Pannenkoekjes met courgette?

Pannenkoeken bakken tijdens het kamperen is een heerlijke en gezellige activiteit voor zowel jong als oud. Het bereiden van deze smakelijke lekkernij op een draagbaar kooktoestel voegt een extra dimensie toe aan het kampeeravontuur.

Maar? Pannenkoeken met groenten? Is dat wel lekker? Jawel! Dat is heel erg lekker. Dat bleek wel toen ik ze maakte op de festivalcamping. Het is echt een smaakvol en voedzaam ontbijt of lunch. De courgette die door het pannenkoekenbeslag gaat is vrij neutraal van smaak en die geeft alleen structuur aan de pannenkoekjes. Maar deze groente is heel gezond, dus je krijgt gelijk je dosis vitamines binnen. De kleine gebakken pannenkoekjes worden getopt met krokant gebakken rauwe ham en een scheutje agave siroop. Lekkere contrasten van zout en zoet. De rauwe ham is perfect tijdens het kamperen wanneer je niet beschikt over een koeling. De luchtgedroogde ham kun je lang buiten de koelkast bewaren en wordt er qua smaak misschien nog beter van.

Sociale activiteit

Het leuke aan pannenkoeken bakken tijdens het kamperen is dat het een sociale activiteit is. Familieleden of vrienden kunnen samenwerken bij het bereiden van het beslag en het omdraaien van de pannenkoeken. Het delen van deze heerlijke maaltijd in de buitenlucht versterkt de band en zorgt voor gezellige momenten.

Als je de volgende keer gaat kamperen, vergeet dan niet om de benodigde ingrediënten mee te nemen en te genieten van het plezier van pannenkoeken bakken in de natuur. Het is een ervaring die zowel jong als oud zal betoveren en het kampeeravontuur extra speciaal maakt.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Courgettepannenkoekjes-met-bacon-en-agavesiroop

Courgettepannenkoekjes met bacon en agavesiroop

Het bakken van courgettepannenkoekjes is een heerlijke en gezonde manier om courgette te verwerken in een hartig gerecht. Deze smakelijke pannenkoekjes zijn perfect als bijgerecht, lichte lunch of zelfs als gezonde snack.
De courgettepannenkoekjes zijn een heerlijke manier om groenten in je maaltijd te verwerken. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en heerlijk zacht van binnen. Geniet ervan als een gezonde en smakelijke toevoeging aan je eetervaring!
No ratings yet
Cuisine Nederlands
Servings 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pakje Schwarzwälder schinken of rauwe ham
  • 1 courgette
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • bloem
  • snufje zout
  • zonnebloemolie
  • agavesiroop of honing

Instructies
 

  • Begin met het bakken van de Schwarzwälder schinken. Verhit een koekenpan zonder olie of vet. Bak de Schwarzwälder schinken in gedeeltes krokant in de koekenpan.
  • Rasp 1 courgette of snij de courgette julienne (in hele dunne reepjes).
  • Breek 3 eieren in een beslagkom en klop de eieren los met een garde. Voeg vervolgens 250 ml melk toe en klop dat door de eieren. Blijf kloppen en strooi er bloem bij tot er een dik lobbig beslag ontstaat. Voeg een snufje zout toe. Roer tot slot de geraspte courgette erdoor.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan als waar de Schwarzwälder schinken in is gebakken. Schep 1 pollepel van het pannenkoekenbeslag in de pan en vorm er een klein rond pannenkoekje van. Bak ongeveer 3 pannenkoekjes tegelijk in de pan. Draai ze om zodra de bovenkant een beetje gestold is en dan laat je de onderkant bruin en krokant bakken. Ga zo door tot al het beslag op is en voeg meer zonnebloemolie toe als dat nodig is.
  • Haal de pannnenkoekjes uit de pan en leg ze op een bord. Breek stukjes van de gebakken Schwarzwälder schinken en strooi de stukjes nonchalant over de pannenkoekjes. Sprenkel er agavesiroop overheen.
  • De pannenkoekjes kun je oppakken zoals een kleine tortilla en er een taco van vormen. Eet smakelijk!

TIP

Op zoek naar meer pannenkoekenrecepten? Probeer ook eens deze pannenkoekjes met havermout en kokos.
Pannenkoekjes-met-kokos-en-havermout-powerfood-in-de-ochtend
Keyword courgette, Pannenkoeken
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Courgettepannenkoekjes voor op de camping tijdens kamperen
Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp