Smaakvolle mix

De eetcultuur van Hawaii is een smaakvolle mix van verschillende invloeden, geworteld in de tradities van de inheemse Hawaïanen, verweven met gerechten uit Aziatische, Polynesische en Amerikaanse keukens. Deze diverse culinaire achtergronden hebben geleid tot een unieke en gevarieerde gastronomie die de smaakpapillen prikkelt en de ziel verwarmt.

Een populair gerecht dat de veelzijdigheid van de Hawaïaanse eetcultuur belichaamt, is Hawaiian fried rice. Dit gerecht combineert de heerlijke smaken van Aziatische gebakken rijst met de verse en exotische ingrediënten die kenmerkend zijn voor de Hawaïaanse keuken.

Kenmerkende balans en diepte

Hawaiian fried rice begint met een basis van gebakken rijst, die vervolgens wordt verrijkt met een kleurrijke selectie van ingrediënten. Deze kunnen onder meer stukjes ananas, gebakken ei, groene uien, paprika en stukjes ham bevatten. Deze combinatie van zoete, hartige en frisse smaken geeft het gerecht zijn kenmerkende balans en diepte.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Hawaiian-Fried-Rice

Hawaiian Fried Rice

Het resultaat van Hawaiian Fried Rice is een kleurrijk en smaakvol gerecht dat de diversiteit en creativiteit van de Hawaïaanse eetcultuur weerspiegelt. Of het nu wordt geserveerd als hoofdgerecht, bijgerecht of zelfs als vulling voor een kom met verse poke, Hawaiian fried rice is een favoriet onder zowel bewoners als bezoekers van de eilanden, en een heerlijke herinnering aan de unieke culinaire ervaring die Hawaii te bieden heeft.
No ratings yet
Cuisine Aziatisch, Hawaii
Servings 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 blikje kokosmelk 400 gram
  • 1 pak kokoswater
  • 1 volle tl kippenbouillon
  • 300 gram rijst
  • zonnebloemolie
  • 3 bosuien
  • 1 rode paprika
  • 1 stukje gember ± 2 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ananas
  • 250 gram hamblokjes
  • 4 eieren
  • 1 flinke scheut light sojasaus
  • 1 scheutje sesamolie
  • crispy chiliolie
  • eetbare bloemen of anjers eventueel

Instructies
 

Hawaiian Fried Rice

  • Verhit een hapjespan en giet de in houd van 1 blikje kokosmelk erin. Vul het blikje met 1 pak kokoswater en giet dat er ook bij. Voeg 1 volle tl kippenbouillon toe. Breng het zachtjes aan de kook.
  • Voeg 300 gram rijst toe en roer erdoor. Zet de hittebron laag en laat het 30 minuten pruttelen. Laat de rijst na bereidingstijd iets afkoelen.
  • Snij het witte gedeelte van 3 bosuien in ringetjes. Bewaar het groene gedeelte voor garnering. Verhit in een andere pan een scheutje zonnebloemolie en bak de bosui hierin. Snij een 1 rode paprika in stukjes en voeg toe. Snij 1 stukje gember en 2 teentjes knoflook fijn en voeg toe.
  • Snij 1 ananas in kwarten en daarna 1 kwart ananas in stukjes. Voeg vervolgens de stukjes ananas toe + 250 gram hamblokjes.
  • Breek 4 eieren in een kom en klop ze met een garde luchtig. Maak een kluitje in het midden van de pan en giet er de eieren in. Laat de eieren een klein beetje stollen en roer het daarna tot roerei. Meng met de rest van de ingrediënten in de pan.
  • Schep de kokosrijst erbij en meng het goed met de ingrediënten. Roer er 1 flinke scheut light sojasaus en 1 scheutje sesamolie door.

Serveren

  • Snij het groene gedeelte van de bosuien in ringetjes. Schep de kokosrijst in een diep bord. Garneer met de bosuitjes en sprenkel er crispy chiliolie over. Garneer het gerecht optioneel met eetbare bloemen of anjers.

Video

No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Hawaiian fried rice
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen alla Bolognese
Spaghettipompoen met bolognesesaus, mozzarella en Grana Padano - ook lekker in vegetarische variant met rulgehakt
Lees meer
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en sushi-rijst
Japanse zalm met nori en romige sushi-rijst met oesterzwammen. Een gerecht vol umami, pure smaken en de serene rust van Kyoto op je bord.
Lees meer
Surinaamse Moksi Meti
Surinaamse Moksi Meti
Maak authentieke Surinaamse Moksi Meti met geroosterd buikspek, kip, paksoi en Char Siu – een vleesfeest vol smaak!
Lees meer
Stinky Tofu uit Taiwan
Stinky Tofu uit Taiwan
Taiwanese stinky tofu is een gerecht dat nieuwsgierigheid wekt, misschien zelfs een beetje angst inboezemt, maar uiteindelijk een verhaal vertelt over traditie, smaak en cultuur.
Lees meer
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Patat Frites zoals bij Bram Ladage
Er is toch geen snack zo lekker als knapperige versgebakken patat frites. Van die goudbruine handgesneden frieten, gemaakt van nieuwe oogst patat-aardappelen. Maar hoe maak je dat zelf?
Lees meer
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane
Parmigiana di Melanzane is één van mijn favoriete Italiaanse gerechten. Een soort lasagne maar in plaats van pastabladen worden er aubergineplakken gebruikt. Het is een heerlijk vegetarisch gerecht en...
Lees meer
Courgettesoep met kerrie
Courgettesoep met kerrie
Maak deze romige courgettesoep met kerrie en paprika – gezond, snel klaar en ideaal voor courgettes uit je moestuin!
Lees meer
Marokkaanse Bastilla met kip
Marokkaanse Bastilla met kip
Ontdek de Marokkaanse bastilla met kip uit Fez: een feestelijk gerecht met krokant deeg, specerijen, amandelen en een vleugje zoet.
Lees meer
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa met zoetzure snijbonen
Smoor Djawa: mals Indisch gestoofd rundvlees met kruidige saus, zoetzure snijbonen en gele rijst. Comfortfood met een Indische twist.
Lees meer
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Bacalhau met knoflook, peper, koriandersaus
Maak Portugese bacalhau met knoflooksaus, koriander en gebakken uien. In Portugal koop je ontzouten bacalhau, in NL gebruik je kabeljauw.
Lees meer
Facebook
Pinterest
WhatsApp