Bij het serveren van dit gerecht komt de veelzijdigheid van de smaken echt naar voren. Het buikspek kan worden begeleid door gestoomde rijst, een frisse salade of ingelegde groenten zoals kimchi of pickles. Verse kruiden zoals koriander en munt, en een scheutje limoensap brengen frisheid en helderheid aan het gerecht, terwijl een pittige saus zoals sriracha een extra kick kan geven.

Bol AlgemeenBol Algemeen
KokenKoken
Maak zelf Aziatisch krokant buikspek

Aziatisch Krokant Buikspek | Sous Vide Gegaard

Bij het serveren van dit gerecht komt de veelzijdigheid van de smaken echt naar voren. Het buikspek kan worden begeleid door gestoomde rijst, een frisse salade of ingelegde groenten zoals kimchi of pickles. Verse kruiden zoals koriander en munt, en een scheutje limoensap brengen frisheid en helderheid aan het gerecht, terwijl een pittige saus zoals sriracha een extra kick kan geven.
No ratings yet
Cuisine Aziatisch, Vietnamees
Servings 8 personen

Ingrediënten
  

Marinade

  • 150 gram rietsuiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • een scheut rijstazijn
  • een scheut vissaus

Vlees bereiden

  • ± 2 kilo buikspek
  • zout

Instructies
 

Marinade

  • Doe 150 gram rietsuiker in een bakje wat je in de magnetron kan zetten. Snij 2 teentjes knoflook fijn of pers ze en snij 1 rode peper fijn. Voeg toe. Giet er een klein scheutje water ± 100 ml bij, een scheut rijstazijn en een scheut vissaus. Roer alles door elkaar.
  • Verwarm de marinade 2 minuten in de magnetron zodat de suiker oplost. Je kunt het ook in een pannetje op het fornuis verwarmen.

Vlees voorbereiden

  • Vul de waterbak om sous vide te gaan bereiden en stel de sous vide stick in op 68 graden.
  • Bestrooi ± 2 kilo buikspek aan beide kanten met zout. Snij het buikspek in 4 stukken zodat elk stuk in een vacuümzakje past. Leg de stukken vlees in een ovenschaal en giet de marinade erover. Wrijf de marinade in het vlees.
  • Doe elk stuk vlees in een vacuümzakje en voeg 2 eetlepels van de marinade toe. Vacumeer de zakjes met behulp van een vacuümsealer.
  • Laat de zakjes 24 uur garen in de waterbak die op 68 graden is voorverwarmd.

Vlees bereiden

  • Verwarm de oven voor op 250 graden op grillfunctie.
  • Haal de stukken vlees uit de waterbak en uit de vacuümzakjes. Leg het gegaarde vlees op het grillrooster van de oven.
  • Grill de stukken buikspek in de oven tot het een mooi bruin en krokant korstje heeft gekregen. Draai halverwege om.
  • Lekker met gestoomde rijst, een frisse salade of ingelegde groenten zoals kimchi of pickles.

TIP

Probeer ook eens Vietnamese Pho Bo!
Vietnamese-Pho-Bo-Aziatische-Rundvlees-maaltijdsoep
Keyword Aziatisch, Grillen, Sous Vide
No ratings yet
Heb je het recept gemaakt?Laat me weten het het beviel
Author picture

Heb je het recept gemaakt of wil je het gaan maken? Heb je een vraag erover? Laat het in onderstaande reacties weten! Ik zou het echt leuk vinden als je een foto van het recept deelt op Facebook of Instagram met de hashtag #reneindekeuken of tag @reneindekeuken. Veel plezier met koken!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rene van der Linden van Rene in de keuken

RENE IN DE KEUKEN

Ik ben René van der Linden, een gepassioneerde hobbykok en hoop jou te inspireren met mijn recepten, waar je helemaal geen chef voor hoeft te zijn. Met een beetje liefde voor het koken en het gebruik van goede verse producten kan iedereen iets lekkers op tafel toveren.

Laat je inspireren door de veelzijdige recepten op deze website  en kijk vooral eens naar de kookvideo’s van René in de Keuken op YouTube.

Dan Dan Noodles
Dan Dan Noodles
Maak zelf Dan Dan Noodles: pittige Chinese noedels met gehakt, chili-olie en sesampasta. Inclusief slimme supermarkt-alternatieven voor authentieke smaak.
Lees meer
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Griekse Yiouvetsi Met Gamba’s & Orzo
Yiouvetsi is een Grieks stoofgerecht met orzo. In dit recept met gamba’s, venkel en feta maak je een lichte, moderne versie van deze klassieker.
Lees meer
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Marokkaanse Tajine Met Kip en Groenten
Lees meer
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse Chicken Skewers & Beef Kabobs
Marokkaanse chicken skewers en beef kabobs van de BBQ met yoghurt-tahini saus. Smaakvol streetfood geïnspireerd op mijn reis door Marokko. Bekijk het recept!
Lees meer
Griekse Stifado
Griekse Stifado
Stifado is een klassiek Grieks stoofgerecht met rundvlees, uien, wijn en kaneel. In deze snelle versie uit de Instant Pot staat het in 35 minuten op tafel.
Lees meer
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Chicken Biryani Uit De Instant Pot
Maak Chicken Biryani in de Instant Pot: sneller klaar, bomvol smaak. Met een twist van krokant kippenvel als topping.
Lees meer
Bjang Bjang Noodles
Bjang Bjang Noodles
Zelf Bjang Bjang Noodles maken? Ontdek dit pittige noedelgerecht uit Xi’an met zelfgemaakte noedels, gemarineerd varkensvlees en hete olie.
Lees meer
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
3 Heerlijke Paasbrunch Ideeën
Makkelijk & feestelijk brunchen met Pasen? Probeer deze 3 Paasbrunch ideeën: serveerglaasjes, gevulde croissants en deviled eggs. Lekker én snel klaar!
Lees meer
Oranjetompoucen
Oranjetompoucen
Of je nu Koningsdag viert of gewoon zin hebt in een Hollands gebakje, deze zelfgemaakte tompoucen zijn een echte uitdaging – maar als ze lukken, zijn ze spectaculair!
Lees meer
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Japanse Ramen met Spicy Kip & Romige Knoflooksaus
Maak deze smaakvolle Japanse ramen met spicy kip en romige knoflooksaus voor slechts €3 per persoon. Lekker, makkelijk en budgetvriendelijk!
Lees meer
Booking.com
Facebook
Pinterest
WhatsApp