zowel bewoners als bezoekers van de eilanden, en een heerlijke herinnering aan de unieke culinaire ervaring die Hawaii te bieden heeft.
No ratings yet
Cuisine Aziatisch, Hawaii
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blikje kokosmelk 400 gram
  • 1 pak kokoswater
  • 1 volle tl kippenbouillon
  • 300 gram rijst
  • zonnebloemolie
  • 3 bosuien
  • 1 rode paprika
  • 1 stukje gember ± 2 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ananas
  • 250 gram hamblokjes
  • 4 eieren
  • 1 flinke scheut light sojasaus
  • 1 scheutje sesamolie
  • crispy chiliolie
  • eetbare bloemen of anjers eventueel

Instructies
 

Hawaiian Fried Rice

  • Verhit een hapjespan en giet de in houd van 1 blikje kokosmelk erin. Vul het blikje met 1 pak kokoswater en giet dat er ook bij. Voeg 1 volle tl kippenbouillon toe. Breng het zachtjes aan de kook.
  • Voeg 300 gram rijst toe en roer erdoor. Zet de hittebron laag en laat het 30 minuten pruttelen. Laat de rijst na bereidingstijd iets afkoelen.
  • Snij het witte gedeelte van 3 bosuien in ringetjes. Bewaar het groene gedeelte voor garnering. Verhit in een andere pan een scheutje zonnebloemolie en bak de bosui hierin. Snij een 1 rode paprika in stukjes en voeg toe. Snij 1 stukje gember en 2 teentjes knoflook fijn en voeg toe.
  • Snij 1 ananas in kwarten en daarna 1 kwart ananas in stukjes. Voeg vervolgens de stukjes ananas toe + 250 gram hamblokjes.
  • Breek 4 eieren in een kom en klop ze met een garde luchtig. Maak een kluitje in het midden van de pan en giet er de eieren in. Laat de eieren een klein beetje stollen en roer het daarna tot roerei. Meng met de rest van de ingrediënten in de pan.
  • Schep de kokosrijst erbij en meng het goed met de ingrediënten. Roer er 1 flinke scheut light sojasaus en 1 scheutje sesamolie door.

Serveren

  • Snij het groene gedeelte van de bosuien in ringetjes. Schep de kokosrijst in een diep bord. Garneer met de bosuitjes en sprenkel er crispy chiliolie over. Garneer het gerecht optioneel met eetbare bloemen of anjers.

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Hawaiian fried rice
Tajine met Kefta en Ei
Tajine met Kefta en Ei
Probeer deze marokkaanse tajine met kefta en ei zelf en waan je even in een keuken in Marrakesh. Scroll naar beneden voor het recept en bekijk vooral ook de video voor een kijkje achter de schermen in...
Lees meer
Chinese speklapjes met sperziebonen
Chinese speklapjes met sperziebonen
Maak deze zelfbedachte fusion van krokant gebakken speklap, Chinese smaakmakers en knapperige groenten. Een smaakvolle wokmaaltijd met een Hollandse twist!
Lees meer
Koreaanse Bibimbap
Koreaanse Bibimbap
Bibimbap is een kleurrijke Koreaanse rijstbowl met groenten, ei en pittige gochujangsaus. Ontdek hoe je dit flexibele gerecht zelf maakt.
Lees meer
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp